Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Γρηγόρης Αλεξόπουλος: “Τιμωρούν την εστίαση”

Δημοσιεύθηκε

στις

Παρέμβαση στο θέμα έκανε και ο επικεφαλής της «Πρωτεύουσας Ξανά», Γρηγόρης Αλεξόπουλος, επισημαίνοντας πως «για άλλη μια φορά παρατηρούμε ότι τα μέτρα για τον covid-19 εστιάζουν στην Εστίαση σαν αυτή να είναι η μόνη πηγή του κακού και η κυρίως υπεύθυνη για τη διασπορά του κορωνοϊού κάθε φορά που «κοκκινίζει» μια περιοχή, εν προκειμένω η Αχαΐα, η οποία ουκ ολίγες φορές έχει τεθεί στην «κόκκινη» ζώνη λόγω κρουσμάτων.

Και όλα αυτά ενώ στην περιοχή μας τα εκάστοτε μέτρα τηρούνται ευλαβικά από τους ανθρώπους της Εστίασης και εξακολουθούν να μην υπάρχουν επιδημιολογικά δεδομένα βάσει των οποίων η αύξηση των κρουσμάτων συνδέεται με την συντεταγμένη με τα μέτρα Εστίαση.
Το γεγονός αυτό προκαλεί ακόμη μεγαλύτερα ερωτηματικά καθώς συμπίπτει με τη διεξαγωγή μαζικών εκδηλώσεων στην περιοχή μας, το ίδιο χρονικό διάστημα που τα καταστήματα στερούνται μουσικής και υποχρεούνται σε κλείσιμο συγκεκριμένη ώρα το βράδυ.
Τι ακριβώς είναι αυτό που διαφοροποιεί μια μαζική εκδήλωση στην οποία τηρούνται τα μέτρα από ένα ανοικτό κατάστημα στο οποίο τηρούνται επίσης τα μέτρα, γίνονται έλεγχοι και επιτρέπεται η μουσική; Και εν τέλει, για ποιο λόγο εμβολιάστηκαν όσοι εμβολιάστηκαν προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση και στην ψυχαγωγία, όταν με μια εξισωτική διάταξη εξαιρούνται όλοι ανεξαιρέτως του νυχτερινού ωραρίου και της μουσικής;
Ποιο είναι το κίνητρο για τη νεολαία π.χ., ιδίως σε μια τέτοια περίοδο κατά την
οποία υποτίθεται ότι καταβάλλεται προσπάθεια προκειμένου να πειστεί να
εμβολιαστεί;
Με τα επαναλαμβανόμενα χτυπήματα στην Εστίαση της Αχαΐας, η οποία υπενθυμίζεται ότι είχε τηρήσει στην συντριπτική της πλειοψηφία πιστά τα μέτρα, ο κλάδος κινδυνεύει με πλήρη κατάρρευση.
Πιστεύουμε ότι πρέπει και μπορούν να λειτουργούν τα καταστήματα Εστίασης της Αχαΐας για όσο χρονικό διάστημα η περιοχή μας βρίσκεται στο «κόκκινο», με αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων και χωρίς περιορισμούς στο ωράριο και τη μουσική, με πελάτες που είτε είναι εμβολιασμένοι, είτε φέρουν τα αντίστοιχα τεστ».

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Για όλη η ακτογραμμή της Πάτρας…

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Τα ισχυρά και εκτεταμένα αντιδιαβρωτικά έργα που θα προστατεύσουν τη μεγάλη ακτογραμμή της Πάτρας, απαιτούν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Αυτό είναι ένα σοβαρό ζήτημα που ασφαλώς, απασχολεί τον Δήμο, αλλά και την Περιφέρεια που έχει σπεύσει να συνδράμει. Ωστόσο, έστω και σταδιακά, οι πόροι μπορούν να βρεθούν από διάφορες πηγές (εθνικούς πόρους, ΕΣΠΑ, Ταμείο Ανάκαμψης, κλπ). Εκείνο που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να ολοκληρωθούν οι αναγκαίες μελέτες που θα καταδείξουν τα αναγκαία έργα και το κόστος τους.  Η μελέτη «Ρογκάν» πρέπει, όχι μόνο να επικαιροποιηθεί, αλλά και να επεκταθεί, περιλαμβάνοντας το σύνολο της ακτογραμμής της αχαϊκής πρωτεύουσας. Με εξαίρεση, βέβαια, το τμήμα του Ρίου και του Ακταίου, για το  οποίο η Περιφέρεια έχει έτοιμη και πλήρως κοστολογημένη μελέτη. Το επόμενο «βήμα» είναι η εξεύρεση πόρων ύψους 15 εκ. ευρώ περίπου. Ωστόσο, το ίδιο πρέπει να γίνει και για τη νότια πλευρά της πόλης…

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΑΧΑΪΑ - ΑΙΓΙΑΛΙΑ
Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κατέθεσε την επίσημη υποψηφιότητα

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Την επίσημη υποψηφιότητά του για Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή ο Παύλος Μαρινάκης, στον πρόεδρο της αρμόδιας εφορευτικής επιτροπής και αρχαιότερο βουλευτή του κόμματος, Γιάννη Τραγάκη. Με την ευκαιρία, ο Παύλος Μαρινάκης ευχαρίστησε όσους υπέγραψαν υπέρ της υποψηφιότητάς του, μεταξύ τω οποίων, ο απερχόμενος Γραμματέας, Γιώργος Στεργίου, ο Γενικός Διευθυντής της ΝΔ, Γιάννης Μπρατάκος, δέκα μέλη της κυβέρνησης, αλλά και πολλοί βουλευτές και ευρωβουλευτές, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, των Επιμελητηρίων, Επιστημονικών και Συνδικαλιστικών φορέων. «Αυτή ακριβώς η στήριξη αποτελεί για εμένα τη μεγαλύτερη ευθύνη» σχολίασε. (Στη φωτό, ο Π. Μαρινάκης με τον Ι. Τραγάκη και τον Γ. Στεργίου).

 

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Εκλογές ΚΙΝ.ΑΛ.: Τα πρώτα αποτέλεσματα από τα εκλογικά τμήματα της Αχαΐας (Συνεχής ενημέρωση)

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε εξέλιξη βρίσκεται η καταμέτρηση των ψήφων των υποψήφιων προέδρων του Κινήματος Αλλαγής στα εκλογικά τμήματα της Αχαΐας.

Πανελλαδικά στο 50,30% της καταμέτρησης των τμημάτων, πρώτος εμφανίζεται ο Ανδρουλάκης με 39,2%, δεύτερος ο Παπανδρέου με 26,81%, τρίτος ο Λοβέρδος με 24,73%, ακολουθούν Χρηστίδης με  3.11%, Καστανίδης με 3.49% και Γερουλάνος με 2.13%.

Στην Αχαΐα τα πρώτα συγκεντρωτικά αποτελέσματα  έχουν ως εξής:

1585 Παπανδρέου

1260 Ανδρουλάκης

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΑΧΑΪΑ - ΑΙΓΙΑΛΙΑ

627 Λοβέρδος

68 Γερουλάνος

51 Χρηστίδης

28 Καστανίδης

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΝΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

Ε.Τ. Σαγεΐκων

Ψήφισαν 385

Παπανδρέου 213
Ανδρουλάκης 111
Λοβερδος 56
Καστανίδης 2
Χρηστίδης 0
Γερουλάνος 2

 

Ε.Τ. Χαλανδρίτσας

Ψήφισαν 353

Παπανδρέου 193
Ανδρουλάκης 100
Λοβερδος 34
Καστανίδης 3
Χρηστίδης 4
Γερουλάνος 19

 

Πάτρα- 11ο Δημοτικό Σχολείο (Α τμήμα)

Ανδρουλάκης 181

Παπανδρέου 104

Λοβέρδος 87

Γερουλάνος 10

Καστανίδης 9

Χρηστίδης 3

 

Πάτρα – 11ο Δημοτικό Σχολείο (Γ τμήμα)

Ανδρουλάκης 208

Παπανδρέου 114

Λοβέρδος 79

Χρηστίδης 9

Γερουλάνος 4

Καστανίδης 3

 

Ε.Τ. Σταυροδρομίου

Ψήφισαν 447 (άκυρα 6, λευκά 2)

Παπανδρέου 371

Ανδρουλάκης 49

Λοβέρδος 11

Χρηστίδης 6

Γερουλάνος 2

Καστανίδης 0

 

Ε.Τ. ΑΚΡΑΤΑΣ

Ψήφισαν 476

 

Λοβέρδος 222

Ανδρουλάκης 133

Παπανδρέου 98

Χρηστίδης 6

Γερουλάνος 3

Καστανίδης 13

 

Ε.Τ. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Παπανδρέου 83

Ανδρουλάκης 81

Λοβέρδος 68

Χρηστίδης 6

Γερουλάνος 4

Καστανίδης 4

 

Ε.Τ. ΚΛΕΙΤΟΡΙΑΣ

Ψήφισαν 185

Παπανδρέου 98

Λοβέρδος 49

Ανδρουλάκης 26

Χρηστίδης 3

Γερουλάνος 4

Καστανίδης 0

ΠΑΤΡΑ- Β΄ΤΜΗΜΑ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ 

Ψήφισαν 489

Ανδρουλάκης 296

Παπανδρέου 289

Λοβέρδος 164

Γερουλάνος 20

Καστανίδης 7

Χρηστίδης 11

 

Πάτρα -Ε.Τ. 365


Ανδρουλάκης 208
Παπανδρέου 119
Λοβέρδος 79
Γερουλάνος 4
Χρηστίδης 9
Καστανίδης 3
Λευκά 1

 

Περισσότερα
ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΑΧΑΪΑ - ΑΙΓΙΑΛΙΑ
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα