Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Σχολεία: Προ των πυλών η επιστροφή στα θρανία και η αύξηση των κρουσμάτων

Δημοσιεύθηκε

στις

Μπορεί μαθητές και οικογένειες να αναμένουν με αγωνία το άνοιγμα των σχολείων προκειμένου να επιστρέψουν στην κανονικότητα από την ερχόμενη Δευτέρα όποτε και χτυπά το πρώτο κουδούνι της χρονιάς.

Την ίδια ώρα και ενώ όλα είναι έτοιμα η ανησυχία των επιστημόνων αλλά και της πολιτείας είναι στα ύψη αφού σύμφωνα με τις προβλέψεις η επιστροφή των μαθητών στα θρανία θα φέρει και άνοδο των κρουσμάτων αφού αναμένεται διασπορά του ιού στην μαθητική κοινότητα. Χαρακτηριστική ήταν η πρόβλεψη του παιδιάτρου Μιχάλη Ανδρέου ο οποίος μίλησε για νόσηση ακόμη και του 30% των μαθητών από κορωνοϊό.

Εκτενή αναφορά στον ρόλο των σχολείων σε μια πιθανή συντριπτική αύξηση της επιδημίας, αν δεν τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν οριστεί, έκαναν η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου και ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης στην χθερινή ενημέρωση. Οι επιστήμονες υπογράμμισαν την αξία αφενός της συνεχούς επιδημιολογικής επιτήρησης του σχολικού περιβάλλοντος για την ομαλή διεξαγωγή της δια ζώσης εκπαίδευσης και αφετέρου του εμβολιασμού του πληθυσμού προκειμένου να προληφθεί ένα ενδεχόμενο νέας έξαρσης.

Ροή ειδήσεων

Advertisement