Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Ε.Κ. Πάτρας για την εκπαίδευση

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Παράσταση διαμαρτυρίας για τα προβλήματα της εκπαίδευσης, πραγματοποιήθηκε σήμερα  στο Ε.Κ. Πάτρας.

Στη συγκέντρωση συμμετείχε και ο Σύλλογος Δασκάλων Νηπιαγωγών Πάτρας, ο οποίος σε ανακοίνωση του, αναφέρει-μεταξύ άλλων-τα εξής:

«Την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου ο σύλλογός μας από κοινού με την Α΄ ΕΛΜΕ και την Ένωση γονέων Πάτρας πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης.

Θέσαμε όλα τα ζητήματα που αφορούν το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, τα ελλειπή μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση κατά της πανδημίας  ενώ ταυτόχρονα παραμένουν  πολυπληθή τμήματα και πολλά κενά εκπαιδευτικών  στο νομό,την έλλειψη καθαριστριών. Χαρακτηριστικό είναι ότι δεν καλύφθηκε ούτε ένα Τμήμα Ένταξης στην α’ φάση πρόσληψης των αναπληρωτών!

Παρόντες στην κινητοποίηση ήταν o Αντιδήμαρχος παιδείας Δήμου Πατρέων, αντιπροσωπία του Δήμου Ερυμάνθου καθώς και γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές της περιοχής όπου ολιγομελή τμήματα Λυκείου ουσιαστικά καταργούνται την ίδια στιγμή που απαιτούμε αραίωση των μαθητών ανά τάξη!

Ο περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης με τις απαντήσεις του στην πραγματικότητα δικαίωσε την πολιτική της Κυβέρνησης καθώς επανέλαβε ότι η προστασία των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους θα γίνει μέσω των αυτοδιαγνωστικών τεστ, χωρίς να δίνει ουσιαστικά καμία απάντηση στα αιτήματά μας για ουσιαστικά μέτρα προστασίας, άμεση κάλυψη των πραγματικών αναγκών σε εκπαιδευτικούς.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς, που από Δευτέρα μπαίνουν στις τάξεις τους, να βρίσκονται σε επικοινωνία με το Σύλλογο και να ενημερώνουν για όποιο θέμα προκύπτει στα σχολεία μας.

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη :

Μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ για όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές. Ουσιαστική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων με ευθύνη του ΕΟΔΥ, με σκοπό το σπάσιμο της αλυσίδας μετάδοσης. Καμία οικονομική επιβάρυνση των εκπαιδευτικών που χρειάζεται να προσκομίσουν τεστ. Να πολλαπλασιαστούν τα σημεία που ο ΕΟΔΥ πραγματοποιεί δωρεάν τεστ».

 

 

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement