Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ομόφωνα αθώοι για την κουκουναριά

Κρίθηκαν χθες ο πρώην αντιδήμαρχος Π. Στάμος και  η πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κ. Γεροπαναγιώτη

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Αθώοι κρίθηκαν χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών ο πρώην αντιδήμαρχος Παναγιώτης Στάμος και η πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, για την υπόθεση της κουκουναριάς στην Αρόη.

Η υπόθεση έφθασε για δεύτερη φορά στο ακροατήριο μετά από την έφεση που είχε ασκήσει ο εισαγγελέας μετά την αθωωτική πρωτόδικη απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών.

Σύμφωνα με τον Εισαγγελέα σε βάρος των δύο πρώην αυτοδιοικητικών είχε κατατεθεί μήνυση με την κατηγορία της διακινδύνευσης της ασφάλειας των συγκοινωνιών εξαιτίας των έργων διάπλασης της οδού.

Οι δύο κατηγορούμενοι υποστήριξαν πως οι εργασίες ανάπλασης του οδοστρώματος έγιναν ούτως ώστε να μην κινδυνεύουν τα διερχόμενα οχήματα από κάποιο ατύχημα με πρώτιστο μέλημα την ασφάλεια των πολιτών.

Στο Δικαστήριο κατέθεσε ως μάρτυρας και ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο οποίος κατέθεσε στο Δικαστήριο πως οι παρεμβάσεις στο σημείο έγιναν με γνώμονα την προστασία του ιστορικού δένδρου αλλά και την ασφάλεια των διερχομένων, υπογραμμίζοντας πως όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει σημειωθεί κανένα ατύχημα.

O εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή των δύο κατηγορουμένων, πρόταση που υιοθέτησε ομόφωνα το δικαστήριο.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης, δικηγόροι Πατρών Τιμολέων Γριμάνης και Γιώργος Κουκούλης  ανέφεραν πως η δημοτική αρχή προέβη σε όλες τις ενέργειες για την ασφάλεια των πολιτών και την διευκόλυνση των συγκοινωνιών, υπογραμμίζοντας πως η κοπή του δένδρου δεν ήταν η άρτια λύση. Η υπόθεση έκλεισε ολοκληρωτικά χθες μετά την απαλλακτική απόφαση σε δεύτερο βαθμό.


Ροή ειδήσεων

Advertisement