Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Μηταράκης: Συνεχίζεται η λογική μείωσης των φόρων, αναχαιτίζουμε την ακρίβεια στην ενέργεια

Δημοσιεύθηκε

στις

Για τα νέα μέτρα και τις φοροελαφρύνσεις που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ μίλησε μεταξύ άλλων ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Όπως είπε στο MEGA το πρωί της Κυριακής, «η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε ένα ενάρετο κύκλο ανάπτυξης και ευημερίας κι αυτό επιτρέπει ένα πακέτο μέτρων στήριξης 3,4 δισ. ευρώ. Τα νέα μέτρα έδωσαν έμφαση στα νέα παιδιά. Είναι μία γενιά που θυμούνται σε όλα τα ενήλικα χρόνια τους δυσκολίες. Στηρίζει αυτά τα παιδιά να πατήσουν στα πόδια τους. Συνεχίζεται η λογική μείωσης των φόρων, αναχαιτίζουμε την ακρίβεια στην ενέργεια».

Ο κ. Μηταράκης τόνισε πως η κυβέρνηση έθεσε ως προτεραιότητα στους νέους, τους ευάλωτους και τα νοικοκυριά. Ο συντελεστής μείωσης του ΕΝΦΙΑ δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι η αγορά εργασίας είναι πιο ισχυρή σε σχέση με το 2019. Η αύξηση του κατώτατου μισθού δόθηκε βάσει εκείνων των στοιχείων, με τον Νότη Μηταράκη να λέει πως εάν του χρόνου συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο η αύξηση του κατώτατου μισθού, θα γίνει βάσει αυτής της κατάστασης.


Ροή ειδήσεων

Advertisement