Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021
Connect with us

Αθλητισμός

Όπως και στον Ταύρο

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Παναχαϊκή κοντράρεται σήμερα (4 μ.μ.) για τη 2η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος στην Σαλαμίνα με τον Αίαντα

 ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ Κ. ΓΑΛΑΡΙΩΤΗ

Ο στόχος είναι ένας, η πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος. Η Παναχαϊκή σήμερα (4 μ.μ.) φιλοξενείται από τον Αίαντα Σαλαμίνας και θέλει να έχει μια ανάλογη εικόνα όπως και με τον Φωστήρα στον Ταύρο παίρνοντας το εισιτήριο και να συνεχίσει να μπαίνει στις κληρώσεις του Κυπέλλου.

Ωστόσο χθες εμφανίστηκε πρόβλημα της τελευταίας στιγμής στους κοκκινόμαυρους με τον έμπειρο ποδοσφαιριστή Μπουρλάκη. Αυτό ανάγκασε τον Σέρβο τεχνικό Ζέλικο Κάλαϊτζιτς να τον αφήσει εκτός αποστολής για το σημερινό εκτός έδρας παιχνίδι με τον Αίαντα.

Οι κοκκινόμαυροι βρίσκονται από χθες το απόγευμα σε ξενοδοχείο στα Ίσθμια και είναι πανέτοιμοι να πάρουν μια ακόμα πρόκριση.

Ο Σέρβος τεχνικός και σε αυτό το παιχνίδι είναι διαβασμένος αρκετά και έχει εστιάσει τις αδυναμίες του αντιπάλου τις οποίες και θα προσπαθήσουν σήμερα οι «κοκκινόμαυροι» να «χτυπήσουν».

Οι Αχαιοί θέλουν τη νίκη που θα τους φέρει στην επόμενη φάση του θεσμού αλλά γνωρίζουν παράλληλα ότι μόνο με αγωνιστική πειθαρχία και επιμονή θα επιτευχθεί ο στόχος.

Ο Αίας Σαλαμίνας ετοιμάζει γιορτή γνωρίζοντας ότι ομάδες με ιστορία σαν την Παναχαϊκή δεν θα έχει την ευκαιρία να αντιμετωπίζει καθημερινά.

Αυτό σημαίνει ότι οι κοκκινόμαυροι δεν θα έχουν καθόλου εύκολο έργο αφού ομάδες σαν τον Αίαντα θα τα δώσουν τα πάντα για να νικήσουν την ιστορική ομάδα.

Το θετικό είναι ότι οι Πατρινοί βρίσκονται σε καλή αγωνιστική κατάσταση έχοντας παράλληλα και την ψυχολογία από το πρώτο παιχνίδι με τον Φωστήρα στον Ταύρο και θα ματώσουν… εντός τον αγωνιστικών γραμμών για την πρόκριση.

Χθες λοιπόν μετά την τελευταία πρωινή προπόνηση ο Ζέλικο Κάλαϊτζιτς ανακοίνωσε την αποστολή που αποτελείται από τους: Αθανασόπουλο, Μπαμπούνη, Κυβελίδη, Στεργίδη, Θεοφάνη, Σελινιωτάκη, Στασινόπουλο, Κατσή, Θανόπουλο, Αλεξόπουλο, Λιμάτσι, Λούσκο, Κοτσόκολο, Παπαχρονόπουλο, Τεγούση, Κωνσταντακόπουλο, Μπελεζάκη, Σμίλτο, Χαντί, Γούλα.

Οι 20 ποδοσφαιριστές είναι ετοιμοπόλεμοι για να δώσουν μια ακόμα μάχη για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ Ο ΣΤΑΘΑΚΗΣ

Ο επικεφαλής της Παναχαϊκής Πέτρος Σταθάκης βρίσκεται στην Ελλάδα μετά το σύντομο ταξίδι που είχε στην Αμερική για προσωπικούς κι επαγγελματικούς λόγους και σήμερα θα είναι κοντά στους κοκκινόμαυρους στη Σαλαμίνα παρακολουθώντας την προσπάθεια που θα καταβάλλουν για την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.

Να θυμίσουμε ότι ο Πέτρος Σταθάκης θα παρακολουθήσει για πρώτη φορά τους κοκκινόμαυρους σε επίσημο παιχνίδι αφού με τον Φωστήρα ήταν εκτός Ελλάδος.

Σφυρίζει… ο Καλογερόπουλος

Στο παιχνίδι του Αίαντα με την Παναχαϊκή διαιτητής της συνάντησης έχει οριστεί ο Καλογερόπουλος από τον σύνδεσμο Αθηνών με βοηθούς τους Μητράκο-Γκούντα από τον ίδιο σύνδεσμο. Παρατηρητής θα είναι ο Τζωρτζάκος από τη Δυτ. Αττική.

 

 Ξεσηκώνει τον κόσμο η διοίκηση

Όπως έχουμε αναφέρει και παραπάνω ο Αίαντας ζει μεγάλες στιγμές που θα φιλοξενήσει στο γήπεδό του την ιστορική ομάδα της Παναχαϊκής. Καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας η σελίδα της ομάδας «ανέβαζε» πόσο σημαντικός είναι ο σημερινός αγώνας με την Παναχαϊκή υμνώντας παράλληλα τον αχαϊκό σύλλογο.

Για όσους Πατρινούς ταξιδέψουν στη Σαλαμίνα για να δουν την αγαπημένη τους ομάδα πρέπει να γνωρίζουν ότι τα εισιτήρια θα κυμαίνονται στα 15 ευρώ.

Να αναφέρουμε επίσης ότι οι άνω των 18 ετών θα πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες τους τελευταίους 6 μήνες.

Για τους 0-12 ετών η είσοδος θα είναι ελεύθερη ενώ για τους 13 έως 17 ετών η είσοδος θα γίνει μόνο με Test (PCR, Rapid & Self Test).

Όπως ανακοίνωσε η σελίδα της ομάδας θα υπάρχει αυστηρός έλεγχος και παρακαλούνται όλοι οι φίλαθλοι να είναι τουλάχιστον μίση ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα (ώρα αγώνα 16:00) στο γήπεδο για την ομαλή εξυπηρέτηση όλων.

Μπάσκετ

ΑΑΔΕ: 4 νέες απλοποιημένες ψηφιακές φόρμες φορολογικής χρήσης

Δημοσιεύθηκε

στις

H ΑΑΔΕ συνεχίζει την απλοποίηση και διευκόλυνση ψηφιακής υποβολής των εντύπων της. Γνώμονας είναι πάντα η βέλτιστη εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων, όπως ανακοινώθηκε.

Στο πλαίσιο αυτό, έχει δημιουργήσει τέσσερις ψηφιακές φόρμες, σε μορφή επεξεργάσιμου pdf. Οι φόρμες αυτές μπορούν να αποθηκευθούν και να συμπληρωθούν απευθείας στον υπολογιστή του χρήστη, χωρίς να χρειάζεται να εκτυπωθούν και να συμπληρωθούν χειρόγραφα.

Επίσης, όταν επισυνάπτονται στην ψηφιακή πλατφόρμα «Τα Αιτήματά μου» του myAADE, στην οποία έχουν ήδη ενταχθεί οι 70 από τις 103 ΔΟΥ της χώρας, μπορούν να υποβληθούν χωρίς χειρόγραφη υπογραφή, δεδομένου ότι ο αιτών ταυτοποιείται κατά την είσοδο στην πλατφόρμα μέσω των κωδικών taxisnet.

Πρόκειται για:

1. Την «Αίτηση για χορήγηση αποδεικτικού ενημερότητας ή βεβαίωσης οφειλής», γνωστή και ως Α100.

Αντικαθιστά το έντυπο Α9 taxis και χρησιμοποιείται, εφόσον δεν είναι εφικτή η έκδοση αποδεικτικού ενημερότητας με αυτοματοποιημένο τρόπο.

2. Την «Αίτηση απόδοσης τελών χαρτοσήμου, Α200, η οποία αποτελεί νέα ενοποιημένη φόρμα για την απόδοση των τελών χαρτοσήμου.

3. Τη «Δήλωση απόδοσης ΑΦΜ και μεταβολής ατομικών στοιχείων», Δ210.

Απευθύνεται σε φυσικά πρόσωπα, και αντικαθιστά το Μ1, ενσωματώνοντας και το Μ7, για τις περιπτώσεις, που απαιτείται η συμπλήρωσή του.

4. Τη «Δήλωση έναρξης, μεταβολής, διακοπής εργασιών επιχείρησης», Δ211.

Απευθύνεται σε επιχειρήσεις, ενοποιεί σε ενότητες τις πληροφορίες των Μ2 έως και Μ11, δίνοντας τη δυνατότητα στους φορολογούμενους να συμπληρώνουν την ενότητα, της οποίας τα στοιχεία μεταβάλλονται.

Μέχρι το τέλος του έτους, σχεδιάζεται να επικαιροποιηθούν και να μετατραπούν σε επεξεργάσιμη μορφή pdf περίπου 40 επιπλέον ψηφιακές φόρμες.
πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Περισσότερα

Ερασιτεχνικό

Χώρισαν… οι δρόμοι του Νταγιούκλα με τον Πανιώνιο

Δημοσιεύθηκε

στις

Δεν θα συνεχίσει να ηγείται του πάγκου της ομάδας του Πανιώνιου/Αχιλλέα ο τεχνικός Θανάσης Νταγιούκλας που έλυσε από κοινού την συνεργασία του με την διοίκηση του Συλλόγου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Από κοινού μετά από συζήτηση διακόπηκε η συνεργασία του Θανάση Νταγιούκλα με τον Πανιώνιο/Αχιλλέα. Η ομάδα αποχαιρετά έναν σπουδαίο φίλο και άνθρωπο που έδωσε με αγάπη και πολλή δουλειά τα πάντα για την ομάδα μας. Θα τα πούμε ξανά κόουτς».

Περισσότερα

Παναχαϊκή

Έδειξε τα «δόντια» της

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Παναχαϊκή στο τελευταίο τεστ κόντρα στην Καλαμάτα δηλώνει πανέτοιμη για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής που ξεκινά την Κυριακή (24/10)

ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ Κ. ΓΑΛΑΡΙΩΤΗ

Ικανοποίηση επικρατεί στις τάξεις της Παναχαϊκής μετά το τελευταίο φιλικό που έδωσε το Σάββατο κόντρα στην Καλαμάτα λίγο πριν από την σέντρα του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής.

Οι κοκκινόμαυροι επικράτησαν με 1-0 στα Φιλιατρά κόντρα σε ομάδα Σούπερ Λιγκ 2 και η πρόβα τζενεράλε για τον Σέρβο τεχνικό, Ζέλικο Κάλαϊτζιτς έκλεισε με θετικό πρόσημο.

Το πρωτάθλημα εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ξεκινάει την Κυριακή 24/10, κάτι που αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα σήμερα από την ΕΠΟ.

Οι κοκκινόμαυροι στην πρεμιέρα έχουν δύσκολο έργο στην Πάργα καθώς αντιμετωπίζουν τον Αχέροντα Καναλακίου, μια ομάδα που έχει καλό ρόστερ και υψηλές βλέψεις στο φετινό πρωτάθλημα.

Η Παναχαϊκή ωστόσο είναι καταδικασμένη να κερδίζει όλα τα παιχνίδια για τη φανέλα της αλλά και τη βαριά ιστορία που έχει στον ποδοσφαιρικό χάρτη.

ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Όλοι το γνωρίζουν πολύ καλά και αυτό είναι ένα από τα σημαντικά στοιχεία των κοκκινόμαυρων. Όπως έδειξαν οι παίκτες του Ζέλικο Κάλαϊτζιτς στο φιλικό παιχνίδι με την Καλαμάτα είναι πανέτοιμοι να δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους και να φτάσουν την Παναχαϊκή εκεί που αξίζει.

Το ποδόσφαιρο όμως γενικότερα μας έχει διδάξει ότι πρέπει να σεβόμαστε τον κάθε αντίπαλο και να τον αντιμετωπίζουμε ως ικανό για να μπορέσουμε να ξεφύγουμε από την καταραμένη αυτή κατηγορία που σε καμία περίπτωση δεν αξίζει στην κοκκινόμαυρη ιστορία του Συλλόγου.

Στη σέντρα λοιπόν θα οδηγηθούν οι κοκκινόμαυροι την Κυριακή απέναντι σε μια καλή ομάδα που έχει ενισχυθεί σημαντικά και μάλιστα έχει περάσει και αυτή στην 5η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος. Οι κοκκινόμαυροι καλούνται να μπουν με το δεξί στο πρωτάθλημα και να δείξουν ότι είναι περαστικοί από αυτή την κατηγορία.

ΤΗΝ «ΠΛΗΓΩΣΕ» ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ

Το φιλικό παιχνίδι κόντρα στην Καλαμάτα ήταν πρόβα τζενεράλε για τον Σέρβο τεχνικό με τους κοκκινόμαυρους να δείχνουν έτοιμοι για να κατακτήσουν το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Σκόρερ της πατρινής ομάδας ο πρώην μελανόλευκος και Μεσσήνιος, Βαγγέλης Αλεξόπουλος. Ο Αλεξόπουλος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά μετά από σέντρα του Χαντί και δεν πανηγύρισε το γκολ του δείχνοντας σεβασμό προς τον σύλλογο της Μεσσηνίας.

 

ΖΕΛΙΚΟ ΚΑΛΑΪΤΖΙΤΣ: «Δεν θα έχουμε τέτοιο αντίπαλο»

Ο Σέρβος τεχνικός Ζέλικο Κάλαϊτζιτς μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Καλαμάτα έμεινε σε γενικές γραμμές ικανοποιημένος αναφέροντας ότι η Παναχαϊκή στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής δεν θα βρει… στον δρόμο της τέτοιον αντίπαλο: «Δώσαμε το τελευταίο μας φιλικό παιχνίδι πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος σε ένα βαρύ γήπεδο με έναν καλό αντίπαλο.

Είχα πει στους παίκτες μου την αναμέτρηση να μην τη δουν ως φιλικό ματς αλλά επίσημο.

Μπήκαμε αρκετά δυνατά κάτι που δεν είχαμε κάνει σε προηγούμενα παιχνίδια και ευτυχήσαμε να προηγηθούμε νωρίς. Αυτό ήθελα να το δω και με άφησε ικανοποιημένο που επιτεύχθηκε. Στη συνέχεια δώσαμε χώρο στον αντίπαλό μας, χωρίς ωστόσο να μας απειλήσει. Σίγουρα χρειαζόμαστε ακόμα δουλειά όμως αντίπαλο σαν την Καλαμάτα δεν θα συναντήσουμε στο πρωτάθλημα. Η Παναχαϊκή με όποιον παίζει πρέπει να πηγαίνει για τη νίκη».

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΙΚΕΣ: Συνομίλησαν μετά από 15 χρόνια

Αυτές οι στιγμές στο ποδόσφαιρο είναι οι καλύτερες και σίγουρα αφήνουν την στάμπα τους για μια ολόκληρη ζωή.

Ο γενικός αρχηγός των κοκκινόμαυρων, Χρήστος Μικές είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με έναν πρώην συμπαίκτη του που συνυπήρξαν στον Ατρόμητο Αθηνών πριν 15 χρόνια και δεν είναι άλλος από τον Πιέρ Εμπέντε.

Ο παλαίμαχος γκολκίπερ είναι προπονητής τερματοφυλάκων στην ομάδα της Καλαμάτας με τους δύο άνδρες να συναντιούνται μετά από αρκετά χρόνια και να θυμούνται τα παλιά.

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα