Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Ποινική δίωξη σε παράγοντα του μπάσκετ

Δημοσιεύθηκε

στις

Ποινική δίωξη σε επί σειρά ετών στέλεχος της ΕΟΚ για απόπειρα βιασμού και σεξουαλική παρενόχληση υπαλλήλου της ομοσπονδίας άσκησε η Εισαγγελία Πατρών, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η υπόθεση ήταν γνωστή εδώ και πολλά χρόνια στους μπασκετικούς κύκλους για δύο περιστατικά που έλαβαν χώρα το 2014 και το 2018. Η υπάλληλος που είχε καταγγέλλει τον παράγοντα της ελληνικής ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης, είχε αρχικά ενημερώσει την διοίκηση της ΕΟΚ, η οποία όμως δεν ασχολήθηκε ουσιαστικά.

Τον περασμένο Μάρτιο, όμως και μετά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης και για απόπειρες βιασμών στον χώρο του αθλητισμού (ο ασκός του Αιόλου άνοιξε από την ολυμπιονίκη της ιστιοπλοΐας, Σοφία Μπεκατώρου), η φερόμενη ως βιασθείσα κατέθεσε μήνυση στην ΓΑΔΑ.

Το περιστατικό πήρε μεγάλες διαστάσεις και μετά από πολύμηνη εξέταση των στοιχείων αλλά και των απολογιών (επ’ αυτού κλητεύθηκαν ο αντιπρόεδρος και ο επικεφαλής λογιστηρίου της ομοσπονδίας), η Εισαγγελία Πατρών επέδωσε  στο ανακριτικό γραφείο την ποινική δίωξη που άσκησε σε βάρος του επί σειρά ετών στελέχους της ΕΟΚ.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement