Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Όχι άλλα πάρεργα»-Αντιδρούν οι αστυνομικοί της Αχαΐας με τον έλεγχο για πιστοποιητικό εμβολιασμού

Δημοσιεύθηκε

στις

Προβληματισμός επικρατεί στους κόλπους των αστυνομικών υπαλλήλων της Αχαΐας σχετικά με την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού, την αναστολή εργασίας και τα rapid test που θα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, ενόψει των νέων μέτρων που θα τεθούν σε ισχύ από τις 13 Σεπτεμβρίου.

Για τα θέματα αυτά η Ένωση Νοτιοανατολικής Αττικής με επιστολή της προς την ΠΟΑΣΥ ζητά την σύγκληση έκτακτου Γ.Σ. προκειμένου να παρθεί ομόφωνη απόφαση για την κοινή γραμμή που πρέπει να ακολουθηθεί στο θέμα της πανδημίας και των εμβολιασμών (τυχόν υποχρεωτικότητα, αναστολή εργασίας, διενέργεια rapid test με επιβάρυνση των Αστυνομικών).
Αξίζει να αναφερθεί πως η ΠΟΑΣΥ έχει δηλώσει με σαφήνει πως είναι υπέρ του εμβολιασμού και κατά της υποχρεωτικότητας και των κυρώσεων (διενέργεια δωρεάν τεστ).
Ωστόσο, ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι οι αστυνομικοί θα επιβαρυνθούν με ένα ακόμα πάρεργο, κάνοντας ελέγχους σε όλους όσοι έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Γ. ΜΠΑΛΑΣΗΣ: «ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΑΣ Η ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ»

Ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας Γεώργιος Μπαλάσης ανέφερε στην «Γ» πως «οι συνάδελφοι σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να επιβαρυνθούμε με ένα ακόμα πάρεργο. Έχουμε φορτωθεί πάρα πολλά πάρεργα το τελευταίο διάστημα, τα οποία δεν μας επιτρέπουν χώρο και χρόνο για να αναπτύξουμε τις δράσεις αστυνόμευσης στην πόλη και στις γειτονιές, επιτελώντας την αποστολή μας να είμαστε δίπλα στον πολίτη. Είναι αδιανόητο να μετατραπούν οι αστυνομικοί σε ελεγκτές για την Covid -19 σε οποιαδήποτε σημείο».

ΕΛΕΝΗ Α. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ


Ροή ειδήσεων

Advertisement