Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Απόψε η «Μήδεια»-Μετά τη μεγάλη απήχηση η παράσταση ανεβαίνει πάλι στο Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Οργανισμός Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων παρουσιάζει απόψε στις 20:30, ξανά μετά την μεγάλη επιτυχία της πρώτης παράστασης που δόθηκε στις 24 Αυγούστου, στο πλαίσιο του 40ού Φεστιβάλ Πάτρας-Θεσμός Αρχαίου Δράματος και στον φυσικό του χώρο, το Αρχαίο Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών, την παράσταση “Μήδεια”, μια μποστική παρωδία που ανατρέπει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τα πράγματα.

Η παράσταση θα δοθεί με απόλυτη ασφάλεια και πλήρη τήρηση όλων των υγειονομικών κανονισμών που επιβάλλονται λόγω Covid-19.
Την πρωτότυπη μουσική υπογράφει η Monika. Τον κεντρικό ρόλο της παιδοκτόνου μάνας δεν ενσαρκώνει γυναίκα, αλλά ο εξαίρετος και βραβευμένος ηθοποιός Μάκης Παπαδημητρίου πλαισιωμένος από ένα θίασο που απαρτίζεται από υπέροχους ηθοποιούς, τους: Γιάννη Καλατζόπουλο, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Νικορέστη Χανιωτάκη, Γιάννη Δρακόπουλο, Άννα Φιλιππάκη, Γεράσιμο Σκαφίδα, Άννα Κλάδη και τον Γιάννη Μαθέ στη μουσική διδασκαλία-ζωντανή απόδοση μουσικών θεμάτων.
Η παράσταση φιλοδοξεί, με τη σύγχρονη ματιά που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους της, να μεταδώσει τον σπουδαίο σατιρικό λόγο του Μποστ που ασχολήθηκε με τόσο χιούμορ και ευαισθησία με τα πάθη και τα λάθη της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας.
ΥΠΟΘΕΣΗ
Ο συγγραφέας Μέντης Μποσταντζόγλου (Μποστ) ξεκίνησε να γράψει ένα έργο βασισμένο στην ομώνυμη τραγωδία του Ευριπίδη και κατέληξε να μιλάει σε δεκαπεντασύλλαβο για μια γυναίκα στυγνή, κακούργα δολοφόνισσα, που έσφαξε τα παιδιά της επειδή ήτανε κάτι παλιόπαιδα που δεν παίρνανε τα γράμματα και δεν θέλανε να δουλέψουν. Σαν να μην της έφταναν όλα αυτά είχε κι έναν άντρα, τον Ιάσονα, που την κεράτωνε από πάνω με μία καλόγρια!
Έτσι, θολωμένη η Μήδεια αρπάζει το χασαπομάχαιρο απ’ την κουζίνα και φευ! Σφάζει όποιον βρει μπροστά της!
Τιμές εισιτηρίων: προπώληση 14 ευρώ, στο ταμείο του θεάτρου, γενική είσοδος 18 ευρώ, μαθητικό, φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ 14 ευρώ. Πληροφορίες – Κρατήσεις: 6977347098.


Ροή ειδήσεων

Advertisement