Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Αθλητισμός

ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ: Ασημένιος ο Προδρόμου

Δημοσιεύθηκε

στις

Άλλα δύο μετάλλια το Σάββατο στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο .Ο Θανάσης Προδρόμου κατάκτησε το ασημένιο μετάλλιο στον τελικό του άλματος σε μήκος Τ20 των Παραολυμπιακών Αγώνων, στο Τόκιο, με καλύτερο άλμα στα επτά μέτρα και 17 εκατοστά, επίδοση που αποτελεί πανελλήνιο και ατομικό ρεκόρ.
Ο Προδρόμου έκανε το άλμα του μεταλλίου στην πέμπτη προσπάθεια, ενώ είχε ακόμη προσπάθειες στα 7.02μ, 7.03μ, 6.83μ και 7.04μ.
Πρώτος ήταν ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ (7.64μ) Λατίφ Αμπντούλ Ρομλί από την Μαλαισία με άλμα στα 7.45μ, ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Αυστραλός Νίκολας Χαμ (7.12μ).
ΧΑΛΚΙΝΟ ΣΤΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΤΑ ΜΠΟΤΣΙΑ

 

Η μικτή ομάδα στο μπότσια των Πολυχρονίδη, Ντέντα και Πυργιώτη κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, το δέκατο μετάλλιο για την χώρα. Στον ημιτελικό η ελληνική ομάδα γνώρισε την ήττα 5-1 από την Ιαπωνία και έτσι συμμετείχε στον μικρό τελικό. Εκεί απέναντι στο Χονγκ Κονγκ κατέκτησε εύκολα τη νίκη 7-0 πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του μεταλλίου. Αυτό το μετάλλιο είχε μεγάλη σημασία για τον Πολυχρονίδη ο οποίος με αυτό έφτασε στα έξι μετάλλια σε Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Περισσότερα


Ροή ειδήσεων

Advertisement