Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Connect with us

Μαγειρική

Κορμός παγωτού με πεπόνι     

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 6 μερίδες)

Για το παντεσπάνι:

4 αβγά

125γρ. ζάχαρη

70γρ. βούτυρο λιωμένο, κρύο

130γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

Για τη γέμιση:

400γρ. παγωτό βανίλια

200γρ. πεπόνι καθαρισμένο, ψιλοκομμένο

άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Στρώνετε ένα ταψί 25×35εκ. με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτετε σταδιακά το λιωμένο βούτυρο, χωρίς να σταματήσετε το χτύπημα. Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και προσθέτετε πασπαλιστά το αλεύρι, ανακατεύοντας απαλά με μία μαρίζ. Όταν ενσωματωθεί το αλεύρι, αδειάζετε το μίγμα στο ταψάκι και ισιώνετε την επιφάνεια του. Ψήνετε το παντεσπάνι στο φούρνο για 15 λεπτά. Απλώνετε μια καθαρή πετσέτα στον πάγκο και την πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη. Αναποδογυρίζετε επάνω το παντεσπάνι, αφαιρείτε το αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τυλίγετε σε ρολό, μαζί με την πετσέτα. Αφήνετε το παντεσπάνι να κρυώσει εντελώς. Βγάζετε το παγωτό από την κατάψυξη και το αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου για 20 λεπτά, περίπου. Ξετυλίγετε το παντεσπάνι από την πετσέτα και απλώνετε το μαλακωμένο παγωτό. Σκορπάτε το ψιλοκομμένο πεπόνι και τυλίγετε το παντεσπάνι σε ρολό, με προσοχή. Τυλίγετε τον κορμό με μεμβράνη και τον βάζετε στην κατάψυξη για 4 ώρες. Για το σερβίρισμα αφαιρείτε τη μεμβράνη, πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη, διακοσμείτε αν θέλετε με κομμάτια πεπόνι, κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.

Ροή ειδήσεων

Advertisement