Connect with us

Ελλάδα

Πέτσας: Θέμα της Βουλής να ανακοινώσει τους ανεμβολίαστους βουλευτές

Published

on

Θέμα της Βουλής είναι η ανακοίνωση των ονομάτων όσων βουλευτών δεν έχουν εμβολιαστεί δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας.

«Είναι θέμα της Βουλής να πει ποιοι βουλευτές όλων των κομμάτων δεν έχουν εμβολιαστεί. Έχω ταχθεί υπέρ της υποχρεωτικότητας για όσους έχουν επαφή με τους πολίτες και μπορούν να γίνουν εστία διασποράς. Πρέπει να πείσουμε με το παράδειγμά μας όσους είναι αρνητικοί. Αν χρειαστεί θα προχωρήσουμε στην επέκταση της υποχρεωτικότητας», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Open ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε και στον εμβολιασμό του Παύλου Πολάκη. «Είναι πολύ θετικό ότι εμβολιάστηκε ο Πολάκης. Μακάρι και να σταματήσει την προσπάθεια που έδινε δεκανίκι στους αντιεμβολιαστές. Στη ΝΔ ήμασταν από την πρώτη στιγμή υπέρ του εμβολιασμού» ανέφερε.

Πέτσας: «Η κυβέρνηση δεν έχει καθόλου φθορά»

Σχολιάζοντας τη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στο Open ο κ. Πέτσας σημείωσε: «Η συνέντευξη είχε να κάνει μόνο με τον εμβολιασμό (…) Σε επίπεδο πανδημίας και οικονομίας δεν πρόσθεσε κάτι ο Αλέξης Τσίπρας. Για την μεταναστευτική κρίση επίσης είδαμε τι έγινε το 2015 σε αντίθεση με τον Μάρτιο του 2020. Για την πανδημία δεν είπε ότι θα έκανε κάτι διαφορετικό ο Αλέξης Τσίπρας».

«Παροδικό το φαινόμενο των ανατιμήσεων»

Μιλώντας για τις αυξήσεις τιμών σε βασικά καταναλωτικά αγαθά και υπηρεσίες ο κ. Πέτσας εκτίμησε πως είναι κάτι παροδικό, όπως είπε νωρίτερα και ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. «Πιστεύουμε ότι είναι παροδικό το φαινόμενο των ανατιμήσεων», είπε και πρόσθεσε πως εξετάζεται ένα πλέγμα παρεμβάσεων και παρέπεμψε στις σχετικές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ «Για πρώτη φορά στη χώρα ο πρωθυπουργός έθεσε το θέμα της ακρίβειας για να υπάρξει μία συντονισμένη απάντηση» είπε και έκανε λόγο για προσπάθεια ειλικρινούς συνομιλίας με την κοινωνία.

Ροή ειδήσεων

Advertisement