Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Δείτε live: Η ενημέρωση για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανακοινώσεις για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος κάνουν ο γ.γ. του υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους και η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.

Δείτε live:

 

Τη σημασία του εμβολιασμού των παιδιών επισήμανε στη διάρκεια της ενημέρωσης η κυρία Θεοδωρίδου, ενώ ειδική αναφορά έκανε στο ζήτημα των αλλεργιών που αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για αρκετούς ώστε να μην εμβολιάζονται. Αναφέρθηκε λοιπόν σε έρευνα στο Ισραήλ, τα αποτελέσματα της οποίας έδειξαν ότι το 98% των ανθρώπων που είχαν αυξημένο κίνδυνο αλλεργικής αντίδρασης δεν είχαν καμία αντίδραση. Ειδικά για τις αλλεργικές αντιδράσεις και το Pfizer οι αλλεργικές αντιδράσεις ήταν 4,7 ανά εκατομμύριο.

Για την τρίτη δόση, η κυρία Θεοδωρίδου είπε ότι η Επιτροπή έχει γνωμοδοτήσει θετικά για ανοσοκατασταλμένους, διαμένοντες σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και άτομα άνω των 60 ετών σε διάστημα έξι έως οκτώ μήνες μετά τη δεύτερη δόση.  Οπως είπε κι άλλες ομάδες μπορεί να προτεραιοποιηθούν για την τρίτη δόση, όπως είναι οι υγειονομικοί.

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους σημείωσε ότι ξεπεράσαμε τα 11 εκατ. δόσεις εμβολιασμού, ενώ σημείωσε ότι οι περισσότεροι που κλείνουν ραντεβού πρώτης δόσης είναι κάτω των 35 ετών.  Ηδη, από το απόγευμα της Δευτέρας άρχισε η αποστολή sms σε 285.000 πολίτες οι οποίοι έχουν προτεραιοποιηθεί για να κάνουν τρίτη δόση εμβολίου.

Ο κ.Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε εκτενώς και στη συμμετοχή των ιδιωτών γιατρών στο εμβολιαστικό πρόγραμμα με αμοιβή 10 ευρώ ανά εμβολιασμό. Όπως είπε, περίπου 1.000 γιατροί έχουν ήδη ενταχθεί στο σύστημα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement