Connect with us

Μαγειρική

Κυκλαδίτικοι κεφτέδες

Published

on

 

           

Υλικά (για 4 άτομα)

1 κιλό κιμάς χοιρινός χοντροκομμένος

2 κουτ. σούπας μαραθόσποροι, χοντροσπασμένοι

1 μεγάλο κρεμμύδι (περίπου 350 γρ.), μέτρια κομμένο

1/2 φλιτζάνι ε.π. ελαιόλαδο

3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο

χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι

1 μαραθόριζα (φινόκιο), τριμμένη στον πολτοποιητή

2 αυγά

1 κουτ. σούπας αλάτι

1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι

αλεύρι και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Από το προηγούμενο βράδυ ανακατεύετε σε ένα μπολ τον κιμά με τον μαραθόσπορο (για να αρωματιστεί καλύτερα ο κιμάς). Την επομένη, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι σε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο για 2΄ και το αφήνετε να κρυώσει. Αφαιρείτε την κόρα του ψωμιού και το βρέχετε με μπόλικο νερό. Βγάζετε τον κιμά από το ψυγείο, τον ραντίζετε με τον χυμό του λεμονιού και προσθέτετε το ξύσμα. Ανακατεύετε ελαφρά με τα χέρια και προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνετε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Πλάθετε μικρά κεφτεδάκια και τα αλευρώνετε καλά. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε καλά μπόλικο ελαιόλαδο και μόλις κάψει τηγανίζετε τους κεφτέδες σε δόσεις για 7΄ (ή τους ψήνετε στο γκριλ για 4 λεπτά από κάθε πλευρά). Σερβίρετε τους κεφτέδες ζεστούς μαζί με συνοδευτική, δροσιστική σαλάτα της αρεσκείας σας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement