Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πανηγυρίζει η Παντάνασσα-Κορυφώνονται σήμερα οι θρησκευτικές εκδηλώσεις στον περικαλλή ναό της Πάτρας

Published

on

Πανηγυρίζει σήμερα ο περικαλλής και ιστορικός ναός της Παντάνασσας στην Πάτρα, ανήμερα της εορτής του Γενεσίου της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Χθες το πρωί έγινε η λιτανευτική μεταφορά της εικόνας της Παναγίας Παντάνασσας στον ειδικό θρόνο στην είσοδο του ναού και ξεκίνησε το προσκύνημα από τους πιστούς.
Στις 7 το απόγευμα εψάλη μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πατρών Χρυσοστόμου, ενώ στις 10 το βράδυ έγινε ιερά αγρυπνία ιερουργούντος του Πρωτοσύγκελλου της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, αρχιμανδρίτη Αρτεμίου Αργυρόπουλου.
Σήμερα ανήμερα της εορτής, θα τελεστεί πανηγυρική, αρχιερατική θεία λειτουργία χοροστατούντος του κ. Χρυσόστομου, ο οποίος και θα ομιλήσει ενώ στις 6.30 το απόγευμα θα ψαλεί ο μεθεόρτιος εσπερινός όπου θα προεξάρχει και θα κηρύξει το θείο λόγο ο Επίσκοπος Κερνίτσης Χρύσανθος.

ΑΥΡΙΟ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙ

Την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου, οπότε τιμάται η Σύναξη των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης και πανηγυρίζει το παρεκκλήσι της Παντάνασσας, θα πραγματοποιηθεί το πρωί θεία λειτουργία όπου θα παραστεί και πάλι ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος και το απόγευμα στις 6 μεθεόρτιος εσπερινός.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πλήθος πιστών με όλα τα μέτρα προστασίας από τον covid-19 προσέρχεται από χθες για να προσκυνήσει την εικόνα της Παναγίας και να λάβει ευλογία και δύναμη.

Ροή ειδήσεων

Advertisement