Connect with us

Μαγειρική

Ταλιολίνι με ψητά τοματίνια και τηγανητό βασιλικό       

Published

on

     

 

Υλικά (για 4 άτομα)

450γρ. ταλιολίνι

400γρ. τοματίνια

2 χούφτες φύλλα βασιλικού

4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

200γρ. μοτσαρέλα φρέσκια, χοντροτριμμένη

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε ένα μικρό τηγάνι. Βάζετε λίγα-λίγα τα φύλλα βασιλικού και τα σοτάρετε. Τα βγάζετε και τα τοποθετείτε σε χαρτί κουζίνας μέχρι να τα χρησιμοποιήσετε. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Κόβετε τα τοματίνια στη μέση και τα βάζετε σε ταψί που έχετε αλείψει με λάδι, με την κομμένη επιφάνεια προς τα κάτω. Πασπαλίζετε με το σκόρδο και ραντίζετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ψήνετε τα τοματίνια στο φούρνο για 20 λεπτά περίπου. Παράλληλα, βράζετε τα ταλιολίνι al dente μέσα σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα σουρώνετε. Ρίχνετε τα ψητά τοματίνια στα ταλιολίνι και ανακατεύετε ελαφρά. Πασπαλίζετε με τα τηγανητά φύλλα βασιλικού. Σερβίρετε τα ζυμαρικά με φρέσκια, χοντροτριμμένη μοτσαρέλα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement