Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αδύναμος κρίκος οι αρνητές-Τέλος στις ακρότητες που αφορούν εμβόλια και πανδημία επιχειρεί να βάλει ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών 

Δημοσιεύθηκε

στις

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα ζήτησε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου, με αφορμή τις αντιεπιστημονικές απόψεις και τις πρακτικές αναφορικά με την λοίμωξη Covid-19 αλλά και τα εμβόλια κατά της νόσου.

Η κ. Μαστοράκου μετά την απόφαση του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, το οποίο συνεδρίασε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας και ασχολήθηκε με τα φλέγοντα ζητήματα που κυριαρχούν τις τελευταίες ημέρες, πέρασε χθες το κατώφλι της Εισαγγελίας και ζήτησε να παρέμβει σε περίπτωση που διαπιστωθούν ακραίες συμπεριφορές και δημιουργούν ψευδείς εντυπώσεις στο κοινό.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις της, «το Διοικητικό Συμβούλιο προέβη σε βολιδοσκόπηση σε τοπικό αλλά και πανελλήνιο επίπεδο των αδύναμων κρίκων του συστήματος, που αφορά δύο άξονες: 1ον) την έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης και 2ον) την δημιουργία ενός προτύπου συμπεριφοράς άρνησης των πάντων (εμβολιασμού, διασωλήνωσης, rapid test και μετάγγισης από εμβολιασμένο). Είναι μια ακραία συμπεριφορά, η οποία μας προβλήματισε πάρα πολύ γιατί έχει επιπτώσεις και στην υγεία των ίδιων αλλά και στην δημόσια υγεία. Ζητούμε την παρέμβαση του Εισαγγελέα για οποιαδήποτε δήλωση που δημιουργεί ψεύτικες εντυπώσεις στο κοινό».

 

«ΤΟ 95% ΣΥΣΤΗΝΕΙ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ»
Στην επίσημη ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου γίνεται λόγος για «ανησυχητικές διαστάσεις που λαμβάνουν αντιεπιστημονικές απόψεις και πρακτικές που προέρχονται κυρίως από κακή εκτίμηση ή έλλειψη γνώσης ή συστηματική παραποίηση των επιστημονικών δεδομένων σχετικά με τη νόσο COVID-19 ή με τα εμβόλια κατά της νόσου. Ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου καλεί τους πολίτες να εμπιστεύονται την επιστήμη όπως εκφράζεται αρμοδίως και τον θεράποντα ιατρό τους. Η συντριπτική πλειοψηφία (>95%) των ιατρών εμπιστεύονται και συστήνουν τον εμβολιασμό ως το κυρίαρχο όπλο κατά της πανδημίας».
«ΟΙ ΑΝΤΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ
ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΟΡΚΟΥ
ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ»
Παράλληλα, επισημαίνεται ότι «οποιοσδήποτε ιατρός εκφράζει αντιεπιστημονικές απόψεις παραβιάζει τον όρκο του, την επαγγελματική του υπόσταση και τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας. Ο Ι.Σ. Πατρών απευθύνεται στον αρμόδιο Εισαγγελέα προκειμένου να παρέμβει κατά όλων όσοι εμπλέκονται δημοσίως σε αντιεπιστημονικές δηλώσεις και διασπορά ψευδών ειδήσεων, προκαλώντας σύγχυση στους πολίτες σε ιατρικά-επιστημονικά θέματα, με δυνητικές αρνητικές συνέπειες στη δημόσια υγεία και στην έκβαση της πανδημίας».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement