Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021
Connect with us

Μαγειρική

Ριγκατόνι με τομάτα, κοτόπουλο και μελιτζάνες     

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Υλικά (για 4 άτομα)

100 ml ε.π. ελαιόλαδο

200 γρ. μελιτζάνες, σε κύβους

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη

1 κουτ. σούπας τοματοπελτέ

80 γρ. τομάτες φρέσκιες, ξεφλουδισμένες, χωρίς τους σπόρους, ψιλοκομμένες

1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

400 γρ. κοτόπουλο βρασμένο ή ψητό, ξεψαχνισμένο

½ κουτ. γλυκού μαντζουράνα, ξερή

½ κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή

6-7 φύλλα φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένα

500 γρ. ριγκατόνι, βρασμένα ή άλλο κοντό ζυμαρικό

100 γρ. πεκορίνο, τριμμένο

200 γρ. κασέρι, τριμμένο

αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε τα ¾ από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τις μελιτζάνες για 4΄ ώστε να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Τις μεταφέρετε σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο, την πιπεριά και τον τοματοπελτέ για 1΄, να βγάλουν τα αρώματά τους. Προσθέτετε τις τομάτες, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και βράζετε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτετε το κοτόπουλο, τα μυρωδικά ψιλοκομμένα και τις μελιτζάνες. Σε ένα ταψί βάζετε τα ριγκατόνι, περιχύνετε με τη σάλτσα και προσθέτετε τα τυριά. Ψήνετε στους 200 °C για 20΄ και σερβίρετε αμέσως.

Μαγειρική

Μακαρονόπιτα με καπνιστό τυρί Μετσοβόνε          

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

8 φύλλα κρούστας

300γρ. πέννες ή ριγκατόνι

200γρ. καπνιστό τυρί Μετσοβόνε, σε κύβους

120γρ. φέτα τριμμένη

4 αβγά χτυπημένα

3 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο

1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο

1 αβγό χτυπημένο για το άλειμμα των φύλλων

½ φλιτζάνι γάλα

Εκτέλεση

Βράζετε ελάχιστα (5 λεπτά) τα ζυμαρικά να μαλακώσουν και τα στραγγίζετε. Χωρίς να τα ξεπλύνετε με κρύο νερό, τα βάζετε σε μεγάλο μπολ, προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε καλά. Ανακατεύετε τα αβγά με τα τυριά και τα προσθέτετε στα ζυμαρικά. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Στρώνετε ένα φύλλο σε μακρόστενο μέτριο ταψί αφήνοντάς το να εξέχει από τις άκρες. Το αλείφετε με λάδι και από πάνω στρώνετε άλλα δύο φύλλα, τσαλακώνοντάς τα για να χωρέσουν ακριβώς στο ταψί, αλείφοντας το καθένα με λάδι. Στρώνετε το μισό μίγμα με τα ζυμαρικά ομοιόμορφα από πάνω. Στρώνετε άλλα δύο φύλλα από πάνω με τον ίδιο τρόπο αλείφοντάς τα ενδιάμεσα με λάδι. Ρίχνετε τα υπόλοιπα ζυμαρικά. Στρώνετε άλλα δύο φύλλα με τον ίδιο τρόπο και φέρνετε από πάνω τις άκρες από το φύλλο που εξέχει (από το κάτω φύλλο). Το ραντίζετε με λίγο νερό και στρώνετε από πάνω το τελευταίο φύλλο διπλώνοντας προς τα μέσα τις άκρες που εξέχουν, έτσι ώστε η επιφάνεια της πίτας να είναι λεία. Χαράζετε την επιφάνεια σε κομμάτια. Χτυπάτε το αβγό με το γάλα και περιχύνετε την πίτα. Ψήνετε στο φούρνο για 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Αν ροδίσει η επιφάνεια πολύ στη μέση του ψησίματος, καλύπτετε το ταψί με αλουμινόχαρτο. Μπορείτε να προσθέσετε στη γέμιση και κύβους από αλλαντικό της αρεσκείας σας όπως προσούτο, απάκι, λούτζα, ζαμπόν, κ.λπ.

Περισσότερα

Μαγειρική

Κοτόπουλο Cordon Blue

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

4 φέτες στήθος κοτόπουλου, χτυπημένες καλά να γίνουν πολύ λεπτές

8 φέτες μπέικον

4 φέτες έμενταλ

1 ρηχό πιάτο με αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1-2 αυγά χτυπημένα, σε ρηχό πιάτο

1 ρηχό πιάτο με φρυγανιά τριμμένη

20 γρ. μαλακό βούτυρο

Για το σερβίρισμα

σος μαγιονέζας

πράσινη σαλάτα

Εκτέλεση:

Σε κάθε φέτα κοτόπουλου βάζετε 2 φέτες μπέικον, τη μία δίπλα στην άλλη. Από πάνω τοποθετείτε από 1 φέτα τυρί. Κλείνετε το κοτόπουλο αναδιπλώνοντας κάθε φέτα στη μέση. Βουτάτε κάθε φιλέτο πρώτα στο αλεύρι, έπειτα στο αυγό και τέλος στη φρυγανιά. Βάζετε τα φιλέτα στο ψυγείο για 30΄ και επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία (αλεύρι, αυγό, φρυγανιά) για να φτιάξετε καλή και σωστή κρούστα. Σε τηγάνι λιώνετε το μαλακό βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί καλά τηγανίζετε τα φιλέτα για 5΄ από κάθε πλευρά. Δοκιμάζετε αν έχει γίνει το κοτόπουλο βυθίζοντας ένα μυτερό μαχαίρι μέχρι το κέντρο. Δεν θα πρέπει να βγει ροζ υγρό, γιατί τότε το κοτόπουλο είναι άψητο. Σερβίρετε αμέσως με τηγανητές πατάτες, μια ωραία σος μαγιονέζα και πράσινη σαλάτα.

Περισσότερα

Μαγειρική

Ρεβιθοσαλάτα α λα καταλάνα   

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

350γρ. ρεβίθια

1 μεγάλο κρεμμύδι

1 γαρίφαλο

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 μικρή πιπερίτσα καυτερή

100γρ. μπέικον

400γρ. λουκάνικο πικάντικο, σε ροδέλες

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Μουσκεύετε τα ρεβίθια αποβραδίς. Τα βράζετε την επομένη μαζί με το κρεμμύδι στο οποίο έχετε μπήξει το γαρίφαλο, μέχρι να μαλακώσουν. Τα αλατίζετε στο τέλος. Τα σουρώνετε και φυλάτε το ζουμί που έβρασαν. Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το σκόρδο. Προσθέτετε το μπέικον κομμένο σε τετραγωνάκια ή λωρίδες, την καυτερή πιπερίτσα και το λουκάνικο. Τα σοτάρετε όλα μαζί για 2-3 λεπτά. Προσθέτετε τα ρεβίθια, ανακατεύετε τον πελτέ ντομάτας και λίγο από το ζουμί των ρεβιθιών. Σιγοβράζετε για 15 λεπτά. Δοκιμάζετε και προσθέτετε αλάτι αν χρειάζεται. Αφαιρείτε την πιπερίτσα και σερβίρετε τη σαλάτα πολύ ζεστή.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα