Τρίτη 16 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Γαβριήλ Δημητρίου: «Ναι, χωρίς επιφυλάξεις στον εμβολιασμό»

Δημοσιεύθηκε

στις

Της Τέτας Γιαννάρου
Χωρίς επιφυλάξεις τάσσεται υπέρ του εμβολιασμού των παιδιών από 12 ετών, ο Καθηγητής Παιδιατρικής και Νεογνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής, της Μονάδας Νεογνών και της ΜΕΘ Παίδων, Γαβριήλ Δημητρίου.

Για την τεκμηρίωση της αταλάντευτης θέσεώς του προτάσσει στην «  » αδιάσειστα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι από το τέλος Ιουνίου του 2021 έως σήμερα νοσηλεύτηκαν 40 παιδιά όλων των ηλικιών, ενώ από τις 27 Οκτωβρίου του 2020 έως τον φετινό Ιούνιο νοσηλεύτηκαν συνολικά 125 παιδιά.
«Είναι προφανές πως αφού σε διάστημα μόλις δύο μηνών (τέλος Ιουνίου με αρχές Σεπτεμβρίου 2021) ο αριθμός των νοσηλειών φτάνει τις 40 και αποτελεί το ένα τρίτο ενός 9μηνου διαστήματος, η διείσδυση του κορωνοϊού στις παιδικές ηλικίες είναι δεδομένη και βαίνει εμφανώς αυξανόμενη. Πλήττει δε από βρέφη έως παιδιά 15 ετών που εμπίπτουν στην νοσηλεία της Παιδιατρικής».
Σε ερώτηση της «Γ» τι προβλέπει με βάση τα στατιστικά στοιχεία να γίνει με το άνοιγμα των σχολείων και ποιο κατά την γνώμη του είναι το δέον γενέσθαι ο κ. Δημητρίου υπογραμμίζει: «Είναι πρόδηλο και ξεκάθαρο για όλους ότι, αφού αυτή την περίοδο με ανοιχτούς χώρους ο ιός δείχνει τέτοιο βαθμό ευχέρειας στην μόλυνση των παιδιών που δεν εμφανίζουν στην πλειοψηφία τους την νόσο covid-19 ασυμπτωματικά, αλλά νοσούν με ήπια συμπτώματα ή με αύξηση των νοσηλειών ή και εισαγωγή στην ΜΕΘ Παίδων, τα πράγματα δεν πάνε καλά. Με το άνοιγμα των σχολείων τουτέστιν τη συγκέντρωση των παιδιών στους κλειστούς χώρους των τάξεων είναι βέβαιο ότι ο κίνδυνος της ραγδαίας αύξησης επαπειλεί τα βρέφη και τους μαθητές όλων των κατηγοριών από το Προνήπιο έως την Γ΄ Γυμνασίου. Αν πεισθούν οι γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους από 12 ετών και άνω αυτό θεωρώ ότι θα δημιουργήσει ένα φράγμα. Από την άλλη μεριά για τους μικρότερους μαθητές και τα νήπια που δεν μπορούν ούτε να κατανοήσουν ούτε να εφαρμόσουν τα μέτρα ο κίνδυνος αυξάνεται και δεν απειλεί μόνον τα παιδιά αλλά και τις οικογένειές τους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση για τα νήπια και τους μικρούς μαθητές τα επιβαλλόμενα self-test να γίνονται με αυστηρή τήρηση των χρονικών κανόνων αλλά και με μεθοδικότητα και αυξημένη προσοχή από τους γονείς που κάνουν το τεστ στα παιδιά τους».

«Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΑΜΙΝΟΣ»

Σε ερώτηση της «Γ» για το αν έχει συνυπολογίσει προτείνοντας εμβολιασμό στα παιδιά, την παράμετρο των παρενεργειών των εμβολίων M-RNA με εμφάνιση μυοκαρδίτιδας για την οποία οι έρευνες την αναφέρουν ως παρενέργεια και αριθμοί την επιβεβαιώνουν στις ηλικίες από 12 έως 30 ετών, ο Καθηγητής Παιδιατρικής και Νεογνολογίας επισημαίνει: «Οι πιθανές παρενέργειες από το εμβόλιο σε αυτές τις ηλικίες είναι 1 στις 100.000 περιπτώσεις σύμφωνα με τις μελέτες. Αντίθετα τα παιδιά που νοσούν από covid-19 παρουσιάζουν συχνά μυοκαρδίτιδες τις οποίες αντιμετωπίζουμε ενδονοσοκομειακά. Να επαναλάβω ότι τα παιδιά από 12 ετών και άνω πρέπει να εμβολιαστούν γιατί διαφορετικά δύο μαθητές αν νοσήσουν θα μολύνουν όχι την μισή τάξη, που σε αυτή την περίπτωση υπάρχει λουκέτο, αλλά θα νοσήσει σχεδόν όλη η τάξη».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement