Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Events

Δείτε live: Η παρουσίαση του νέου iPhone από την Apple

Δημοσιεύθηκε

στις

Στις 20:00 ώρα Ελλάδας ξεκίνησε η καθιερωμένη φθινοπωρινή εκδήλωση της Apple, ο πυρήνας της οποίας είναι, όπως πάντα, η παρουσίαση του νέου iPhone. Κατά τα ειωθότα, το σόου έχει κεντρικό οικοδεσπότη τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, τον Τιμ Κουκ, απευθείας από τα κεντρικά της Apple, στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνιας. Μάλιστα, ο τίτλος της φετινής εκδήλωσης φέρει τον τίτλο «California Streaming», σαν μια παραλλαγή του πασίγνωστου φολκ-ροκ χιτ «California Dreamin’».

Ψίθυροι της τελευταίας στιγμής αναφέρουν ότι το καινούργιο μοντέλο του εμβληματικού smartphone της Apple θα είναι σημαντικά πιο ακριβό από τις προηγούμενες γενιές. Ωστόσο, είναι πιθανόν ότι η φημολογία βάσει «διαρροών» για την τιμή του iPhone 13, είναι απλώς ένα επιπλέον τέχνασμα προκειμένου να ενταθεί η προσμονή εν όψει της παρουσίασης.

Δείτε live το event μέσω Apple ή YouTube

 

Στον πρόλογό του ο Τιμ Κουκ αναφέρθηκε σε συναρπαστικά νέα δεδομένα για τη συνδρομητική πλατφόρμα ψυχαγωγικού περιεχομένου, το Apple TV+. Το οποίο εμπλουτίζεται διαρκώς με νέα φιλμ και σειρές, με πρώτης γραμμής αστέρες, όπως ο Τομ Χανκς, η Τζένιφερ Άνιστον, η Ρις Γουίδερσπουν κ.α.

Στη συνέχεια, ο Κουκ πέρασε στην παρουσίαση των νέων iPad (iPad 15 και iPad Mini), για τα οποία ανακοίνωσε ότι η Apple είναι υπερήφανη, διότι η δημοτικότητα των συσκευών καλπάζει. Μόνο την προηγούμενη χρονιά, σημειώθηκε αύξηση 40% στις πωλήσεις όλων των μοντέλων iPad παγκοσμίως. Όπως είναι φυσικό, τα νέα μοντέλα είναι βελτιωμένα σε ταχύτητα επεξεργασίας δεδομένων και λειτουργιών, πιστότητα γραφικών κ.λπ.

ipad_neo

Τα νέα iPad, με οθόνη τεχνολογίας Retina μεγέθους 10,2 ιντσών, είναι ήδη διαθέσιμα για παραγγελίες σε τιμές που ξεκινούν από 329 δολάρια στις ΗΠΑ. Στα καταστήματα θα βρίσκονται από την ερχόμενη εβδομάδα.

Σε ό,τι αφορά στο iPad Mini, η Apple προχώρησε σε μια ολική επανασχεδίαση και ανανέωση, με αποτέλεσμα το νέο τάμπλετ -καλύπτοντας την απόσταση ανάμεσα στο iPad και το iPhone- είναι εντυπωσιακά πιο ισχυρό από το προηγούμενο μοντέλο, έως και κατά 80%. Με δυνατότητα σύνδεσης σε δίκτυο 5G κάμερες υψηλής ευκρίνειας 12 Megapixel για οπίσθια και εμπρόσθια λήψη (selfie), ηχοσύστημα υψηλής πιστότητας, ενώ θα διατίθεται σε 4 αποχρώσεις. Η τιμή του (στις ΗΠΑ) ξεκινά από 499 δολ.

ipad_mini

Στη συνέχεια, ο Τιμ Κουκ ανακοίνωσε τα νέα Apple Watch της σειράς 7. 

iwatch1

 

iwatch_1

 

watch_3

Μολονότι η Apple έχει πάψει να είναι πρώτη σε πωλήσεις, η παρουσίαση του νέου iPhone παραμένει ένα από τα σημαντικότερα και πλέον πολυαναμενόμενα γεγονότα στον τομέα των καταναλωτικών συσκευών ψηφιακής τεχνολογίας και για όλο τον κόσμο. Εξάλλου, στη διάρκεια του 2020 περισσότεροι από 194 εκατ. άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη αγόρασαν ένα iPhone. Και χάρη στην επένδυσή τους, η Apple παρέμεινε η πιο «πολύτιμη» εταιρεία τεχνολογίας της υφηλίου, με κεφαλαιοποίηση που αγγίζει τα 2,5 τρισ. δολάρια. Από τα 274 εκ. των ετήσιων εσόδων της την περσινή χρονιά, τα μισά οφείλονται στο iPhone.


Ροή ειδήσεων

Advertisement