Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021
Connect with us

Ελλάδα

Άμεσες αποζημιώσεις από την INTERAMERICAN για καταστροφές από τις πυρκαγιές και τη χαλαζόπτωση

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο δύσκολος Αύγουστος ανέδειξε τα εξαιρετικά αντανακλαστικά της INTERAMERICAN στην ασφαλιστική διαχείριση των ζημιών, που προκάλεσαν οι μεγάλες πυρκαγιές στην Αττική και στην Εύβοια, αλλά και η πρωτοφανής χαλαζόπτωση στην Καβάλα. Συνολικά, οι αναγγελθείσες ζημιές πελατών της εταιρείας πλησιάζουν τα 5,3 εκατ. ευρώ.

Η εκτίμηση των καταστροφών από τις πυρκαγιές, που έφθασαν συνολικά στις 83 (57 κατοικίες, 11 επιχειρήσεις, 14 οχήματα και 1 πάρκο φωτοβολταϊκών), εκτιμώνται περί τα 4 εκατ. ευρώ. Εξάλλου, η πρωτοφανής χαλαζόπτωση από την καταιγίδα που έπληξε την περιοχή της Καβάλας στις 11 Αυγούστου προκάλεσε ζημιές σε 950 οχήματα, 31 κατοικίες και επιχειρήσεις και 4 πάρκα φωτοβολταϊκών, της τάξεως του 1,3 εκατ. ευρώ. Η αντίδραση της εταιρείας ήταν άμεση, με συνοπτικές διαδικασίες εκτίμησης και αποζημίωσης σε όλες τις περιπτώσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για τις πυρκαγιές του Αυγούστου πληρώθηκαν εντός του μήνα 500.000 ευρώ, με την πρώτη αποζημίωση (145.000 ευρώ) να καταβάλλεται για κατοικία την τρίτη ημέρα από την καταστροφή της. Η πληγείσα οικογένεια Ν. Χατζησταματίου εκφράζει δημόσια τις ευχαριστίες της για την αμεσότητα και την ταχύτητα έκδοσης της αποζημίωσης, υπογραμμίζοντας σε επιστολή της την αξιοπιστία και υπευθυνότητα της INTERAMERICAN, καθώς και την επαγγελματική συνέπεια της ασφαλιστικής συμβούλου Γ. Καρνέζη, που συνέτρεξε από την πρώτη στιγμή.

Παράλληλα με την ταχύτατη έκδοση αποζημιώσεων και τις προσαρμοσμένες στις ανάγκες των πελατών της ενέργειες -απλοποιημένες διαδικασίες, πίστωση χρόνου για πληρωμές συμβολαίων και αναβολές ακυρώσεων- η εταιρεία κινητοποίησε άμεσα στην Αττική τις υπηρεσίες Οδικής Βοήθειας στο πλευρό της Πολιτικής Προστασίας, των δυνάμεων του Πυροσβεστικού Σώματος και της τοπικής Αυτοδιοίκησης. Επίσης, διέθεσε τη Γραμμή Υγείας 1010 και τις μονάδες των ιδιόκτητων υποδομών της (τα δύο πολυιατρεία και την κλινική) για δωρεάν παροχή πρώτων βοηθειών σε συμπολίτες που αντιμετώπισαν προβλήματα αναπνευστικά ή με εγκαύματα.

Πέραν αυτών των ενεργειών, η INTERAMERICAN προχωρεί στην υλοποίηση ενός σχεδίου πρωτοβουλιών εταιρικής ευθύνης για την υλικοτεχνική υποστήριξη του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος και ομάδων εθελοντικής δασοπροστασίας, κοινωνικών φορέων και οργανισμών που υποστηρίζουν τις τοπικές κοινωνίες στις καμένες περιοχές, ενώ μεθοδεύει πρωτοβουλίες ανάπλασης πρασίνου και πρόληψης φυσικών καταστροφών, που θα ανακοινωθούν προσεχώς. Παράλληλα, ενισχύει την εστίαση στην ανάπτυξη των δύο περιβαλλοντικών προϊοντικών γραμμών της «Energy Line» για ασφάλιση Α.Π.Ε. και «Green Line» για ασφάλιση αστικής ευθύνης περιβαλλοντικών ζημιών, ενώ υπογραμμίζει την αξία της ασφάλισης περιουσιακών στοιχείων.

«Όπως και κατά την πρώτη φάση της πανδημίας πέρυσι, έτσι και φέτος στις τεράστιες καταστροφές από τις πυρκαγιές ο οργανισμός μας αντέδρασε με αίσθημα κοινωνικής και ασφαλιστικής ευθύνης, πρακτικά και με αντίληψη των πραγματικών αναγκών. Θέλουμε η συμμετοχή και επίδρασή μας να είναι ουσιαστική στη συνολική προσπάθεια να διατηρηθεί ο περιβαλλοντικός πλούτος της χώρας μας και να προστατεύονται οι περιουσίες. Μέσα στο πλαίσιο αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και διαχείρισης της κλιματικής κρίσης, σκοπός μας είναι η εξασφάλιση της ποιότητας ζωής των πελατών μας και της ευρύτερης κοινωνίας» τονίζει σχετικά ο Γιάννης Καντώρος, Διευθύνων Σύμβουλος της INTERAMERICAN.

Η εταιρεία, άλλωστε, είναι ευθυγραμμισμένη με την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και τις Αρχές Βιώσιμης Ασφάλισης, που ακολουθεί ως μέλος του Περιβαλλοντικού Προγράμματος του Ο.Η.Ε. (2006 – Environment Programme Finance Initiative, 2012 – Principles for Sustainable Insurance, 2019 – New Deal for Europe) έχοντας αναλάβει σχετικές δεσμεύσεις εντός της διεθνούς επιχειρηματικής κοινότητας και των θεσμικών κέντρων, όπως διευκρινίζει ο Γιάννης Ρούντος, Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων, Επικοινωνίας και Υπευθυνότητας.

 

Ελλάδα

Ιερώνυμος για Φώφη – Αληθινή αγωνίστρια της ζωής που δεν λύγισε μπροστά στις δυσκολίες

Δημοσιεύθηκε

στις

«Μια αληθινή αγωνίστρια της ζωής, μια γυναίκα που δεν λύγισε ποτέ μπροστά στις δυσκολίες, έχασε τη μάχη με τον καρκίνο παλεύοντας μέχρι την τελευταία στιγμή και παραδίδοντας μαθήματα αξιοπρέπειας, γενναιότητας, δύναμης και ήθους», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, όταν πληροφορήθηκε την αδόκητη απώλεια της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά.

Ο Αρχιεπίσκοπος προσέθεσε και τα εξής:

«Όπως άλλωστε και σε ολόκληρη την πολιτική της διαδρομή, που διήνυσε, ταυτόχρονα, με ακλόνητη πίστη σε αρχές και αξίες και στις ιδέες της για μια πιο δίκαιη, ελεύθερη και ισότιμη κοινωνία. Το αποτύπωμά της θα παραμείνει ανεξίτηλο στην πολιτική ζωή της πατρίδας μας. Εύχομαι και προσεύχομαι ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή της και να χαρίζει παρηγορία στους οικείους της».

Περισσότερα

Ελλάδα

Πέραμα – Τι έδειξε η ιατροδικαστική για τον 20χρονο – Έφερε δύο τραύματα σε πνεύμονα και κοιλιά

Δημοσιεύθηκε

στις

Νεότερα υπάρχουν για την υπόθεση της καταδίωξης στο Πέραμα που οδήγησε στον θάνατο του 20χρονου Ρομά και στον τραυματισμό του 15χρονου, που επίσης βρισκόταν στο όχημα, από πυρά αστυνομικών. Το μεσημέρι της Δευτέρας ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική εξέταση.

Ακαριαίος ο θάνατος
Την εξέταση διενήργησε ο ιατροδικαστής Ηλίας Μπογιόκας, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, σημείωσε ότι το θύμα: «Έφερε δυο διαμπερή τραύματα, το ένα στο θώρακα ψηλά στον πνεύμονα που βγήκε από την πίσω μεριά και το άλλο δεξιά στην κοιλιακή χώρα που δεν έπληξε ζωτικά όργανα. Και άρα το θανατηφόρο ήταν στον θώρακα. Ο θάνατος ήταν ακαριαίος».

Σε ό, τι έχει να κάνει με την απόσταση που πυροβολήθηκε ο νεαρός, ο κ. Μπογιόκας διαπίστωσε πως ο 20χρονος δέχθηκε πυρά από μακριά, πέραν των τριών – τεσσάρων μέτρων. Τα στοιχεία της πύλης εισόδου δείχνουν ότι δεν πυροβολήθηκε εξ’ επαφής και από κοντινή απόσταση.

Διαβάστε επίσης: Κατερινόπουλος για Πέραμα – «38 κάλυκες, έλεος – Δεν είχαν τρομοκράτες απέναντι»
Πού βρέθηκε το θύμα
Επιπλέον, το θύμα βρέθηκε πεσμένο στην άσφαλτο, στην αριστερή πλευρά του αυτοκινήτου, στην μπροστινή πόρτα.

Να σημειώσουμε ότι το γεγονός ότι τα τραύματα είναι διαμπερή σημαίνει ότι δεν μπορεί να ταυτοποιηθεί το όπλο ή τα όπλα από τα οποία εβλήθησαν οι σφαίρες που έκοψαν το νήμα της ζωής του 20χρονου Ρομά, με δεδομένο ότι έχουν πυροβολήσει όλοι οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί.

Περισσότερα

Ελλάδα

Εθνικό πένθος για τη Φώφη Γεννηματά με απόφαση του Πρωθυπουργού

Δημοσιεύθηκε

στις

Με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021, ημέρα κηδείας της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά, κηρύσσεται εθνικό πένθος.

Παράλληλα η κηδεία της Φώφης Γεννηματά θα γίνει με τιμές εν ενεργεία Υπουργού και δημοσία δαπάνη.

«Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη, Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα και Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαου Παναγιωτόπουλου η κηδεία της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φωτεινής Γεννήματα θα τελεσθεί με δημόσια δαπάνη.

»Παράλληλα, ως ελάχιστο φόρο τιμής για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφερε στον Λαό, στην Πατρίδα και στο Έθνος διατελέσασα αναπληρώτρια Υπουργός, Υφυπουργός, Νομάρχης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών – Πειραιώς, Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής, αποφασίστηκε να αποδοθούν κατά την κηδεία της οι τιμές που προσήκουν σε εν ενεργεία Υπουργό».

Η σορός της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου και ώρα 10:00 π.μ. στην Μητρόπολη Αθηνών.

Στις 14:00 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στη Μητρόπολη Αθηνών και αμέσως μετά η ταφή της στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ πέθανε στις 12:04, το μεσημέρι της Δευτέρας, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», βυθίζοντας σε πένθος τον πολιτικό κόσμο.

Μαχήτρια στη ζωή, δυναμική γυναίκα και μητέρα, πολιτικός με όραμα: Αυτοί οι τρεις χαρακτηρισμοί, θα μπορούσαν να «φωτογραφίσουν» τη Φώφη Γεννηματά, που κατάφερε να αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμά της στην πολιτική ζωή της χώρας.

Σε όλη την πολιτική διαδρομή της, ξεχώρισε για το ήθος, την ευγένεια, την αγάπη της για τα κοινά και τις κοινωνικές ευαισθησίες της, ενώ αποδείχθηκε μαχήτρια σε προσωπικές σκληρές δοκιμασίες, όπως η μάχη που έδινε με τον καρκίνο.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα