Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Αθλητισμός

Συγκλονιστικές καταγγελίες για τον Ηρακλή Πατρών

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής παραγόντων και παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του Ηρακλή Πατρών Κώστας Ρηγόπουλος, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου υπογράμμισε:

«Τις πιο δραματικές ώρες της 91χρονης λαμπρής ιστορίας του, χειρότερες και από αυτές που δημιούργησε στον ιστορικό σύλλογο του Βλατερού η χούντα των συνταγματαρχών, διέρχεται ο Ηρακλής Πατρών εξαιτίας της άφρονης συμπεριφοράς και των απίστευτων πρακτικών  ποδοσφαιριστών, οι οποίοι μέσα σε μια νύχτα διέλυσαν την ομάδα και την μετέτρεψαν σε ιδιωτική επιχείρηση, ανοίγοντας παράνομο γυμναστήριο προς πλουτισμό τους.

Πρωτομπήκαμε στο Δ.Σ. το 1981 και πριν από 5 χρόνια μαζί με ομάδα συνεργατών, επιστρέψαμε στην διοικητική πυραμίδα του Ηρακλή Πατρών δαπανώντας χιλιάδες ευρώ, με πρώτο στόχο την ανασυγκρότηση του σωματείου, που επί 20 χρόνια ήταν σε απαξία και βολόδερνε στο πρωτάθλημα της Γ ερασιτεχνικής και δεύτερο την επιστροφή της έδρας από το Ταραμπούρα  στο φυσικό της περιβάλλον το Βλατερό, τιμώντας τους πεντακόσιους και πλέον παλαιμάχους ποδοσφαιριστές που λάμπρυναν τον σύλλογο, καθώς και την μνήμη τον αείμνηστων ποδοσφαιριστών πολύ από τους οποίους έπεσαν θύματα στους απελευθερωτικούς αγώνες και στην εθνική αντίσταση.

Παραλάβαμε την ομάδα με τρία ζευγάρια κάλτσες και σήμερα έχει εννέα στολές και αθλητικό υλικό αξίας 15.000 €. Ο Ηρακλής απέκτησε και πάλι αγωνιστική ταυτότητα και με την βοήθεια όλων των ποδοσφαιριστών , πολύ από τους οποίους προσέφεραν χρήματα η ομάδα ανέβηκε στην Α’ ερασιτεχνική όπου αγωνίζεται τα δύο τελευταία χρόνια.

Πριν από είκοσι ημέρες πληροφορηθήκαμε ότι τον περασμένο Δεκέμβριο, κατά την διάρκεια της πανδημίας και ενώ είχε σταματήσει κάθε αθλητική δραστηριότητα, ποδοσφαιριστές, με την βοήθεια παράγοντα τοπικού σωματείου της Γ’ ερασιτεχνικής, που αναλαμβάνει εργολαβικά και έναντι αμοιβής να συντάσσει ψευδή πρακτικά, υφάρπαξαν τα βιβλία του συλλόγου και όπως διαπιστώσαμε στην συνέχεια, έγραψαν πρακτικά ότι δήθεν στις 28 Ιουλίου 2018 πραγματοποιήθηκαν εκλογές στον σύλλογο, για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.. Όλα αυτά προκειμένου εκμεταλλευόμενοι την παθογένεια του παλαιότερου αθλητικού νόμου 2725 (δεν απαιτείτο η παρουσία δικηγόρου) , ώστε η ομάδα να προλάβει τις προθεσμίες (31 Δεκεμβρίου) και να εγγραφεί ο σύλλογος στο αθλητικό μητρώο της Γ.Γ.Α.. Διέγραψαν παράνομα είκοσι πέντε μέλη ώστε να αποκτήσουν τον οικογενειακό έλεγχο του συλλόγου.

Σε πρακτικό  της δήθεν εκλογικής Γενικής Συνέλευσης, τόσο ο Πρόεδρος, όσο και ο Γενικός Γραμματέας, με μήνυση που καταθέτουν για απάτη και πλαστογραφία, μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου τους, καταγγέλλουν ότι δεν πραγματοποιήθηκε η εκλογική συνέλευση (εμφαίνεται ότι δήθεν ψήφισαν 15 μέλη) ήσαν απόντες και έχουν πλαστογραφηθεί οι υπογραφές τους. Παράλληλα ο πρώην πρόεδρος που τον εμπλέκουν στο μαϊμού πρακτικό, ότι πρότεινε τα δύο μέλη για το προεδρείο της Εκλογικής Συνέλευσης επιστρέφει αύριο από την Κέρκυρα και προχωρά και αυτός σε κάθε ένδικο μέσο, αφού δεν ήταν καν παρών στην συνέλευση και δεν πρότεινε κανέναν.

Για την εξελεγκτική επιτροπή, οι δήθεν εκλεγέντες που ενημερώθηκαν προχθές, καταγγέλλουν και αυτοί ότι δεν ήταν υποψήφιοι και ετοιμάζονται να προβούν σε κάθε ένδικο μέσο για αυτή την πρωτοφανή απάτη.

Στη συνέχεια ο κ. Ρηγόπουλος παρουσίασε στοιχεία, από τα οποία υποστηρίζει ότι το Δ.Σ. απαρτίζουν στενά συγγενικά πρόσωπα των δυο ποδοσφαιριστών, ενώ επίσης αναφέρει ότι : «Δυστυχώς για αυτούς από την ημερομηνία των μαϊμού εκλογών και μέχρι σήμερα, όπως εμφαίνεται από επίσημα έγγραφα που έχουμε στα χέρια μας και την σχετική από τότε αλληλογραφία με ΕΠΣΠ, Δήμο Πατρέων, ΠΕΑΚ Πάτρας κ.α. ότι η Διοίκηση του σωματείου είμαστε εμείς, κάτι το οποίο είναι προδήλως γνωστό σε ολόκληρη την Πάτρα και το πιστοποιούν προπονητές, ποδοσφαιριστές αλλά και φίλαθλοι του Ηρακλή.

Παράλληλα από την έρευνά μας διαπιστώσαμε ότι ο ένας έχει ενοικιάσει κατάστημα στο όνομα της ομάδας και λειτουργεί παράνομο γυμναστήριο (με ταμπέλες του προηγούμενου ενοικιαστή), χωρίς άδεια λειτουργίας, έκδοση αποδείξεων και γυμναστή, δήθεν για τα δεκαπέντε μέλη της οικογένειας (;), ώστε να δημιουργείται ένα νεφελώδες τοπίο και να αποφεύγονται οι έλεγχοι από διάφορες υπηρεσίες (Γ’ ΔΟΥ, ΕΦΚΑ, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος). Με ποια απόφαση Γενικής Συνέλευσης άνοιξαν γυμναστήριο, που αποδίδουν τα χρήματα που εισπράττουν, γιατί δεν εκδίδονται αποδείξεις και πως λειτουργεί χωρίς υπεύθυνο γυμναστή; Το ίδιο είχαν επιχειρήσει και πριν δύο χρόνια, νοικιάζοντας μια αποθήκη επί της οδού Ευβοίας, για να λειτουργήσει το παράνομο γυμναστήριο έγκαιρα και μετά από δύο μήνες κατορθώσαμε με κόπο να απαγκιστρωθεί η ομάδα από αυτό.

Είναι πλέον πασιφανές ότι ο στόχος τους είναι να μετατρέψουν την ομάδα σε ιδιωτική επιχείρηση και να την οδηγήσουν σε αφανισμό. Όλοι οι ποδοσφαιριστές αποχώρησαν από την ομάδα, αντιλαμβανόμενοι αφενός μεν τις παρανομίες και αφετέρου ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει στο φετινό πρωτάθλημα της Α’ Ερασιτεχνικής, αφού το μαϊμού οικογενειακό Συμβούλιο δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να συνεχίσει την λειτουργία του Συλλόγου. Κηλιδώνουν την ιστορία του Ηρακλή, που μετά από 91 χρόνια δε θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα, ενώ ακυρώνουν την υπερπροσπάθεια που έκαναν οι ποδοσφαιριστές, ώστε να ανεβάσουν και να κρατήσουν την ομάδα στην Α’ ερασιτεχνική.

Μέσα στο επόμενο τριήμερο θα προσφύγουμε, με κάθε ένδικο μέσο (υλοποιώντας σχετική απόφαση του εκλεγμένου Δ.Σ., όπως επιβεβαιώθηκε και σε συνάντηση με αντιπροσωπεία παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του Συλλόγου), στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών, στον ΕΦΚΑ, στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και στην εποπτεύουσα Αρχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος. Παράλληλα θα απευθυνθούμε και προς την Γ’ ΔΟΥ Πατρών, καταγγέλλοντας ότι το γυμναστήριο λειτουργεί χωρίς άδεια και χωρίς να εκδίδει αποδείξεις, ενώ παράλληλα διαπιστώσαμε ότι στους οικονομικούς απολογισμούς του σωματείου που υπέβαλαν (2018-2019), δεν έχουν συμπεριλάβει έσοδα του Συλλόγου από δωρεές, συνδρομές και εισιτήρια.

Λυπούμαστε που απευθυνόμαστε στην αθλητική κοινότητα της Πάτρας για τις τραγικές ώρες που διέρχεται ο Σύλλογος, εξαιτίας δύο ποδοσφαιριστών  που τον διέλυσαν, όμως το κάνουμε από καθήκον έναντι της ιστορίας του, των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών και των συνοίκων.

Ο Ηρακλής Πατρών θα ξαναγεννηθεί στη φυσική του έδρα το Βλατερό, απαλλαγμένος από αυτούς που επιχείρησαν να τον μετατρέψουν σε ιδιωτική εμπορική επιχείρηση για τον πλουτισμό τους».


Ροή ειδήσεων

Advertisement