Connect with us

Αθλητισμός

Ένας σούπερ σταρ στην Αχαΐα

Published

on

Ο Aμερικανός του Προμηθέα Πατρών Κέντρικ Ρέι άνοιξε την καρδιά του αποκλειστικά στην «Γ» και μιλάει χωρίς ενδοιασμούς

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΣΠΥΡΟ Γ. ΝΤΙΝΟ

 

Οι Aμερικανοί το μπάσκετ το έχουν στο… αίμα τους. Βλέπουν γήπεδο με μπασκέτα και κάτι τους πιάνει! Έτσι είναι και ο αθλητής του Προμηθέα Πατρών, Κέντρικ Ρέι, που άφησε το Μπρονξ της Νέας Υόρκης επιθυμώντας το κάτι καλύτερο. Κι αν μη τι άλλο, αυτή η περιπλάνηση που έκανε προ τετραετίας (2017) από την Τσεχία και την Νίμπουργκ τουβγήκε σε καλό!

Και αυτό γιατί εάν δεν ερχόταν δεν θα τον ήξερε ο φίλαθλος κόσμος της Ευρώπης και κυρίως της χώρας μας. Σύμφωνα με τους ειδικούς ο Ρέι αγωνίζεται ως σούτινγκ γκαρντ/ πόιντ γκαρντ και αρκετές φορές οι αντίπαλοί του τα έχουν βρει σκούρα μαζί του, καθώς ξέρει να ξεφεύγει σαν χέλι σημειώνοντας καθοριστικούς πόντους, σε όποια ομάδα κι αν αγωνίστηκε.

«Ζύγισε» τις προτάσεις…

Ο Αμερικανός παίκτης, αφού «ζύγισε» όλες τις προτάσεις που είχε -και ήταν αρκετές- άφησε τα ερυθρόλευκα της Τουρκικής Πετκίμ, που φορούσε για να έρθει εκ νέου στην Ελλάδα, παράλληλα «κατηφόρισε» στην αχαϊκή πρωτεύουσα και τον Προμηθέα Πατρών, έχοντας έναν μεγάλο σκοπό. Ως σούπερ σταρ που είναι θέλει να οδηγήσει τους συμπαίκτες του σε μεγαλύτερες επιτυχίες. Ο Κέντρικ Ρέι, άνοιξε την καρδιά του στην «Γνώμη» και σε μια απολαυστική –αποκλειστική- συνέντευξη μιλάει για όλους και όλα, χωρίς ενδοιασμούς.

Ποιος είναι ο Κέντρικ Ρέι

Ο Κέντρικ Ρέι γεννήθηκε στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης στις 26 Ιανουαρίου 1994. Τον Ιούλιο του 2017, ο Ρέι ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία με την τσεχική Νίμπουργκ, υπογράφοντας συμβόλαιο μονοετούς διάρκειας. Έχει αγωνιστεί ακόμα στην Ευρώπη με τη Λε Μαν, την Μακάμπι Τελ Αβίβ με την οποία αγωνίστηκε και στην Ευρωλίγκα, πέρυσι στην Τουρκική Πετκίμ ενώ έχει παρελθόν και στην Ελλάδα με τη φανέλα της ΑΕΚ, κατακτώντας μάλιστα το Κύπελλο Ελλάδας με αντίπαλο τον Προμηθέα όντας ο πρώτος σκόρερ του τελικού. Έχει λάβει μέρος και 2 φορές στο Summer League του NBA με Σέλτικς και Τζαζ. Το ρεκόρ του στην Ευρωλίγκα είναι 17 πόντοι σε 13 μόλις λεπτά με 5/5 εντός παιδιάς.

«Γ»: Κέντρικ, μετά από πολλές ομάδες που έπαιξες μπάσκετ, διάλεξες τον Προμηθέα για τον επόμενο σταθμό της καριέρας σου. Ποια ήταν τα κριτήρια της επιλογής σου;

ΑΠ: «Αισθάνομαι ότι ο Προμηθέας ήταν η καλύτερη επιλογή για εμένα, να έρθω εδώ και να παίξω αυτή τη σεζόν. Ήθελα να αγωνίζομαι σε υψηλό επίπεδο και το έχω πετύχει με τη συμμετοχή μου τόσο στο ελληνικό πρωτάθλημα όσο και στο Eurocup».

 

«Γ»: Γνωρίζεις ότι ο Προμηθέας έχει υψηλούς στόχους στο εγχώριο πρωτάθλημα καθώς επίσης και στην Ευρώπη. Πιστεύεις ότι μπορείτε να αντεπεξέλθετε;

ΑΠ: «Μπορούμε σίγουρα. Πρέπει απλά να βγαίνουμε στο γήπεδο και να κάνουμε το παιχνίδι μας. Δεν πρέπει να δίνουμε σημασία σε εξωγενείς παράγοντες. Έχω παίξει σε κάποιες ομάδες που είχαν πράγματι υψηλούς στόχους, οπότε ξέρω τι να περιμένω».

 

«Γ»: Θα ήθελα να μου πεις αν υπάρχει κάποιο άτομο που σε ενέπνευσε για να γίνεις μπασκετμπολίστας;

ΑΠ: «Η οικογένειά μου. Ο αδερφός μου και η αδερφή μου έπαιζαν μπάσκετ και ήθελα να τους μοιάσω. Ήταν επαγγελματίες παίκτες επίσης».

 

«Γ»: Ποια ήταν η καλύτερη στιγμή στην καριέρα σου και ποια η χειρότερη;

ΑΠ: «Η καλύτερη στιγμή στην καριέρα μου νομίζω πως ήταν η χρονιά στη Νίμπουρκ ως ρούκι. Εκεί ειλικρινά διασκέδαζα στο γήπεδο και έπαιξα το μπάσκετ που ήθελα. Η χειρότερη δεν μπορώ να πω ότι υπάρχει. Όπου και αν πήγα, με βοήθησε για να γίνω ο παίκτης που είμαι σήμερα. Όλα ήταν μαθήματα».

 

«Γ»: Ποια είναι η γνώμη σου για τον προπονητή της ομάδας, Λουίς Κασιμίρο;

ΑΠ: «Πιστεύω πως είναι ένας εξαιρετικός προπονητής με θαυμάσια φιλοσοφία. Ξέρει πολύ καλά τι κάνει. Νομίζω πως θα έχουμε μια πολύ καλή σεζόν μαζί του».

«Γ»: Είσαι ευχαριστημένος με τις εγκαταστάσεις του Προμηθέα καθώς έχεις αγωνιστεί και σε επίπεδο Ευρωλίγκας;

ΑΠ: «Πραγματικά, είναι από τις καλύτερες εγκαταστάσεις που έχω δει. Είναι υπερσύγχρονες και σου δίνουν τη δυνατότητα να προετοιμάζεσαι κατάλληλα».

 

«Γ: Σου αρέσει η Πάτρα ως πόλη;

ΑΠ: «Την αγαπώ την πόλη. Το περιβάλλον είναι πολύ καλό και αλήθεια δεν μπορώ να παραπονεθώ για κάτι».

«Γ»: Τέλος, τι πρέπει να περιμένουν οι φίλαθλοι του Προμηθέα από εσένα;

ΑΠ: «Σε κάθε ματς, θα βγαίνω στο γήπεδο για να δίνω το 100% και θα κάνω τα πάντα για να φέρνω νίκες στην ομάδα».

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ “Γ”

 

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement