Παρασκευή 27 Μαΐου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ανακύκλωση αγνοείται…- Νέα επιστολή Πελετίδη στην Ελληνική Εταιρεία για παράταση της σύμβασης

Δημοσιεύθηκε

στις

 

«Εξαφανισμένη» παραμένει η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε., η οποία δεν έχει κάνει δεκτό το αίτημα του Δημάρχου Πατρέων για συνάντηση, αφότου απέρριψε την πρόταση για σύναψη νέας σύμβασης με τον Δήμο.

Αποτέλεσμα όλης αυτής της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί είναι η ανακύκλωση στην Πάτρα να είναι «λειψή» έως ανύπαρκτη με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Χθες ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης απέστειλε νέα επιστολή στην Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης, ζητώντας παράταση της σύμβασης, αλλά με τις αναγκαίες

τροποποιήσεις, υπογραμμίζοντας την απουσία ουσιαστικής ανταπόκρισης, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες επικοινωνίας εκ μέρους του Δήμου.

Η επιστολή του Δημάρχου, που κοινοποιείται στον Γ.Γ. Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Γραφάκο, τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης, στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ και στο Δ.Σ. της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας, αναφέρει τα εξής:

Στην επιστολή του, ο Δήμαρχος αναφέρει μεταξύ άλλων πως «στις αρχές Φεβρουαρίου 2021, ζητήσαμε με επιστολή μας την παράταση της σύμβασης, με αναγκαίες τροποποιήσεις για τη βελτίωση του συστήματος ανακύκλωσης συσκευασιών και την αύξηση των ποσοστών. Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες επικοινωνίας εκ μέρους μας, δεν υπήρξε ουσιαστική ανταπόκριση, αλλά μόνο μια

ενημερωτική συνάντηση στην Πάτρα. Στις 12/5/21 σας αποστείλαμε νέα επιστολή, για τη σύναψη σύμβασης 2 ή 3 ετών.

Μετά από σχεδόν δύο μήνες, λάβαμε επιστολή σας με την οποία μας ενημερώνετε ότι αδυνατείτε να ανανεώσετε την σύμβαση με το Δήμο μας, παρά τη θεσμική υποχρέωση που έχετε ως Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης (ΣΣΕΔ) ανακύκλωσης συσκευασιών.  Όπως προκύπτει από την επιστολή σας, η άρνηση ανανέωσης της σύμβασης μεταξύ του Δήμου μας και της ΕΕΑΑ Α.Ε., δεν οφείλεται σε προβλήματα συνεργασίας με το Δήμο μας, αλλά στην αδυναμία να ανταποκριθείτε, ως κατά νόμο εκπρόσωπος των συμβεβλημένων με το σύστημά σας παραγωγών, στις θεσμικές υποχρεώσεις σας, εξαιτίας της επικαλούμενης οικονομικής ανισορροπίας μεταξύ των αναγκαίων πόρων για την ανακύκλωση και των εσόδων της ΕΕΑΑ από τους υπόχρεους παραγωγούς. Επιπλέον, όπως γνωρίζουμε, η άρνηση ανανέωσης συμβάσεων είναι επιλεκτική, ενώ έχετε συνυπογράψει συμβάσεις μεγάλης διάρκειας με άλλους Δήμους.

Σε κάθε περίπτωση, ζητούμε να μας αποστείλετε το εγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο του συστήματός σας και να ορίσετε άμεσα συνάντηση της διοίκησης της ΕΕΑΑ με το Δήμαρχο και υπευθύνους διαχείρισης αποβλήτων του Δήμου μας. Στη συνάντηση θα συζητηθούν οι διαδικασίες, το περιεχόμενο και το χρονοδιάγραμμα της ανανεωμένης σύμβασης, μέχρι να δοθεί μια λειτουργική επιτέλους λύση, στην ορθολογική ανακύκλωση των προδιαχωρισμένων με Διαλογή στην Πηγή αποβλήτων, που εντάσσονται στο σύστημα αποκομιδής των δημοτικών Υπηρεσιών, με σεβασμό στην ποιότητα ζωής των λαϊκών νοικοκυριών και στο καθημαγμένο εισόδημά τους».

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Πονοκέφαλος» το MyData για τους φοροτεχνικούς- Δόθηκε χθες παράταση μέχρι 15/6 για τα παραστατικά

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Δεκτό έγινε το αίτημα των φοροτεχνικών για ολιγοήμερη παράταση υποβολής εσόδων των επιχειρήσεων στην ψηφιακή πλατφόρμα, Mydata, η οποία έληγε στις 27 Μαΐου.

Χθες το απόγευμα, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ανακοίνωσε την παράταση της προθεσμίας διαβίβασης των δεδομένων εσόδων τιμολόγησης, εξόδων αυτοτιμολόγησης και τίτλων κτήσης, στην πλατφόρμα myDATA, έως τις 15 Ιουνίου 2022.

Το αίτημα είχε διαβιβαστεί από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ), η οποία υποδεχόμενη τα αιτήματα των πρωτοβάθμιων σωματείων έχει ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών να δοθεί παράταση για τη διαβίβαση των παραστατικών των επιχειρήσεων στο Mydata προκειμένου να ομαλοποιηθεί η διαδικασία που ορίζεται.

Ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Λογιστών Φοροτεχνικών Επαγγελματιών Αχαΐας Δημήτρης Μπόκαρης επισημαίνει στην «Γ» πως «τόσο ο Σύλλογός μας όσο και η ΠΟΦΕΕ είχαμε ζητήσει παράταση της προθεσμίας υποβολής των εσόδων των επιχειρήσεων στην πλατφόρμα mydata διότι τα φοροτεχνικά γραφεία έχουν τεράστιο φόρτο εργασίας λόγω των φορολογικών δηλώσεων. Επιπρόσθετα, η διαδικασία αυτή εφαρμόζεται για πρώτη φορά για τους επαγγελματίες και έχουν ανακύψει αρκετά τεχνικά προβλήματα οπότε θεωρούμε πως η παράταση ήταν επιβεβλημένη».

Στο μεταξύ, την παράταση της προθεσμίας διαβίβασης των δεδομένων εσόδων τιμολόγησης, εξόδων αυτοτιμολόγησης και τίτλων κτήσης, που αντικατέστησε την υποβολή συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών – προμηθευτών (ΜΥΦ), πέραν της 27ης Μαΐου 2022, είχε ζητήσει με επιστολή του προς τον Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας.

ANOIKTO ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ

ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ

Εν τω μεταξύ, στο τραπέζι του υπουργείου Οικονομικών βρίσκεται το ενδεχόμενο παράτασης για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, αν και ακόμα υπάρχει περιθώριο έως το τέλος Ιουνίου για να τις καταθέσουν οι φορολογούμενοι.

Όπως αναφέρουν ανεπίσημες πηγές του υπουργείου Οικονομικών, αναμένεται να δοθεί παράταση έως τις 27 Ιουλίου με τέλη Ιουλίου για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Κάτι που παραδοσιακά συμβαίνει κάθε χρόνο.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΑΑΔΕ μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί 1.415. 373 φορολογικές δηλώσεις στο Taxisnet από τις 6,5 εκατ. που πρέπει να υποβληθούν έως τις 31 Ιουνίου 2022. Αυτό σημαίνει ότι ο ρυθμός με τον οποίο “τρέχει” η υποβολή τους είναι ακόμα χαμηλός.

Ε.Γ.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Ενημερωτική εκδήλωση για το Νέο Ευρωπαϊκό Bauhaus

Δημοσιεύθηκε

στις

Με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης, τo Europe Direct της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, Γιάννη Αίσωπο, πραγματοποίησαν Workshop, με θέμα το Νέο Ευρωπαϊκό
Bauhaus. Κύριος σκοπός της συνάντησης ήταν να ενημερωθούν οι συμμετέχοντες για το «NewEuropeanBauhaus» που λειτουργεί ως μια εξαιρετική πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επειδή γίνεται το σημείο συνάντησης της τέχνης, του πολιτισμού, της επιστήμης
και της τεχνολογίας για ένα μέλλον πιο βιώσιμο, συμπεριληπτικό και όμορφο.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Φωκίωνας Ζαΐμης, Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας & Καινοτομίας, ως εκπρόσωπος της ΠΔΕ εκφράζοντας τον ενθουσιασμό του για την υψηλό ενδιαφέρον των συμμετεχόντων φοιτητών στην πρόσκληση αυτή.
Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Δρ. Γιάννης Αίσωπος, Πρόεδρος του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Π. Πατρών, η Δρ. Βασιλική Πετρίδου, Καθηγήτρια του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστήμιου Πατρών o Δρ. Ηλίας Κωνσταντόπουλος, Καθηγητής του Τμήματος
Αρχιτεκτόνων, Πανεπιστήμιου Πατρών, και η Δρ. Αγάπη Πρώιμου, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Αρχιτεκτόνων, Πανεπιστήμιου Πατρών, και η Δρ. ΡίβαΛάββα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια της Σχολής Αρχιτεκτόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Στο workshop συμμετείχαν περισσότεροι από 100 φοιτητέςτου Τμήματος Αρχιτεκτόνων Πανεπιστημίου Πατρών σε ένα κλίμα εξαιρετικό, παρουσιάζοντας πρακτικά παραδείγματα εφαρμογής των αρχών της σχολής Bauhaus και αναζητήθηκαν ιδέες για το Νέο, που
επιδιώκει ένα μέλλον βιώσιμο, πράσινο, συμπεριληπτικό προς όφελος των ευρωπαίων πολιτών.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αχαΐα: Αγωνία τέλος για την 86χρονη από τη Σκοτάνη Καλαβρύτων

Δημοσιεύθηκε

στις

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια για 86χρονη, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν χθες το απόγευμα στην Σκοτανη Καλαβρύτων.
Μετά από αναζητήσεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής η 86χρονη, που έπασχε από άνοια, εντοπίστηκε σε μια ρεματιά. Ανασύρθηκε από το σημείο και παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ προκειμένου να εξεταστεί από γιατρούς του Νοσοκομείου. Να σημειωθεί πως ετοιμαζόταν να μεταβεί η 6η ΕΜΑΚ με τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο για να προβεί σε αναζητήσεις, αλλά ευτυχώς η αγνοούμενη εντοπίστηκε πριν πέσει το σκοτάδι.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα