Connect with us

Μπάσκετ

«Τα σωματεία έχουν μεγάλες ανάγκες»

Published

on

Σε καλό κλίμα η συνάντηση του νέου προέδρου της ΕΟΚ Βαγγ. Λιόλιου με τον υφ. Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η πρώτη διά ζώσης συνάντηση του νέου προέδρου της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιου, με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, με τους δύο άνδρες να συζητούν για θέματα που απασχολούν το μπάσκετ.

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της ΕΟΚ επισκέφθηκε τον υφ. Αθλητισμού στο κτήριο του υπουργείου, με την επίσκεψη, πέρα από τις… τυπικότητες να έχει και μία συζήτηση για τα θέματα που απασχολούν το ελληνικό μπάσκετ και τα σωματεία του σε αυτή τη νέα εποχή που ξεκίνησε από τη Δευτέρα.

Β. ΛΙΟΛΙΟΣ: «ΩΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ»

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο πρόεδρος της ΕΟΚ δήλωσε: «Το πρώτο μου επίσημο ραντεβού έγινε εδώ επειδή το υπουργείο αθλητισμού είναι η στέγη, το σπίτι μας, το σπίτι όλων των αθλημάτων και του μπάσκετ. Είχα την χαρά και την τιμή τα σωματεία μετά από μια δημοκρατικότατη διαδικασία να υπερψηφίσουν την υποψηφιότητά μου και από την Δευτέρα να είμαι εγώ στη θέση του προέδρου μετά από πάρα πολλά χρόνια. Όντως ήταν μια επίπονη και μακρόχρονη διαδικασία η εκλογική με αρκετές αναβολές. Ξεκινήσαμε να γίνουν τέλη Μαρτίου και φτάσαμε να διεξαχθούν 12 Σεπτεμβρίου. Πάλι καλά προχωρήσαμε… Τα σωματεία επέλεξαν και εγώ έχω λάβει μια ξεκάθαρη εντολή από αυτά να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα. Ο λόγος που είμαι εδώ είναι να ξεκινήσω αυτή την πορεία από τον φυσικό χώρο και μετά να πάω στην έδρα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης. Ήρθαμε και συζητήσαμε μια αρχική εικόνα των προβλημάτων και των προθέσεων που έχουμε να προχωρήσουμε. Τα ερασιτεχνικά σωματεία έχουν ανάγκες, τα συζητήσαμε διεξοδικά και υπάρχει πλήρης κατανόηση και υποστήριξη. Τα σωματεία περάσανε και περνάνε μια δύσκολη περίοδο λόγω covid. Και εδώ πρέπει να τονίσω ότι ιδίως στις μικρές ηλικίες υπάρχουν θέματα που πρέπει να αναλύσουμε με τα self test και τα rapid. Ως γιατρός και ως πρόεδρος η σύστασή μου είναι ότι ο εμβολιασμός σε όλες τις ηλικίες είναι η ενδεδειγμένη λύση. Πρέπει να δούμε πώς θα στηρίξουμε τα σωματεία μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία. Ζήτησα από τον υπουργό την πλήρη στήριξη του μπάσκετ που είναι ένα άθλημα δημοφιλές και μας έχει βγάλει στους δρόμους και θα μας ξαναβγάλει. Χάρηκα πολύ όταν είδα ότι θα υπάρχει αυτή η στήριξη και για μένα και για μας. Όταν λέω για μένα δεν εννοώ προσωπικά. Δεν είμαι ο Βαγγέλης Λιόλιος, είναι ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης που εκπροσωπεί πια εκατοντάδες σωματεία, χιλιάδες αθλητές και εκατομμύρια οπαδούς σε όλη την Ελλάδα».

Η απάντησή του για το θέμα που έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα ήταν η εξής: «Το πρώτο που ζήτησα ήταν η κατανόηση των προβλημάτων και η άμεση προκαταβολικά βοήθεια των σωματείων που έχουν τεράστια προβλήματα. Θα υπάρχουν και σε άλλο επίπεδο κάποιες νομοθετικές ρυθμίσεις. Ο υπουργός κατανοεί και γνωρίζει τα προβλήματα με κάθε λεπτομέρεια. Αυτό είναι κάτι που με εντυπωσίασε. Είχε πλήρη γνώση και είμαι σίγουρος ότι θα προχωρήσουμε σε μια θετική κατεύθυνση».

 

ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ: «ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΑΡΧΙΣΕ ΜΙΑ ΧΡΥΣΗ ΕΠΟΧΗ»

Ο Λευτέρης Αυγενάκης εκτίμησε ότι η νέα διοίκηση της ΕΟΚ κινείται στην ίδια κατεύθυνση με την Πολιτεία προς την Αθλητική μεταρρύθμιση: «Η ομοσπονδία του μπάσκετ ήταν η τελευταία ομοσπονδία που είχε εκλογικές εκκρεμότητες. Ολοκληρώθηκε επιτυχώς μια διαδικασία εκλογής με απόλυτη διαφάνεια της νέας διοικήσεως, του νέου προέδρου που είναι ο Βαγγέλης Λιόλιος. Είμαι πολύ χαρούμενος που σήμερα (σ.σ. χθες) τον δέχθηκα στο γραφείο μου, μιλήσαμε διεξοδικά για πάρα πολλά ζητήματα που απασχολούν του ελληνικό μπάσκετ, μετά από μια θα έλεγα θορυβώδης διοικητική ανωμαλία αρκετών μηνών, έρχεται η ώρα να ξεκινήσουμε όλοι μαζί για το καλό του μπάσκετ, για το καλό αθλητισμού συνεργαζόμενοι, για τα ζητήματα που απασχολούν καταρχήν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Θα δουλέψουμε, όπως άλλωστε συμφωνήσαμε και όπως δήλωσε και ο ίδιος ο πρόεδρος μαζί, γιατί ο ελληνικός αθλητισμός, το ελληνικό μπάσκετ πρέπει να βρεθεί εκεί που πραγματικά του αξίζει. Τέθηκαν μια σειρά από ζητήματα, σε πάρα πολλά θέματα είμαστε απόλυτα σύμφωνοι».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement