Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Λιποθυμίες κατά την επίδοση των αποφάσεων αναστολής χθες στο ΠΓΝΠ

Published

on

Βαρύ παραμένει το κλίμα στα νοσοκομεία της Πάτρας καθώς οι μη εμβολιασμένοι υγειονομικοί καλούνται από προχθές να πάρουν στα… χέρια τους τις αποφάσεις αναστολής εργασίας.

Χθες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας εκλήθηκαν οι ανεμβολίαστοι να παραλάβουν τις αποφάσεις από το γραφείο του πρωτοκόλλου και μάλιστα δεν έλειψαν οι λιποθυμίες…
Ορισμένοι από τους εργαζόμενους καλούνται μετά από χρόνια να χάσουν τη δουλειά τους και να μείνουν στο δρόμο, καθώς δεν δέχθηκαν να εμβολιαστούν.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας έχουν επιδοθεί 307 αποφάσεις, ενώ στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» έχουν επιδοθεί 155 αποφάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκκρεμούν 17 αιτήματα αναρρωτικής άδειας σε αναμονή, 5 αιτήματα για άδεια ειδικού τύπου και άλλες 19 αιτήσεις προς εξέταση από την αρμόδια Επιτροπή.
Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, προσφεύγοντας στη νομική οδό, για να δικαιωθούν. Την προσεχή Δευτέρα συνεδριάζει το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΓΝΠ προκειμένου να επανακαθορίσει τη στάση του, ενώ αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους είναι οι εργαζόμενοι στον «Άγιο Ανδρέα», οι οποίοι εκτιμούν πως είναι θέμα χρόνου να φανούν οι ελλείψεις και τα μεγάλα κενά.

Σ. ΚΑΡΒΕΛΗΣ: «ΟΔΗΓΟΥΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ»

Το μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΓΝΠ και εκπρόσωπος της «Νέας Δημοκρατικής Κίνησης» Σωτήρης Καρβέλης σε δηλώσεις του στην «Γ» αναφέρει πως «Το νοσοκομείο είχε φθάσει στα όριά του, είχε καταρρεύσει καθώς οι ελλείψεις ήταν μεγάλες, όμως, πλέον μετά τις αναστολές εργασίας οδηγούμαστε σε ισοπέδωση. Το πρόβλημα εκτιμούμε πως θα φανεί σύντομα και το επόμενο διάστημα θα δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα». Παράλληλα, εξαπέλυσε βολές κατά του αναπληρωτή διοικητή του ΠΓΝΠ, την υπογραφή του οποίου φέρουν οι αποφάσεις αναστολής εργασίας λέγοντας «ο κ. Μπάκος έμελλε να παραμείνει στην ιστορία του Νοσοκομείου ως ο διοικητής των καρατομήσεων, των εκτοπίσεων και των απολύσεων».

Ροή ειδήσεων

Advertisement