Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Μέτρα για αντιεμβολιαστές: Έσχατο μέσο για την προστασία της δημόσιας Υγείας

Δημοσιεύθηκε

στις

Του Αντώνη Κουνάβη

Δυστυχώς, εκεί που φτάσαμε στο σημείο να πιστέψουμε ότι πλησιάζουμε στο τέλος της πανδημίας, αυτή μέσω των μεταλλάξεων της επανήλθε δριμύτερη, χωρίς ωστόσο να είμαστε ως κοινωνία άμοιροι/ες ευθυνών για τις επιπτώσεις της.

Το καλό είναι ότι τούτη τη φορά έχουμε στο πλευρό μας τον εμβολιασμό. Το κακό, το οποίο, σε ουκ ολίγες περιπτώσεις υπερτερεί, είναι η καχυποψία σημαντικού μέρους της κοινωνίας έναντι του εμβολίου. Κι όμως, σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι το μοναδικό, αποτελεσματικό, όπλο που έχουμε στη διάθεση μας.
Εφόσον η κοινή λογική δεν ήταν ποτέ ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα μας, η εφαρμογή αποσπασματικών μέτρων, ως απάντηση στους αντιεμβολιαστές, είναι μονόδρομος. Όχι ως τιμωρία τους, αλλά ως το έσχατο μέσο, αναγκαίο κακό, για την προστασία της δημόσιας Υγείας.
Ως εκ τούτου, μακριά από τον οποιονδήποτε σπόρο κοινωνικού διχασμού, θα πρέπει και οι πλέον δύσπιστοι συμπολίτες μας, έστω και τώρα, να πειστούν για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, πριν βρεθούμε αντιμέτωποι/ες με τα χειρότερα.
Η προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας δεν είναι στάσιμη, ούτε μάταιη, αρκεί να συνειδητοποιήσουμε ότι επιβάλλεται να τής δώσουμε ένα οριστικό και αμετάκλητο τέλος. Και το εμβόλιο, είναι ο πολυτιμότερος σύμμαχος μας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement