Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Εισαγγελική έρευνα για τη λίστα με ονόματα παιδιών που δημοσιοποίησε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος

Δημοσιεύθηκε

στις

Εισαγγελική έρευνα θα διενεργηθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σχετικά με το ζήτημα της δημοσιοποίησης λίστας με ονόματα παιδιών σε νηπιαγωγείο της Αθήνας.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει σάλο καθώς ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, αναδημοσίευσε τη συγκεκριμένη λίστα, εστιάζοντας στο γεγονός ότι τα ονόματα των αλλοδαπών παιδιών είναι η συντριπτική πλειοψηφία.

Την διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης ανέλαβε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Αντώνης Ελευθεριάνος.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας θα αναζητηθεί η συνδρομή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος έκανε τη διαρροή των ονομάτων των νηπίων.

Στη συνέχεια τα στοιχεία αυτά θα αποσταλούν στον εισαγγελέα που θα ερευνήσει αν εμπλέκονται κι άλλα πρόσωπα που συνδέονται με τη διαχείριση του επίμαχου αρχείου.

Η λίστα των ονομάτων των νηπίων δημοσιεύθηκε σε ενημερωτική ιστοσελίδα υπό τον τίτλο «ο σοκαριστικός κατάλογος μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας» και με κείμενο που αναφερόταν στο «οξύ κοινωνικό και δημογραφικό πρόβλημα», που κατά την ιστοσελίδα δημιουργεί το μεταναστευτικό πρόβλημα. Η ιστοσελίδα παρέθετε χωρίς καμία προφύλαξη – κάλυψη το αρχείο, στο οποίο τα ονόματα αλλοδαπών μαθητών είναι η πλειονότητα της τάξης.

Το επίμαχο δημοσίευμα αναδημοσίευσε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ενώ μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε, η ιστοσελίδα «κατέβασε» τον κατάλογο αναφέροντας πως επρόκειτο περί λάθους εκ παραδρομής και επισημαίνοντας ότι ο κατάλογος κυκλοφορούσε ήδη στο διαδίκτυο. Αντίστοιχα και ο βουλευτής, σε νεώτερη ανάρτησή του αναφέρθηκε σε λάθος που διορθώθηκε και για το οποίο απολογήθηκε.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement