Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021
Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Πανδημία και δράσεις της Περιφέρειας- Του Χαράλαμπου Μπονάνου, Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας  

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Μια καινούργια δοκιμασία ξεκινάει για όλους μας με την έναρξη της σχολικής χρονιάς αλλά και με την εφαρμογή του περιορισμού της κινητικότητας των ανεμβολίαστων.

Είναι αλήθεια ότι στην νέα πραγματικότητα έχουμε σύμμαχο το σημαντικότερο όπλο κατά της πανδημίας,  που είναι φυσικά το εμβόλιο.

Αυτή η περιφερειακή αρχή από την πρώτη στιγμή δεν έμεινε αδρανής όπως κάποιοι αναζητώντας με αγωνία υπαρξιακό ρόλο, ανερυθρίαστα το ισχυρίζονται, αλλά ξεπερνώντας ακόμα και τις αρμοδιότητές της, ενωτικά έκανε την μεγάλη προσπάθεια να στηρίξει με όλα τα μέσα τους πολίτες της περιφέρειάς μας.

Είμαι υποχρεωμένος ενδεικτικά και επιγραμματικά σε όσους προβαίνουν σε κακόπιστη κριτική να υπενθυμίσω τον παρεμβατικό ρόλο μας με πράξεις και όχι με ανέξοδα λόγια που πολλές φορές ξεπερνάνε το μέτρο του αξιόπιστου πολιτικού λόγου.

Σε σκόπιμα επιλήσμονες που ποντάρουν στη σύγχυση και στην αμνησία μερίδας πολιτών, μπας και στηριχτούν στον αγώνα τους για την πολιτική επιβίωση, θυμίζω ότι στην τοπικη οικονομια από το φτωχό μας Π.Ε.Π. που κληρονομήσαμε, διαθέσαμε από πόρους του ευρωπαϊκού ταμείου ανάπτυξης,  30 εκατ. για στήριξη των επιχειρήσεων με γνώμονα την διατήρηση των θέσεων εργασίας και με νέο πρόγραμμα ύψους 20 εκατ. ευρώ εστίασαμε στον ελεύθερο επαγγελματία, τον αυτοαπασχολούμενο και τον επιστήμονα και την πολύ μικρή επιχείρηση.

Όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που είχαμε στη διάθεσή μας για την στήριξη της τοπικής μας οικονομίας χωρίς να είμαστε η κεντρική κυβέρνηση, αρμόδια για εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής.

Στα σχολεία, που χθες έκαναν την πρεμιέρα τους για την διατήρηση της ζωντανής διδασκαλίας, υπενθυμίζω ότι μετά από δώδεκα περίπου χρόνια έχουμε 12.000 περίπου μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη βασικών αναγκών, και φυσικά με τον εμβολιασμό να έχει καλύψει ένα 80% των εκπαιδευτικών μας, υπάρχει η αισιόδοξη προοπτική για την σχολική χρονιά.

Υπενθυμίζω ότι σαν τμήμα δημόσιας υγείας εφαρμόζουμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα και φυσικά είμαστε παρόντες για οποιαδήποτε συμβουλευτική κάλυψη της σχολικής κοινότητας.

Στην πρεμούρα της αγωνιώδους άσκησης κριτικής, δηλαδή κάτι να λέμε για να δικαιολογούμε την ύπαρξή μας, μπερδεύουν τον ρόλο μας με τα υγειονομικά πρωτοκολλα που προφανώς έχουν συνταχθεί από τους ειδικούς και είναι σύμφωνα με τα νέα δεδομένα της πανδημίας και των συνθηκών που επικρατούν στην κοινωνία.

Εκτός και αν θέλουν στο γαλατικό χωριό, να συντάξουμε εμείς διαφορετικά πρωτόκολλα στηρίζομενα στις αντιπολιτευτικές επιθυμίες και όχι στα δεδομένα της επιστήμης.

Παραπλανητικά και ξεφεύγοντας φυσικά από το μέτρο ζητάνε ευθύνες από την περιφερειακή αρχή για τις «κόκκινες περιοχές» λες και είμαστε η μοναδική περιοχή στην Ελλάδα που έχει κοκκινίσει.

Με αλλά λόγια πρέπει στην Κρήτη να ζητήσουμε ευθύνες από τον περιφερειάρχη Αρναουτάκη, στη Μεσσηνία που βρίσκεται για τρίτη εβδομάδα στο κόκκινο από τον Νίκα και ούτω καθεξής.

Μπορεί να έχουμε τις ενστάσεις μας ή αν θέλετε τις εκφρασμένες δημόσιες διαφωνίες μας για μέτρα που πρέπει να εξηγούνται και να γίνεται πλήρης η κατανόησή τους πριν εφαρμοστούν, αλλά τα πυρά πρέπει να εστιάζονται στην επιτροπή ειδικών, και όχι στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση που οφείλει να εφαρμόσει τα ΦΕΚ.

Φυσικά η σοβαρότητα χάνεται όταν κάποιοι ομιλούν για πελατειακή παράκαμψη μέτρων.

Μάλλον πρακτικές δικές τους βιωματικές κατά λάθος αναφέρουν.

Θυμίζω όμως τις πραγματικές δράσεις από εμάς, για τις νοσοκομειακές μονάδες της περιοχής μας διαθέσαμε το ποσό των 21.743.000 ευρώ για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, χρηματοδοτήσαμε στον τελευταίο χρόνο με 4.000.000 ευρώ την προμήθεια εξοπλισμού και βελτίωση της υποδομής και επιταχύναμε τις βαλτωμένες διαδικασίες για την ενεργειακή αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των νοσοκομειακών υποδομών με το ποσό των 15.000.000 ευρώ.

Για τον εμβολιασμό, πρώτοι από όλες τις περιφέρειες διοργανώσαμε webinar με τη συμμετοχή εξειδικευμένων επιστημόνων για την πληροφόρηση των πολιτών για την πραγματικότητα του δώρου της επιστήμης.

Βρίσκεται δε σε εξέλιξη μεγάλη καμπάνια για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού με τη διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων ακόμα και το κατακαλόκαιρο, από ξαπλώστρα σε ξαπλώστρα, δημιουργία σχετικού video, αυτοκόλλητα, τηλεοπτικό σποτ, για να στηρίξουμε την αλήθεια της επιστήμης απέναντι στην παραφιλολογία για την αναγκαιότητα των εμβολιασμών.

Στηρίζουμε το μέγα εμβολιαστικο κέντρο με επιστημονικό προσωπικο από την δημόσια υγεία και παρεμβαίνουμε υλοποιώντας ημερίδες, συζητήσεις στις οποίες μετέχουν έγκριτοι επιστήμονες και απαντούν σε απορίες σχετικές με την ασφάλεια και την αναγκαιότητα των εμβολιασμών.

Μια μικρή περίληψη της δράσης μας δείχνει σε κάθε καλόπιστο ότι μόνο θεατές δεν μείναμε.

Είναι βέβαιο ότι η πανδημία είναι μια νέα δοκιμασία και για την αντιπολίτευση και η μέχρι τώρα στάση της δείχνει μια επικίνδυνη διαδρομή, κλείνοντας μάλιστα και ελαφρώς το μάτι προς ανεμβολίαστους, δείχνοντας σημάδια παλινδρόμησης στις οικείες αγκάλες του λαϊκισμού και του αντισυστημισμού.

Αυτοί που λένε ότι ο δρόμος είναι μπροστά, ας κοιτάξουν λίγο πίσω τους να δουν τα ίχνη της ανυπαρξίας τους, στον δρόμο αυτό υπάρχουν αποτυπώματα από την απραξία τους, από ανύπαρκτες προτάσεις τους και τελικά από έλλειψη σοβαρότητας.

Εμείς θα συνεχίσουμε ενωτικά με όλες τις κοινωνικές δυνάμεις να στηρίζουμε, να παρεμβαίνουμε, να πράττουμε σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να κρατήσουμε όρθια την κοινωνία, μακριά από την μικροπολιτική εκμετάλλευση ενός εφιάλτη που μπήκε απρόσμενα στη ζωή μας.

Άρθρα-Συνεργασίες

Μπράβο Ιωάννα και άλλα!- Του Αρκά

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 • Συνταρακτική η εικόνα της Ιωάννας.
 • Πάγωσε όλη η Ελλάδα.
 • Όμως το βιτριόλι δεν κατάφερε να καταστρέψει το ψυχικό της σθένος, την γενναιότητα και την λεβεντιά της Ιωάννας, μέχρι το δικαστήριο.
 • Ο κόσμος, το γνήσιο αυτό λαϊκό δικαστήριο, την εμψυχώνει και την δικαιώνει με μια ομόφωνη και βροντερή φωνή.
 • Μπράβο Ιωάννα, προχώρα είμαστε μαζί σου.
 • Κουράγιο, υπομονή και δύναμη μέχρι να δικαιωθείς, από τον υπεύθυνο επί γης δικαστήριο.
 • Η βασανισμένη Ιωάννα, ήταν παρούσα , η βιτριόλισα ήταν απούσα.
 • Το πρόσωπο της Ιωάννας, ο πιο γνήσιος μάρτυρας του καταστροφικού καυστικού υγρού.
 • Ο Αλέξης θέλει μια δεύτερη ευκαιρία για να δοκιμασθεί με επιτυχία στην εξουσία.
 • Όποιος κάηκε στο χυλό, φυσάει και στο γιαούρτι.
 • Για να πετύχεις κυβερνητικά, ψάξε και πάρε μετεκλογικά, άξια στελέχη από την αγορά.
 • Πιερακάκηδες υπάρχουν πολλοί.
 • Μια νέα πολιτική κυβερνητική καινοτομία της Νέας Δημοκρατίας.
 • Σαν κεραυνός εν αιθρία, η νέα αμυντική συμφωνία Αμερικής, Αγγλίας, Αυστραλίας.
 • Η ισχυρή Ευρωπαική Γαλλία άρχισε την διαμαρτυρία.
 • Τι είναι το νέο αμυντικό σχήμα θα φανεί στην πορεία.
 • Το ΚΙΝΑΛ προετοιμάζεται αγωνιστικά για την εκλογή νέου αρχηγού.
 • Νέο ξεκίνημα, νέοι αγώνες. Υπομονή. Κοντός ψαλμός αλληλούια.
 • Μετά από 13 χρόνια ασφαλούς πορείας το pick στην Πάτρα, σημαδεύτηκε με το γνωστό ατύχημα, σε καταστροφική πορεία.
 • Πάγωσε όλη η Ελλάδα, από το φρικτό θέαμα.
 • Όλοι εύχονται, ο μικρός Φώτης να ξεπεράσει την δική του αγωνιστική περιπέτεια.
 • Να γίνει καλά.
 • Σιγά σιγά, οι μόνιμοι από πρωίας μέχρι νυκτός, τηλεοπτικο-λοιμωξιολόγοι, αρχίζουν να λέγουν λόγια καλά και παρηγορητικά για την πορεία του ιού.
 • Η τρίτη εμβολιαστική αναμνηστική δόση, δεν θα είναι υποχρεωτική. Γιατί;
 • Ο Σουλτάνος, άρχισε το πάγιο εναέριο παραβατικό του χόμπι.
 • Μπαράζ εναέριων παραβάσεων.
 • Ο φιλοευρωπαίος δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, το αντίπαλο δέος του Σουλτάνου στην Αθήνα.
 • Μια επίσκεψη μεγάλης επίκαιρης σημασίας.
 • Οι προνομιούχοι εμβολιαζόμενοι, χαίρονται την ελεύθερη κυκλοφορία τους.
 • Δεν πιστεύω στις προσεχείς εκλογές, δικαίωμα ψήφου να έχουν μόνο οι εμβολιασθέντες.
 • Οι ανεμβολίαστοι, σιγά σιγά αποκλείονται από πολλά.
 • Από τα καφενεία, έχουν εξαφανιστεί μετά από τον κορωνοϊό, οι διάφοροι κήρυκες της παλαιοπολιτικής, που τους είχαμε βαρεθεί.
 • Ίσως εμφανισθούν, προεκλογικά, για αλίευση ψηφοφόρων.
 • Αλλά τότε που θα ξυπνήσουν, θα είναι πολύ αργά, διότι θα υπάρχει πολύς συνωστισμός και ανταγωνισμός. Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν.

Περισσότερα

Άρθρα-Συνεργασίες

ΑΠΟΨΗ: Η άλλη όψη της ανάπτυξης

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

 

 

Λέγεται και ακούγεται όλο και πιο έντονα πλέον ότι ακόμα και η ανάπτυξη 5,9% που είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ μπορεί να αποδειχθεί πολύ μετριοπαθής προσέγγιση. Η Τράπεζα της Ελλάδας την ανεβάζει στο 7% και υπάρχουν απόψεις ότι μπορεί να φτάσει και στο 9%. Μία πραγματική… εκτίναξη, αν σκεφθεί κανείς ότι πριν ένα χρόνο μιλούσαμε για ύφεση του 8% και ακόμα περισσότερο, την πολύχρονη ύφεση που ζήσαμε στα χρόνια της κρίσης χρέους.

Όμως, υπάρχουν δύο ζητήματα που συνδέονται μεταξύ τους. Το πρώτο έχει να κάνει με τον πληθωρισμό και τις ανατιμήσεις, για τις οποίες όλοι συζητάμε το τελευταίο διάστημα. Γιατί δεν εξηγεί κάποιος, πολύ απλά, ότι ο πληθωρισμός και οι ανατιμήσεις είναι… η άλλη όψη της ανάπτυξης; Ίσως οι ανατιμήσεις δεν οφείλονται μόνο στους ρυθμούς ανάπτυξης. Οφείλονται όμως και σε αυτούς!

Και επίσης, πόσο αλήθεια συμπιέζουν οι ανατιμήσεις τα εισοδήματα; Πόσοι είναι αυτοί που πραγματικά πλήττονται και πόσοι αυτοί που λόγω ανατιμήσεων, απλά… κερδίζουν λιγότερα; Οι πρώτοι χρειάζονται στήριξη. Τους δεύτερους τους κατανοούμε – οποιοσδήποτε έχει δίκιο να τσαντίζεται όταν κερδίζει λιγότερα – αλλά δεν έχουν και… ανάγκη ανθρωπιστικής στήριξης!

Κάποτε, όχι πολλά χρόνια πριν, εκατοντάδες χιλιάδες έτρεχαν στα κοινωνικά παντοπωλεία για να πάρουν τα αναγκαία τρόφιμα. Σήμερα, πόσοι τρέχουν ακόμα;

Προφανώς, πάντοτε θα υπάρχουν πολίτες που θα δυστυχούν ενώ οι αριθμοί ευημερούν. Και αυτοί οι πολίτες πρέπει να βοηθηθούν ώστε να αποκτήσουν πραγματικό δικαίωμα στη ζωή και στην προκοπή. Όμως, η γενικότερη αγανάκτηση, αν και ανθρωπίνως κατανοητή, σε οικονομικούς όρους δεν σημαίνει «καταστροφή». Ίσως και το αντίθετο… Κάποιοι ίσως κερδίζουν λιγότερα. Κάποιοι άλλοι όμως, τελικά ίσως κερδίζουν και περισσότερα.

Η ουσία είναι άλλη. Ότι αφήνουμε πίσω μας την εποχή της «συλλογικής φτώχειας» και μπαίνουμε σε τροχιά… ανταγωνισμών και διαγκωνισμών για τα μερίδια στην ανάπτυξη. Τα ποιοτικά δεδομένα αλλάζουν…

 

Περισσότερα

Άρθρα-Συνεργασίες

ΕΛΙΣΣΑΙΟΣ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ: Lord Byron- Ποιήματα στη λάσπη- Παράσταση από χώμα και νερό

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Λευθεριά, για λίγο πάψε

Να χτυπάς με το σπαθί

Τώρα σίμωσε και κλάψε

Εις του Μπάιρον το κορμί

Δ. Σολωμός

 

Ο   Τζορτζ Γκόρντον Μπάιρον, 6ος Βαρόνος γεννήθηκε στις 22 Ιανουαρίου 1788 στο Λονδίνο και καταγόταν από αριστοκρατική οικογένεια.

Το 1809 ταξίδεψε για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Επισκέφθηκε την Πάτρα, την Πρέβεζα, τη Νικόπολη, την Άρτα, τα Γιάννενα κι έφθασε ως το Τεπελένι, όπου τον φιλοξένησε ο Αλή Πασάς. 

Ο Βύρων, γοητεύθηκε από τις ελληνικές φυσικές ομορφιές και τα αρχαία ερείπια. Στο Σούνιο εμπνεύσθηκε το ποίημα «Νησιά της Ελλάδας» στο οποίο υμνεί την ομορφιά, ψιθυρίζει τον μύθο, αλλά και συλλογάται πάνω στο μέλλον αυτής της γης. 

Τα νησιά της Ελλάδας! τα νησιά της Ελλάδας!
Όπου η φλογερή Σαπφώ αγάπησε και τραγούδησε
όπου μεγάλωσαν οι τέχνες του πολέμου και της ειρήνης,
όπου η Δήλος αναδύθηκε και ο Φοίβος ξεπετάχτηκε!
Το αιώνιο καλοκαίρι τα χρυσώνει ακόμα,
αλλά όλα τ’ άλλα, εκτός από τον ήλιο τους, έχουν δύσει.

Στη μονογραφία του ‘’Ο πόλεμος του Βύρωνα’’ ο Ρόντρικ Μπίτον σκιαγράφησε το προφίλ του φιλέλληνα ποιητή. «Το βιβλίο μου ξεκινά με το πρώτο ταξίδι του Βύρωνα στην Ελλάδα το 1809-11, όταν έκανε μεγάλη περιοδεία και ζούσε κάμποσο καιρό στην Αθήνα, στη σημερινή Πλατεία Λυσικράτους, στην Πλάκα. Τότε ήταν που αγανάκτησε με την αρπακτικότητα του Λόρδου Ελγιν στην Ακρόπολη και έμαθε τα πρώτα προ-επαναστατικά συνθήματα που κυκλοφορούσαν. Όμως, να είμαστε ειλικρινείς, εκείνη την εποχή της ζωής του δεν έτρεφε ιδιαίτερη συμπάθεια για τις ελπίδες των υπόδουλων Ρωμιών. Έπρεπε να μεσολαβήσουν πάρα πολλά πράγματα ώσπου να γίνει ο Βύρωνας ο “φιλέλληνας” που θα δοξαζόταν αργότερα».

Όταν ξέσπασε η Ελληνική Επανάσταση, ο Βύρων,  με το ποίημά του «Προφητεία του Δάντη» είχε καταδικάσει τα τυραννικά καθεστώτα. Το 1823 έγινε μέλος του «Φιλελληνικού Κομιτάτου», ενός συλλόγου από άγγλους φιλελευθέρους και φιλέλληνες, που είχαν σκοπό να ενισχύσουν τους έλληνες επαναστάτες. «Αποφάσισα να πάω στην Ελλάδα. Είναι το μοναδικό μέρος, όπου δοκίμασα πραγματική ευχαρίστηση. Αν είμαι ποιητής το χρωστώ στον αέρα της Ελλάδας».

Στις 3 Αυγούστου 1823 έφθασε στο Αργοστόλι. Οι Έλληνες τότε ήταν διχασμένοι κι αυτό πίκραινε τον ευαίσθητο και φλογερό ποιητή. Στις 5 Ιανουαρίου 1824 έφθασε στο Μεσολόγγι, όπου οι αγωνιζόμενοι Έλληνες τον υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό. Εκεί συνεργάσθηκε με άλλους ξένους εθελοντές και με δικά του έξοδα οργάνωσε το στρατό και φρόντισε για την οχύρωση του Μεσολογγίου. Στις 25 Ιανουαρίου η κυβέρνηση τον αναγνώρισε αρχιστράτηγο. Οι κόποι του, όμως, για την οργάνωση του στρατού και για τη συμφιλίωση των οπλαρχηγών, καθώς και το κακό κλίμα, υπέσκαψαν την υγεία του.

Τα χαράματα της 19ης Απριλίου 1824, Δευτέρα του Πάσχα, άφησε την τελευταία του πνοή στο Μεσολόγγι, σε ηλικία 36 χρονών. Τα τελευταία του λόγια του ήταν για την Ελλάδα: «Της έδωσα τον καιρό, την υγεία μου, την περιουσία μου, και τώρα της δίνω τη ζωή μου. Τι μπορούσα να κάνω περισσότερο;»

Ήταν ειρωνιστής, βέβαια,

‘’Η ζωή είναι πολύ σύντομη για σκάκι.’’

σκεπτικιστής 

‘’Η ανάμνηση της ευτυχίας δεν είναι πια ευτυχία.
Η ανάμνηση της θλίψης είναι ακόμα θλίψη.’’

πολύ μοντέρνος εν ολίγοις. Και διέθετε ακόμη ένα χάρισμα: μπορούσε να διαμορφώσει και να μεταμορφώσει όχι μόνο τους πλασματικούς ήρωες των ποιημάτων του, αλλά και τον ίδιο τον εαυτό του μέσα στη ζωή του. 

<<Τελευταία και πιο “πλασματική” (όπως και αποτελεσματική) απ’ όλες τις μεταμορφώσεις αυτές είναι η στροφή του από την ποίηση στην πράξη και από την αριστοκρατική ζωή του με την ερωμένη του στην Ιταλία, στους “Καημούς της Λιμνοθάλασσας” και τις φιλοδοξίες του για την Ελλάδα με τις οποίες θα πεθάνει», έγραψε ο συγγραφέας ο Ρόντρικ Μπίτον.

Η Παράσταση

Για να δημιουργηθεί, εκ του μηδενός, ένα έργο τέχνης είτε πίνακας είναι αυτός, είτε μουσικό έργο, είτε κινηματογραφική ταινία, είτε θεατρικό έργο είναι απαραίτητο να προηγηθεί μια βασανιστική, οπωσδήποτε σύνθετη, εξαντλητικά περίπλοκη και μακρόσυρτη διαδικασία. Σ’ αυτή τη διαδικασία στήνουν τρικούβερτο γλέντι οι γνώσεις των δημιουργών, η κρίση, οι επιλογές, οι αποφάσεις τους, η ικανότητά τους να καταγράφουν με ακρίβεια και με ευαισθησία τα ερεθίσματα που λαμβάνουν, η αίσθηση του ωραίου, του περιττού και του αξιόλογου, που διαθέτουν. Όλος αυτός ο κύκλος κλείνει με τις αποσκευές των δημιουργών, τις ιδέες, τις απόψεις, τις οποίες κουβαλάνε,  για τον πολιτισμό, για την οικονομία, για την πολιτική αλλά ακόμα και για τη ζωή και τα πάθη του ανθρώπου πάνω σ’ αυτόν τον  πληγωμένο πλανήτη. Ένα νέο έργο τέχνης είναι μια καινούργια ζωή, πρέπει να γίνει η σύλληψη, η κυοφορία, ο τοκετός με τους αναγκαίους και τους απαραίτητους πόνους.

Κάθε έργο τέχνης, δεν είναι μόνο  ‘’αφήγηση μιας ιστορίας’’ είναι ένας τόπος, μέσα στον οποίο ανασαίνει ο δημιουργός, αλλά μπορεί να ‘’διαβιώσει’’ για όσο διαρκεί, και ο θεατής, άρα είναι και ένας χρόνος, εν κατακλείδι είναι ένας καινούργιος κόσμος. Μέσα σ’ αυτόν τον χωροχρόνο του έργου πρέπει να αποτυπωθούν όλα όσα κάνουν τον δημιουργό να πονά, να παιδεύεται, να βασανίζεται να ελπίζει.                                

Πρόκειται για ένα ολοκαίνουργο θεατρικό έργο, όπως σημειώνουν οι συντελεστές του, σε κείμενα, στίχους και σκηνοθεσία Τηλέμαχου Τσαρδάκα και σε πρωτότυπη μουσική σύνθεση Διονύση Μπάστα. Τρεις επαγγελματίες ηθοποιοί και ένα μικρό φωνητικό σύνολο τραγουδιστών παρουσιάζουν στο κοινό το συγκλονιστικό βίο του ποιητή, το φάντασμα του οποίου επιστρέφει εκεί που άφησε την τελευταία του πνοή, στη Δυτική Ελλάδα, 200 χρόνια μετά την έναρξη της επανάστασης μιλάει για τη ζωή, την προσφορά και το θάνατο του ρομαντικού ποιητή, εθνικού ευεργέτη και φιλέλληνα ήρωα της επανάστασης George Byron Gordon. Στην παράσταση Lord Byron: Ποιήματα στη λάσπη, είχαμε έναν μεγάλο αγώνα, μια ωραία προσπάθεια που μόλις άρχισε, όσο περνάει ο καιρός και όσο δουλεύεται τόσο θα αποκτά πιο ολοκληρωμένη μορφή σε όλα τα επίπεδα. Να σημειώσουμε την φωτεινή παρουσία της  Ηλέκτρα Σαρρή στην παράσταση. Εξ άλλου όπως του άρεσε να παίζει  μαζί μας, ο ποιητής έγραφε.

‘’Η γνώση δεν είναι ευτυχία ούτε η επιστήμη
αλλά μια ανταλλαγή της άγνοιας για κάτι
που είναι ένα άλλο είδος άγνοιας.’’

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα