Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ρεύμα φθηνό για όλους-Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας χθεμε πρωτοβουλία της δημοτικής Αρχής

Δημοσιεύθηκε

στις

Να μην γίνε καμία αύξηση στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, όπως επίσης και να μην κόβεται η ηλεκτροδότηση όσων αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, απαίτησαν όλοι όσοι συμμετείχαν στη χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από τη ΔΕΗ, στην Ακτή Δυμαίων με πρωτοβουλία της δημοτικής Αρχής.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι δεκάδων φορέων και συλλόγων, καθώς και εκατοντάδες δημότες.
Στη συγκέντρωση απηύθυναν χαιρετισμό, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πάτρας, Κώστας Ζαφειρόπουλος και το μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, Άννα Πελεκούδα. Στη συνέχεια, μίλησε ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης. Το ψήφισμα, που εγκρίθηκε ομόφωνα από τους συγκεντρωμένους, διαβάστηκε από την Αντιδήμαρχο Υγείας και Πρόνοιας, Βίβιαν Σαμούρη.
Όπως τόνισε ο Δήμαρχος, στην ομιλία του, «ο αγώνας ενάντια στις ανατιμήσεις, στις διακοπές του ρεύματος και στους γενικότερους σχεδιασμούς είναι η αρχή. Ξεκινάμε νέους αγώνες και νέες διεκδικήσεις. Είμαστε συμβολικά μπροστά στη ΔΕΗ, για να εκφράσουμε την αντίθεσή μας για το πανάκριβο ρεύμα και το σκοτάδι στο οποίο οδηγούν το λαό. Για χρόνια προετοιμάζουν το έδαφος με όρους όπως «απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας», «πράσινη μετάβαση», «πράσινη ανάπτυξη»,
«εξορθολογισμός» κ.ά. Δε θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια, να μας εκπαιδεύουν στο χαμήλωμα των προσδοκιών. Είμαστε στο 2021. Οι κάτοχοι του πλούτου κάνουν βόλτες στο διάστημα και ο λαός στο σκοτάδι! Ενωμένοι, όλοι μαζί, εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, με οργάνωση του αγώνα μας ενάντια σε όλα όσα ακόμη έρχονται (κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, απολύσεις, κλπ). Για να μπει φρένο σε αυτή την πολιτική».
Να σημειωθεί, πως αντιπροσωπεία επέδωσε και το σχετικό ψήφισμα στην τοπική διεύθυνση της ΔΕΗ.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Η εικόνα των κλινικών covid-19 στα νοσοκομεία

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο νοσηλεύονται 35 ασθενείς στις κλινικές, δύο περιστατικά στην Παιδιατρική και δέκα άτομα στις ΜΕΘ κορωνοϊού, ενώ αντίστοιχα, στο ΓΝ Πατρών «Αγ. Ανδρέας» οι νοσηλείες ασθενών με κορωνοϊό έφθασαν τις 28, εκ των οποίων δύο στις ΜΕΘ.

ΘΕΤΙΚΑ ΤΕΣΤ
Εξ άλλου, χθες στο Επιμελητήριο Αχαΐας διενεργήθηκαν 312 τεστ και βρέθηκαν δώδεκα θετικά. Σήμερα θα διενεργηθούν δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο Επιμελητήριο Αχαΐας (κατά το διευρυμένο ωράριο 8:30 με 20:30), στο οίκημα «ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΑΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΟΥ», του Κέντρου Υγείας Αιγίου (κατά τις ώρες 09:00 με 15:00) και στην αίθουσα εκδηλώσεων «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ», στον Δήμο Δυτικής Αχαΐας (κατά τις ώρες 09:00 με 16:00) για το ευρύ κοινό.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Οι τιμές – φωτιά «φρενάρουν» τις παραγγελίες Έτοιμοι οι πρατηριούχοι για την διάθεση πετρελαίου θέρμανσης στην Πάτρα, 

Δημοσιεύθηκε

στις

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

Πρεμιέρα έκανε την περασμένη Παρασκευή η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης και στην αγορά της Πάτρας, με την τιμή να είναι αυξημένη, καθώς κυμαίνεται από το 1,13 ευρώ ανά λίτρο σε σχέση με πέρυσι που η εκκίνηση της περιόδου θέρμανσης ήταν στα 0,8 ευρώ.

Την πρώτη ημέρα που ξεκίνησε η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης το ενδιαφέρον των Πατρινών καταναλωτών ήταν αυξημένο προς τα πρατήρια υγρών καυσίμων για να πληροφορηθούν για το ύψος της τιμής, αλλά όχι για να κάνουν ακόμα τις παραγγελίες τους εφόσον οι περισσότεροι τις μετέθεσαν για αργότερα προσβλέποντας σε μείωση της τιμής.
Οι ιδιοκτήτες των πρατηρίων υγρών καυσίμων της Πάτρας εκτιμούν πως το επόμενο διάστημα θα αυξηθεί το ενδιαφέρον των καταναλωτών, αν και φοβούνται πως θα είναι περιορισμένο σε σχέση με πέρυσι, είτε επειδή η πλειονότητα διαθέτει απόθεμα πετρελαίου από την περσινή περίοδο και δεν βιάζεται να προχωρήσει σε ανεφοδιασμό, είτε επειδή ελπίζουν σε καλύτερες τιμές το επόμενο διάστημα.
Κάτι που εξαρτάται από την εξέλιξη των διεθνών τιμών του πετρελαίου και της ισοτιμίας ευρώ – δολαρίου. Στη λήξη της περιόδου θέρμανσης, τον περασμένο Απρίλιο η τιμή του πετρελαίου διαμορφώθηκε κοντά στο 1 ευρώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Θα “κορακιάσει” ξανά το Σαραβάλι-Η ανακοίνωση της ΔΕΥΑΠ

Δημοσιεύθηκε

στις

Η ΔΕΥΑΠ ενημερώνει τους καταναλωτές της Κοινότητας Σαραβαλίου της Δημοτικής Ενότητας Μεσσάτιδος ότι εκτάκτως από σήμερα και μέχρι νεότερης ανακοίνωσης, λόγω της σημαντικά μειωμένης παροχής των γεωτρήσεων και πηγών της περιοχής επαναφέρει τις προγραμματισμένες διακοπές υδροδότησης.

Καθημερινά από 23:30-06:00 θα γίνεται διακοπή υδροδότησης:
1. Στις οδούς Κεφαλοβρύσου, Αγίας Τριάδος, Πετμεζά και εκατέρωθεν αυτών.
2. Στις οδούς Παλαιολόγου, Αγίου Νικολάου και εκατέρωθεν αυτών.
Οι πιο πάνω ώρες, είναι οι ώρες που η ΔΕΥΑΠ θα κάνει τους κατάλληλους χειρισμούς και η υδροδότηση θα μεταβάλλεται με κάποια χρονική απόκλιση ανάλογα τις συνθήκες που θα επικρατούν και θα διαφέρει ελαφρά από καταναλωτή σε
ανάλογα την γεωγραφική του θέση.
Η ΔΕΥΑΠ καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλύτερη διαχείριση του
νερού και την διασφάλιση της υδροδότησης όλων των καταναλωτών. Σε αυτή την
προσπάθεια η συμβολή και των καταναλωτών είναι καθοριστική, με την ορθολογική
χρήση νερού και την εξοικονόμηση του.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα