Connect with us

Χωρίς κατηγορία

«Σωσίβιο» από τον εσωτερικό τουρισμό-Στο 90% η πληρότητα τον Αύγουστο στα καταλύματα για την Αιγιάλεια

Published

on

Έχοντας φτάσει στην κορύφωση της καλοκαιρινής τουριστικής σεζόν, το συμπέρασμα είναι ότι και αυτό το καλοκαίρι οι Έλληνες αποτέλεσαν την κύρια δυναμική του τουρισμού και στην Αιγιάλεια.

Αρκετούς Έλληνες είχαν και τα ξενοδοχειακά συγκροτήματα της παράκτιας γραμμής που βούλιαξαν τον Δεκαπενταύγουστο από τους επισκέπτες. Οι παραθεριστές κατέβηκαν όλοι στην περιοχή πριν τις 15/8 για να απολαύσουν τις όμορφες παραλίες ενώ οι πληρότητες στα ξενοδοχεία ξεπέρασαν το 85%.
Η πρόβλεψη που είχαν κάνει έμπειροι παράγοντες του τουριστικού κλάδου της περιοχής για την εξέλιξη της τουριστικής κίνησης την φετινή καλοκαιρινή σεζόν, στο δεύτερο καλοκαίρι του κορωνοϊού, αποδεικνύεται σωστή.
«Οι συμπατριώτες, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, δεν θα μπορούσαν να μην κάνουν έστω και για λίγες ημέρες ένα ταξίδι αναψυχής σ’ έναν κοντινό προορισμό, έτσι για να ξεφύγουν από την καθημερινότητα και την κατάσταση που ζουν εδώ και 1,5 χρόνο με την εμφάνιση της πανδημίας. Κυρίως για λόγους ψυχολογικούς, έχοντας περάσει ακόμα έναν χειμώνα καραντίνας και έχοντας μπροστά τους άλλο έναν, εξίσου αβέβαιο, παρά την εμφάνιση του εμβολίου, πήγαν τις διακοπές τους επιλέγοντας μέρη που φαίνεται ότι έχουν καθιερώσει στη συνείδηση τους ως ιδανικά» αναφέρει το μέλος του ΣΚΕΑΝΑ και Αντιδήμαρχος Τουρισμού Στράτος Βαρδάκης.
Στην περιοχή της Δυτικής Αιγιάλειας, παρά τη φωτιά στη Ζήρια, Σελιανίτικα, Λόγγος και Άκολη «βούλιαξαν» από επισκέπτες. Το μεγάλο βέβαια πλήγμα για τον εξωτερικό τουρισμό της περιοχής ήταν και απουσία των ξένων τουριστών για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.
Ωστόσο, τα περιοριστικά μέτρα που επιβάλλουν σε πολλές περιπτώσεις καραντίνα κατά την επιστροφή τους στους επισκέπτες που έρχονται στην Ελλάδα, ήταν ανασταλτικός παράγοντας που φρενάρει σε μεγάλο βαθμό την ανάκαμψη του εξωτερικού τουρισμού.
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εμπορικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Αιγιάλειας, Γιώργος Σακελλαρόπουλος αναφέρει ότι η πληρότητα σε καταλύματα και ξενοδοχεία και στα Ανατολικά του Δήμου ήταν πάρα πολύ μεγάλη και δεν θα ήταν υπερβολή ότι για τον
μήνα Αύγουστο να άγγιξε το 95%.
ΠΡΟΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟ «AIRBNB»
Την υψηλή πληρότητα για τις μέρες του Δεκαπενταύγουστου πέρα από τις κρατήσεις στα ξενοδοχεία, επιβεβαιώνουν και οι κρατήσεις στα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης, με το ποσοστό να φτάνει το 95% και την Αιγιάλεια να κάνει δυναμική εμφάνιση στον χώρο.

Ροή ειδήσεων

Advertisement