Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Κορωνοϊός: Μοίραζαν πλαστά πιστοποιητικά rapid test σε νησί

Δημοσιεύθηκε

στις

Μετά την αποκάλυψη για τα «μαϊμού» πιστοποιητικά εμβολιασμού του κορονοϊού στον Παλαμά Καρδίτσας, άλλο ένα κύκλωμα «τσάκωσε» η Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, τα μέλη του κυκλώματος έδιναν αρνητικό αποτέλεσμα σε rapid test κορονοϊού σε αλλοδαπούς για να μπορούν είτε να επιστρέψουν στη χώρα τους, είτε να μετακινηθούν εντός της Ελλάδας, όπως επιβάλει το υγειονομικό πρωτόκολλο, χωρίς φυσικά να έχουν κάνει στην πραγματικότητα το τεστ.

Σύμφωνα με ίδιες πληροφορίες, οι καταγγελίες έφτασαν στο υπουργείο Υγείας μετά τον Δεκαπενταύγουστο και έδωσε εντολή στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας, ώστε να διενεργηθούν οι απαιτούμενοι έλεγχοι.

Στην προσπάθεια να ξετυλίξουν το κουβάρι, έδωσαν εντολή να πραγματοποιηθεί και Ένορκη Διοικητική Εξέταση στο νοσοκομείο του νησιού, ώστε να υπάρξουν περισσότερες καταθέσεις και να διαπιστωθεί εάν το κύκλωμα είχε άνθρωπο μέσα στο νοσοκομείο που εξέδιδε τα πιστοποιητικά. Από την ερευνά, διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει πάνω στα πιστοποιητικά σφραγίδα του νοσοκομείου.

Οι ελεγκτές της Αρχής Διαφάνειας ολοκλήρωσαν τις έρευνες μόλις την Παρασκευή και προσπάθησαν να εντοπίσουν ποια είναι τα φυσικά πρόσωπα που εμπλέκονται, ενώ όλα τα στοιχεία θα σταλούν στη δικαιοσύνη.

Το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας στην οποία ανήκει το νοσοκομείο, διενήργησε ενδελεχείς ελέγχους και ΕΔΕ από επιθεωρητές ελεγκτές της Αρχής Διαφάνειας με σκοπό τη διακρίβωση της νομιμότητας διαδικασίας έκδοσης αποτελεσμάτων rapid test.

www.newsit.gr


Ροή ειδήσεων

Advertisement