Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Connect with us

Μαγειρική

Ριγκατόνι με τομάτα, κοτόπουλο και μελιτζάνες     

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Υλικά (για 4 άτομα)

100 ml ε.π. ελαιόλαδο

200 γρ. μελιτζάνες, σε κύβους

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη

1 κουτ. σούπας τοματοπελτέ

80 γρ. τομάτες φρέσκιες, ξεφλουδισμένες, χωρίς τους σπόρους, ψιλοκομμένες

1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

400 γρ. κοτόπουλο βρασμένο ή ψητό, ξεψαχνισμένο

½ κουτ. γλυκού μαντζουράνα, ξερή

½ κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή

6-7 φύλλα φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένα

500 γρ. ριγκατόνι, βρασμένα ή άλλο κοντό ζυμαρικό

100 γρ. πεκορίνο, τριμμένο

200 γρ. κασέρι, τριμμένο

αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε τα ¾ από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τις μελιτζάνες για 4΄ ώστε να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Τις μεταφέρετε σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο, την πιπεριά και τον τοματοπελτέ για 1΄, να βγάλουν τα αρώματά τους. Προσθέτετε τις τομάτες, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και βράζετε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτετε το κοτόπουλο, τα μυρωδικά ψιλοκομμένα και τις μελιτζάνες. Σε ένα ταψί βάζετε τα ριγκατόνι, περιχύνετε με τη σάλτσα και προσθέτετε τα τυριά. Ψήνετε στους 200 °C για 20΄ και σερβίρετε αμέσως.

Ροή ειδήσεων

Advertisement