Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

ΑΠΟΨΗ: Χάθηκε ο μπούσουλας με το «καλημέρα»!

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Επαναλαμβάνουμε (για πολλοστή φορά) ότι η αντιμετώπιση μίας πανδημίας έχει πολλά… «βλέποντας και κάνοντας». Κανένας δεν μπορεί να είναι απόλυτα βέβαιος για την εξέλιξη, ούτε για τις συνθήκες που μπορεί να αλλάξουν και να ανατρέψουν δεδομένα και σχεδιασμούς. Αυτό, εξάλλου, είναι κάτι που το έχουμε δει αρκετές φορές μέχρι τώρα και έχουμε αποκτήσει ικανοποιητική εμπειρία.

Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να υπάρχει σχεδιασμός ή ότι οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς – από τις πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων μέχρι τον τελευταίο υπάλληλο των αποκεντρωμένων κρατικών υπηρεσιών – δεν πρέπει να λειτουργούν με σχέδιο και συντονισμό.

Είναι απολύτως θλιβερό λοιπόν, με το ξεκίνημα κιόλας, να παρουσιάζονται αρρυθμίες και έλλειμμα συντονισμού, που οδηγεί την κοινωνία σε… νευρική κρίση και σε απώλεια εμπιστοσύνης ως προς τα μέτρα, κυβέρνησης και ειδικών.

Το ΦΕΚ που απαγόρευε την είσοδο σε κλειστούς χώρους εστίασης σε παιδιά από 12 ετών και πάνω – και το οποίο ανατράπηκε μετά τον σάλο που έγινε –  ήταν το πρώτο σοβαρό «χτύπημα», ενώ ακολούθησε μία τραγελαφική πρώτη μέρα στα σχολεία κατά την οποία ζητούνταν βεβαιώσεις των self test που έχουν «περάσει» μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα, η οποία όμως… είχε κρασάρει. Μάλιστα, η εντελώς τυπική / υπηρεσιακή συμπεριφορά κάποιων διευθυντών και εκπαιδευτικών στους γονείς που εμφάνιζαν την χειρόγραφη βεβαίωση-  η οποία, παρεμπιπτόντως, εξακολουθεί να χορηγείται μέσα από την ιστοσελίδα gov.gr)- («δεν μπορούμε να δεχτούμε το παιδί χωρίς βεβαίωση με ηλεκτρονικό κλειδάριθμο») δημιούργησε αρκετές, αχρείαστες εντάσεις. Και επιπλέον, ήρθε χθες η καταγγελία γονέων ότι οι δημόσιες δομές δεν δέχονται μαθητές για δωρεάν rapid test ενώ η υπουργός Υγείας, έλεγε και ξανάλεγε ότι όλα τα τεστ για τους μαθητές θα είναι εντελώς δωρεάν.

Αποτέλεσμα: Έχει χαθεί ο μπούσουλας προτού καλά – καλά ξεκινήσει η σαιζόν!

Δίχως άλλο, η κυβέρνηση οφείλει να σπεύσει και να θέσει οριστικό και αμετάκλητο τέλος στα… παρατράγουδα.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement