Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ερώτηση από βουλευτές της Ελ. Λύσης μετά από πρωτοβουλία του Θόδωρου Βλαγκούλη

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Ζητούν αποκατάσταση των πληγέντων ελαιοπαραγωγών

Από τον υποψήφιο βουλευτή  της Ελληνικής Λύσης στην Ηλεία Θεόδωρο Βλαγκουλη, συνετάγη ερώτηση προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθώς και στον Υπουργό Οικονομικών για την αποζημίωση των πληγέντων ελαιοπαραγωγών των δήμων Αρχαίας Ολυμπίας και Πύργου και κατετέθη στην Βουλή από τους βουλευτές Θεσσαλονίκης, Απ. Αβδελά και Κων. Χήτα.

Στην ερώτηση αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Σύμφωνα με ενημέρωση από ελαιοπαραγωγούς των Δήμων Αρχαίας Ολυμπίας και Πύργου, της Ηλείας και σύμφωνα με ανάρτηση σε τοπική ιστοσελίδα του Διαδικτύου, οι πρόσφατες πυρκαγιές έπληξαν με ιδιαίτερη σφοδρότητα τους εν λόγω παραγωγούς, με αποτέλεσμα να καταστραφούν ολοσχερώς, τουλάχιστον, (512.000) πεντακόσιες δώδεκα χιλιάδες ελαιόδεντρα, καθώς επίσης και τα συλλεκτικά μηχανήματα της ελαιοπαραγωγής. Αξίζει να επισημανθεί επίσης ότι, οι ελαιοπαραγωγοί, ανάλογα με τον βαθμό της ζημιάς των δένδρων και την ποικιλία, δε θα έχουν παραγωγή για τουλάχιστον 2 έως και 7 χρόνια και ότι η ελαιοκαλλιέργεια για πολλούς εξ αυτών αποτελεί τη μοναδική πηγή εισοδήματος. Σημειώνεται ακόμη ότι, μεγάλο ποσοστό των καταστραφέντων ελαιόδεντρων, που ξεπερνά το 50%, δεν έχει δηλωθεί στον «ΟΣΔΕ», με αποτέλεσμα, οι πληγέντες να βρίσκονται σε κατάσταση απόγνωσης. Είναι, επομένως, χρέος της Πολιτείας να αναγνωρίσει, όχι μόνο την οικονομική ζημιά των ελαιοπαραγωγών από την κατεστραμμένη παραγωγή και το φυτικό κεφάλαιο, αλλά και τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι ελαιοπαραγωγοί στην διαφύλαξη των κατά τόπους οικοσυστημάτων.

Οι δυο βουλευτές απευθύνουν τα εξής ερωτήματα:

 

  1. Προτίθεσθε να προχωρήσετε, άμεσα, στην πρόσληψη πρόσθετου γεωτεχνικού προσωπικού, προκειμένου να ανταποκριθείτε στις αυξημένες υποχρεώσεις σας έναντι της καταγραφής των πρόσφατων ζημιών από πυρκαγιές, που υπέστησαν ελαιοπαραγωγοί των Δήμων της Αρχαίας Ολυμπίας και του Πύργου, της Ηλείας;
  2. Προτίθεσθε, αφενός, να προβείτε, σε σύντομο χρονικό διάστημα, σε ολική καταγραφή των ζημιών που υπέστησαν οι ελαιοπαραγωγοί των Δήμων Αρχαίας Ολυμπίας και Πύργου, της Ηλείας, από τις πρόσφατες πυρκαγιές, και αφετέρου, να σταθείτε αρωγοί στους πυρόπληκτους παραγωγούς της χώρας, με αξιοπιστία και φερεγγυότητα;
  3. Προτίθεσθε να προβείτε στην εκπόνηση μελετών για κάθε περιοχή όπου υφίστανται κατεστραμμένοι από τις πρόσφατες πυρκαγιές ελαιώνες, ξεχωριστά, ώστε να προσδιοριστεί ο βαθμός ζημιάς των ελαιόδεντρων και να προταθεί ο σωστός τρόπος αποκατάστασης των ελαιώνων που επλήγησαν;

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Οι απώλειες των συμπολιτών μας-Κηδεύονται την Παρασκευή(30/9)

Δημοσιεύθηκε

στις

Την πολυαγαπημένη μας
ΖΩΗ ΔΗΜ. ΔΡΟΥΚΑ
(ΕΤΩΝ 65)
Κηδεύουμε Παρασκευή 30-9-2022 και ώρα 2 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κουμπερίου Αχαΐας.
Ο σύζυγος: Δημήτριος. Τα παιδιά: Παναγιώτης και Βασιλική Δρούκα, Αριστομένης και Μαρία Δρούκα, Ιωάννα Δρούκα. Η μητέρα: Παναγιώτα. Τα εγγόνια: Δημήτρης, Ελένη, Ζωή, Μαριάννα, Μελίνα. Τα αδέλφια. Τα ανίψια. Οι λοιποί συγγενείς.
Γραφείο Τελετών «Ο ΑΧΡΕΙΑΣΤΟΣ» ΦΡΑΝΤΖΗΣ Ν. – ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. Ο.Ε. (Πατρών-Κλάους 15 (απέναντι από το δημοτικό πάρκινγκ). Τηλ.: 2610-336.825, 6949-713.524, 6973-794.448.

Την πολυαγαπημένη μας
ΒΑΣΙΛΙΚΗ (χήρα) ΚΩΝ. ΦΕΤΕΚΕΚΗ
(ΕΤΩΝ 90)
Κηδεύουμε Παρασκευή 30-9-2022 και ώρα 11 π.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Καρουσίου Καλαβρύτων.
Τα παιδιά: Ζωή (χήρα) Αντ. Γεωργοπούλου, Θεοδώρα και Παναγιώτης Κοκοβίκας, Ευαγγελία και Θεοφάνης Αντωνόπουλος, Παναγιώτα και Νικόλαος Ψαρράκος, Γεωργία και Αθανάσιος Πλώτας, Αχιλλέας και Πολυξένη Φετεκέκη. Τα εγγόνια. Οι λοιποί συγγενείς.
Γραφείο Τελετών «Ο ΑΧΡΕΙΑΣΤΟΣ» ΦΡΑΝΤΖΗΣ Ν. – ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. Ο.Ε. (Πατρών-Κλάους 15 (απέναντι από το δημοτικό πάρκινγκ). Τηλ.: 2610-336.825, 6949-713.524, 6973-794.448.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Έχασε τη μάχη ο Φίλιππος Χαραλαμπόπουλος(ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύθηκε

στις

Αναχώρησε για το τελευταίο ταξίδι, μετά από γενναία μάχη που έδωσε με την ασθένειά του, σε ηλικία 69 ετών, ο συμπολίτης μας Φίλιππος Χαραλαμπόπουλος.

Ο 69χρονος, πατέρας μιας κόρης της Νάντιας που ζει στην Αθήνα, είχε εργαστεί επί σειρά ετών ως μουσικός στο Πολεμικό Ναυτικό και μετά τη συνταξιοδότησή του επέστρεψε στη γενέτειρά του, εδώ που έζησε και μεγάλωσε ως παιδί.

Ήταν μέλος πολύτεκνης οικογένειας και ήταν πολύ δεμένος με τα τέσσερα αδέλφια του, τον Δημήτρη Χαραλαμπόπουλο (ο οποίος είχε διατελέσει διαιτητής μπάσκετ), τον Χαράλαμπο Χαραλαμπόπουλο, την Ελένη Φλωράτου (μητέρα του Πατρινού επιχειρηματία Κώστα Φλωράτου) και τον αείμνηστο Βασίλη Χαραλαμπόπουλο.

Ζούσε στην περιοχή του Σκαγιοπουλείου, ήταν ιδιαίτερα κοινωνικός και αγαπητός, ενώ ήταν υποστηρικτής του πατρινού αθλητισμού και βρισκόταν πάντα στις κερκίδες απολαμβάνοντας τα παιχνίδια του Απόλλωνα και της Παναχαϊκής. Η αναγγελία του θανάτου του σκόρπισε θλίψη σε συγγενείς και φίλους.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η Google έρχεται στην Πάτρα-Ο τεχνολογικός κολοσσός την επέλεξε για τη λειτουργία Κέντρου Αριστείας για τη Βιωσιμότητα και την Τεχνητή Νοημοσύνη

Δημοσιεύθηκε

στις

Μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις όλων των εποχών, αυτή της Google, έρχεται και στην Πάτρα, καθώς ο τεχνολογικός κολοσσός επέλεξε την αχαϊκή πρωτεύουσα για τη λειτουργία ενός Κέντρου Αριστείας για τη Βιωσιμότητα και για την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Συγκεκριμένα, την πρόθεση της να «χτίσει» μία ισχυρή βάση στην Ελλάδα μέσα από ένα πολυεπίπεδο και διευρυμένο επενδυτικό σχέδιο με «αιχμή» την κατασκευή Data Centers και τη δημιουργία του πρώτου «Cloud Region» στη νοτιοανατολική Ευρώπη ανακοίνωσε ο τεχνολογικός κολοσσός Google σε εκδήλωση παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Ένα σχέδιο το οποίο όπως τόνισε η πρόεδρος της Google Cloud International κυρία Adaire Fox Martin επικαλούμενη σχετική μελέτη της AlphaBeta Economics, θα συνεισφέρει ως το 2030 συνολικά 2,2 δισ δολάρια στο ελληνικό ΑΕΠ και θα υποστηρίξει τη δημιουργία πάνω από 19.400 νέων θέσεων εργασίας.
Το επενδυτικό σχέδιο και τα προγράμματα που παρουσίασαν η κυρία Fox Martin και η επικεφαλής της Google ΝΑ Ευρώπης κυρία Πέγκυ Αντωνάκου «πατάνε» συνολικά σε πέντε πυλώνες. Σε αυτούς είναι:
*Η δημιουργία του Cloud Region, που θα ενισχύσει τις προσπάθειες ψηφιακού μετασχηματισμού της Ελλάδας προσδίδοντας της παράλληλα και περιφερειακό ρόλο στον ψηφιακό χάρτη,
*Η δημιουργία δύο Κέντρων Αριστείας σε συνεργασία με την Deloitte σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα αφιερωμένα στη Βιωσιμότητα και την Τεχνητή Νοημοσύνη, όπου θα αναπτύσσονται λύσεις που βασίζονται στο cloud και τη μηχανική εκμάθηση για την επίτευξη στόχων βιωσιμότητας και ανθεκτικότητας στην κλιματική αλλαγή
*Η υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος που θα βοηθήσει τις τουριστικές επιχειρήσεις να επιταχύνουν τον βιώσιμο μετασχηματισμό τους και να επικοινωνήσουν τις περιβαλλοντικές τους δράσεις, σε συνεργασία και με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αειφόρου Τουρισμού (GSTC)
*Η υποστήριξη κοινωνικών επιχειρήσεων υποεκπροσωπούμενων κοινοτήτων που επικεντρώνονται σε βιώσιμες λύσεις και στον οικοτουρισμό στην Ελλάδα. Για τον σκοπό αυτό μάλιστα ανακοινώθηκε πως ο φιλανθρωπικός βραχίονας του πολυεθνικού Ομίλου, Google.org, θα προσφέρει στον οργανισμό INCO και στο Impact Hub χρηματοδότηση ύψους 1 εκατ. ευρώ
*Η προώθηση του ελληνικού πολιτισμού στο παγκόσμιο κοινό μέσα απ’ την ψηφιακή πλατφόρμα Google Arts & Culture σε συνεργασία με το υπ. Πολιτισμού
Απ’ όλα τα παραπάνω βέβαια ξεχωρίζει η δημιουργία του Google Cloud Region μέσα απ’ την κατασκευή Data Centers. Αν και στην παρουσίαση δεν αναφέρθηκε το ακριβές ποσό του επενδυτικού σχεδίου, εκτιμάται ότι αυτό θα είναι εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ προσφέροντας πολλαπλασιαστικά οφέλη στην ελληνική οικονομία. Επίσης μετά και την επένδυση που θα κάνει η Google πλέον η Ελλάδα θα φιλοξενεί υποδομές και των τριών μεγάλων «παικτών» στην τεχνολογία Cloud (σσ Google, AWS, Microsoft).

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα