Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στα «τυφλά» η έναρξη-Η σχολική κοινότητα δεν γνωρίζει τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύσουν

Δημοσιεύθηκε

στις

Της Μαρίας Ορφανού

Στα «τυφλά» και βάσει όσων έχουν γίνει γνωστά από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης γίνεται και από τις τοπικές διευθύνσεις εκπαίδευσης ο προγραμματισμός για την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων, τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου.

Λίγες ημέρες πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι στα σχολεία κι ακόμη δεν έχουν σταλεί τα υγειονομικά πρωτόκολλα, που αφορούν κυρίως, τη λειτουργία των μονάδων σε περίπτωση θετικών κρουσμάτων. Η ανησυχία τόσο σε γονείς, όσο και εκπαιδευτικούς είναι έκδηλη, αφού σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι σήμερα, το Υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται στην εφαρμογή πιο «ευέλικτων» πρωτοκόλλων, αφού για να κλείσει ένα τμήμα, θα πρέπει να εντοπιστούν θετικοί, όχι ένας μαθητής, όπως ίσχυε πέρυσι, αλλά το 50% συν ένα.

Την ίδια ώρα, κανείς δεν γνωρίζει ακόμη τι θα ισχύει σε περίπτωση που βρεθεί θετικός ένας δάσκαλος ή ένας καθηγητής. Σε κάθε περίπτωση, παρά το γεγονός ότι είναι η τρίτη κατά σειρά σχολική χρονιά που μαθητές και εκπαιδευτικοί θα επιστρέψουν στα σχολεία υπό τις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας, το Υπουργείο Παιδείας δεν φρόντισε εγκαίρως να λάβει τα απαραίτητα μέτρα που θα συμβάλουν στην αναχαίτιση της διασποράς του ιού, όταν μάλιστα, οι επιστήμονες έχουν επισημάνει σε όλους τους τόνους πως τα παιδιά και κυρίως, των μικρότερων ηλικιών αποτελούν εν δυνάμει εστίες μετάδοσης.
Αυτό μάλιστα, που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση είναι πως για ακόμη μία φορά απορρίφθηκε από το Υπουργείο το πάγιο αίτημα μείωσης του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα.

Η «Γ» κατέγραψε την κατάσταση που διαμορφώνεται στα σχολεία, λίγες ημέρες πριν υποδεχτούν τους μαθητές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΤΥΠΗ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ


Ροή ειδήσεων

Advertisement