Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Διαφοροποίηση Λοβέρδου από το ΚΙΝΑΛ για την τροπολογία περί ανεμβολίαστων υγειονομικών

Δημοσιεύθηκε

στις

Διαχωρίζει ο Ανδρέας Λοβέρδος τη θέση του από το Κίνημα Αλλαγής για την αποχή που επέλεξε το κόμμα στη χθεσινοβραδινή ψηφοφορία σχετικά με την τροπολογία για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς.

Σε ανάρτησή του αναφέρει: «Βρίσκομαι στη Ρόδο σε περιοδεία και δεν συμμετείχα στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες αξιολόγησης της τροπολογίας. Δηλώνω, όμως, ότι εάν ήμουν παρών, την επιβολή προστίμου για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού θα πρότεινα να την ψηφίσουμε όσες αδυναμίες κι αν είχε».

Υπενθυμίζεται πως το ΚΙΝΑΛ απείχε από την ψηφοφορία για την τροπολογία.

Λίγο νωρίτερα το ΚΙΝΑΛ, απαντώντας στις επικρίσεις που διατυπώνονται για την στάση του, υποστήριξε πως «με τη χθεσινή τροπολογία η Κυβέρνηση κλείνει το μάτι στους ιδιώτες γιατρούς, τους ευνοεί έναντι των λειτουργών του ΕΣΥ. Αυτό το Κίνημα Αλλαγής δεν το αποδέχεται».

Το ΚΙΝΑΛ ανέφερε ακόμη πως οι τροπολογίες που κατέθεσε η κυβέρνηση ψηφίστηκαν συνολικά και όχι κατ’ άρθρο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να διαφοροποιήσει την ψήφο του ανά άρθρο.

Η Χαριλάου Τρικούπη σημειώνει ακόμη πως «σύμφωνα με διάταξη της χθεσινής τροπολογίας οι ιδιώτες, ελεύθεροι επαγγελματίες, ανεμβολίαστοι γιατροί, συμβεβλημένοι με δομές υγείας ή πρόνοιας δεν τίθενται σε αναστολή εργασίας, όπως οι αντίστοιχοι γιατροί του Δημοσίου, αλλά απλά διπλασιάζεται το πρόστιμο σε περίπτωση υποτροπής» κάτι που κατά το ΚΙΝΑΛ σημαίνει πως «η ΝΔ κλείνει το μάτι στους ιδιώτες και δείχνει, έστω και έμμεσα, τις προθέσεις της».

www.newsit.gr

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement