Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τι απαντά η Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης για τη σύμβαση με το Δήμο Πατρέων

Δημοσιεύθηκε

στις

Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021 θα συνεχιστεί με τους ίδιους όρους η συνεργασία του Δήμου Πατρέων με την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης, η οποία σε ανακοίνωσή της απαντά για τη μη ανανέωση της σύμβασης, αλλά και για το αίτημα του Δημάρχου, Κώστα Πελετίδη για συνάντηση.

Όσον αφορά στο αίτημα του Δημάρχου για συνάντηση, η εταιρεία διευκρινίζει πως «ήδη από τον Ιούνιο με την επιστολή μας προτείνουμε συνάντηση με τους Δήμους και με τον ΕΟΑΝ για να γίνει συζήτηση εφ’ όλης της ύλης σχετικά με τις συμβάσεις, αλλά και συνολικά για το άμεσο μέλλον της ανακύκλωσης συσκευασιών. Η ΕΕΑΑ από τη μεριά της θα επιδιώξει να γίνουν οι σχετικές συναντήσεις».
Αντίστοιχα, για τη συνεργασία με το Δήμο Πατρέων διευκρινίζεται πως «το έργο ανακύκλωσης στο Δήμο Πατρέων συνεχίζεται με τους ίδιους όρους μέχρι την
31/12/2021. Το θέμα δεν αφορά μόνο το Δήμο Πατρέων, αλλά είναι διαχρονικό και
συνολικό. Προκύπτει από την αδυναμία της Δημόσιας Διοίκησης να αντιμετωπίσει
εγκαίρως τα χρονίζοντα προβλήματα της ανακύκλωσης συσκευασιών και να
διαμορφώσει πλαίσιο λειτουργίας των συστημάτων ανακύκλωσης βασισμένο στις
αρχές της ισονομίας, της διαφάνειας και της ορθολογικής αξιοποίησης των
οικονομικών πόρων που διαθέτουν οι κατά Νόμο υπόχρεες επιχειρήσεις.
Εξάλλου το νέο πλαίσιο συνεργασίας ΟΤΑ-ΕΕΑΑ καθίσταται αναγκαίο έπειτα από τις
αλλαγές του νομικού πλαισίου (Ν. 4736/20-10-2020 και Ν. 4819/23-7-2021) που
πρόσφατα ψήφισε η πολιτεία, και οι οποίες τροποποιούν ριζικά το μέλλον της
ανακύκλωσης συσκευασιών.
Τέλος θα μας επιτρέψετε να προσθέσουμε ότι εδώ και 19 χρόνια η ΕΕΑΑ επιτελεί τις
υποχρεώσεις της και με το παραπάνω και έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να καλύπτει το 97% του πληθυσμού της χώρας και να συνεργάζεται με 306 Δήμους. Μέσα από τη
συνεργασία της με 3.000 συμβεβλημένες επιχειρήσεις, με τους ΟΤΑ, την ΚΕΔΕ και
κυρίως με τη καθημερινή συμμετοχή των πολιτών στα έργα ανακύκλωσης, η ΕΕΑΑ
καλύπτει το 96% του στόχου της χώρας στην ανακύκλωση συσκευασιών, δηλαδή
εκτελεί έργο διπλάσιο από τη νομική υποχρέωσή της. Ουσιαστικά από μόνο του το
αποτέλεσμα της ΕΕΑΑ επιτρέπει στη χώρα μας να επιτυγχάνει το στόχο της για την
ανακύκλωση συσκευασιών, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία της EUROSTAT», καταλήγει η ανακοίνωση της Εταιρείας.
Γ. ΡΩΡΟΣ: ΤΑ ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ
Θέση στο ζήτημα που έχει ανακύψει πήρε και η δημοτική παράταξη «Ώρα Πατρών», επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως «ο Δήμαρχος με την παράταξή του, το 2015 στο τεχνικό πρόγραμμα δήλωνε ότι το 2020 η ανακύκλωση στην Πάτρα θα φτάσει το 50%! Στο ίδιο βέβαια διάστημα άλλοι δήμοι αντί να καταγγέλλουν το σύστημα, χρησιμοποίησαν Ευρωπαϊκά προγράμματα για να επιτύχουν αύξηση στα ποσοστά ανακύκλωσης κοντά στο 35% (π.χ. Δήμος Χαλανδρίου συνεργασία µε το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, πρόγραμμα συλλογής οικιακών ζυμώσιμων απορριμμάτων στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος).
Μετά 7 χρόνια Δημοτικής Αρχής ας αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους και ας απαντήσουν:
-Γιατί από 7% που παρέλαβαν την ανακύκλωση την έχουν φτάσει στο 3,5%;
-Ποια η συνεργασία τους με την ΚΟΙΝΣΕΠ;
-Γιατί δεν έχουν ακόμα προχωρήσει τα ‘Πράσινα σημεία’;».
Παράλληλα, η παράταξη καταθέτει και τις προτάσεις της, μεταξύ των οποίων είναι η κάθετη αντίθεση σε φαραωνικές εγκαταστάσεις επεξεργασίας απορριμμάτων, η απαίτηση ολοκλήρωσης της ποιοτικής και ποσοτικής καταγραφής των παραγομένων απορριμμάτων σε συνδυασμό με την επικαιροποίηση του σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων, η εφαρμογή συστημάτων εναλλακτικής διαχείρισης και ανακύκλωσης, η επιβράβευση των πολιτών στην πρόληψη και διαλογή στην πηγή, η ενδυνάμωση της ανακύκλωσης μέσω συνεργειών του δήμου με τοπικές εθελοντικές κινήσεις πολιτών αλλά και ΚΟΙΝΣΕΠ, άμεση δρομολόγηση της διαδικασίας κομποστοποίησης, κ.α.
Τέλος, η «Ώρα Πατρών» προτείνει να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Εκκωφαντική απουσία στα προβλήματα»

Κριτική στην απερχόμενη διοίκηση του ΙΣΠ και παρουσίαση των θέσεών τους έκαναν χθες τα μέλη της Ενωτικής Συνεργασίας Ιατρών  

Δημοσιεύθηκε

στις

Με στόχο την αλλαγή των συσχετισμών στον Ιατρικό Σύλλογο, με θέσεις και προτάσεις που στοχεύουν στην αναβάθμιση του θεσμικού του ρόλου αλλά και πρωτοβουλίες στην τοπική κοινωνία κατέρχεται στις εκλογές της 16ης Οκτωβρίου η «Ενωτική Συνεργασία Ιατρών (ΕΣΙ)», παράταξη που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ/ΠΣ.

Τα παραπάνω ανέφεραν ο εκπρόσωπος της παράταξης Τάκης Γεωργακόπουλος και οι υποψήφιοι, Κωνσταντίνα Κουλούρη, Γρηγόρης Μαρκέτος και Δημήτρης Κωστακιώτης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν χθες στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου, παρουσιάζοντας αναλυτικά το πλέγμα των διεκδικήσεών τους.

«Συμμετέχουμε στις εκλογές με αίσθημα ευθύνης έναντι του έργου των γιατρών, ως ένδειξη αναγνώρισης αλλά και με διάθεση διεκδίκησης να ασκεί ο Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας με αποτελεσματικότητα τον θεσμικό και τον συνδικαλιστικό του ρόλο επ’ ωφελεία του γιατρού και των πολιτών” ανέφερε ο εκπρόσωπος του συνδυασμού, διευθυντής ΕΣΥ Τάκης Γεωργακόπουλος, ασκώντας κριτική στην πλειοψηφία του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου, αναφέροντας πως «θεωρούμε πως δεν άσκησε το ρόλο τους προς όφελος των γιατρών, αλλά επιδόθηκε μόνο σε δημόσιες σχέσεις».

Σημείωσε πως στόχος της ΕΣΙ είναι να καταστεί ο Σύλλογος «μαχητικός, διεκδικητικός και αποτελεσματικός και όχι απλά εκδοτήριο ανακοινώσεων» και σημείωσε πως «οραματιζόμαστε ένα διαφορετικό αύριο για κάθε γιατρό, με σύγχρονη ιατρική εκπαίδευση προπτυχιακή κυρίως και μεταπτυχιακή. Αγωνιζόμαστε για να ανατρέψουμε την πολιτική που θέλει να παραδώσει τις δημόσιες δομές υγείας στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Αντιστεκόμαστε σε κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης να μετατρέψει τα δημόσια νοσοκομεία σε ιδιωτικές επιχειρήσεις αγοραίου ανταγωνισμού και αγωνιζόμαστε για να προστατεύσουμε τους αυταπασχολούμενους γιατρούς από την απειλή εγκλωβισμού τους στα επιχειρηματικά λόμπυ, τις αλυσίδες ιατρικών εργαστηρίων και την εξουθενωτική οικονομική αφαίμαξή τους από τον ΕΟΠΥΥ», ενώ τόνισε –μεταξύ άλλων- πως μέλημά τους είναι η ανάπτυξη του δικτύου της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με συμμετοχή των όλων των γιατρών στο σύστημα συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ, στηλιτεύοντας τον θεσμό του προσωπικού γιατρού και τη μη κάλυψη του παιδικού πληθυσμού.

Για «εκκωφαντική απουσία» του Ιατρικού Συλλόγου από τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν γιατρούς και πολίτες έκανε λόγο η ιατρός –ενδοκρινολόγος Κωνσταντίνα Κουλουμπή.

Ανέφερε πως «η πανδημία κατέδειξε πως το δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας αποτελεί βασικό πυλώνα, το οποίο χρειάζεται στήριξη διότι πάσχει προκειμένου να αναπτυχθεί περαιτέρω», υπογραμμίζοντας πως ο ΙΣΠ δεν ύψωσε φωνή αντίστασης στα μεγάλα προβλήματα, όπως της αποψίλωσης προσωπικού από το ΕΣΥ, ούτε στα ζητήματα ποιότητας ζωής της πόλης που έχουν άμεση επίπτωση στην δημόσια υγεία.

Ο Γρηγόρης Μαρκέτος, διευθυντής ΕΣΥ, παιδίατρος υπογράμμισε πως «στις εκλογές αυτές καλούμαστε να επιλέξουμε την ιατρική αξιοπρέπεια και το δυνάμωμα του ΕΣΥ» ασκώντας κριτική στις δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού που «προσπαθούν να διαλύσουν τη δημόσια υγεία». Ανέφερε πως «τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας καταρρέουν ενώ τα ιδιωτικά κέντρα αργοπεθαίνουν αβοήθητα».

«ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ»

Ο Δημήτρης Κωστακιώτης ανέφερε πως «η παράταξη ΕΣΙ έχει έντονο πολιτικό χαρακτήρα και εκφράζει και τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ στον χώρο των Ιατρικών Συλλόγων» και εξαπέλυσε βολές κατά της παράταξης Μαστοράκου λέγοντας πως «όλα τα χρόνια κινείται ως ανεξάρτητη παράταξη μέχρι το βράδυ του αποτελέσματος των εκλογών, όπου αναφέρεται πως νίκησε η ΝΔ και στον τοπικό Σύλλογο και στον Πανελλήνιο».

Αναφέρθηκε, επίσης στο θεσμό του προσωπικού γιατρού λέγοντας πως «μετατράπηκε σε βάσανο η δυνατότητα πρόσβασης των πολιτών στον προσωπικό γιατρό με αποτέλεσμα ο κόσμος να ταλαιπωρείται»

ΕΛΕΝΗ Α. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Tα εφημερεύονται φαρμακεία (5/10)

Δημοσιεύθηκε

στις

ΤΕΤΑΡΤΗ 05-10-22

 

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ

ΔΙΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ

14:00-21:00: Διαμαντοπούλου Γεωργία Φωκαίας 17 – Πλατεία Ελευθερίας, Ζιώβας Μιχαήλ Έλληνος Στρατιώτου 69 και Κύπρου, Κωταντούλα Άλκηστη Κορίνθου 10-12, Μπαρούση Άννα Κορίνθου 334 (μετά την Παπαφλέσσα), Παπαναούμ Μύριαμ Σοφοκλέους 5 & Ηρώων Πολυτεχνείου (πλησίον Μασούτη), Φιλίππου Δημήτριος Κανακάρη 80.

 

ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΟΝΤΑ

21:00-02: Ζερδέλη Εύα Ερμού και Κανακάρη, Θεοφιλάτος Παναγιώτης Κορίνθου – Πλατεία Γεωργίου.

02:00-.8:00 πρωί: : Θεοφιλάτος Παναγιώτης Κορίνθου – Πλατεία Γεωργίου

 

ΜΕΣΣΑΤΙΔΑ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ

14:00-22:30: Κούτρας Κωνσταντίνος Δημοκρατίας 202 (Οβρυά).

 

ΡΙΟ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ

14:00-22:30: Λουκά Μαρία Αθηνών 18 – Ρίο.

 

ΠΑΡΑΛΙΑ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ

14:00-22:30 Λαμπροπούλου Αγγελική Αγ. Κωνσταντίνου 110 & Πλάτωνος (Μιντιλόγλι).

 

ΒΡΑΧΝΕΪΚΑ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ

14:00-17:00&17:00-21:00: Μπούσια Φωτεινή Π.Ε.Ο. Πατρών-Πύργου (Τσουκαλέικα).

 

ΔΥΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ

14:00-08:00: Τουμπουλης Γεώργιος Αγ. Ιωάννου Προδρόμου 93 (Κάτω Αχαΐα).

 

ΛΑΠΠΑ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ

14:00-22:30: Σπυρόπουλος Ευστάθιος.

 

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ

14:00-22:30: Πεντζιάς Σωτήρης Καλλιμάνη 18.

 

ΝΕΟΣ ΕΡΙΝΕΟΣ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ

14:00-17:00&17:00-21:00 : Δακορωνιάς Βασίλειος Καμάρες.

 

 

 

 

.

.

.

 

 

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Πέθαναν και κηδεύονται την Πέμπτη (6/10)

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Τον αγαπημένο μας

ΑΝΤΩΝΙΟ ΒΕΡΡΑ

(ΕΤΩΝ 91)

Κηδεύουμε την  Πέμπτη 6-10-2022 και ώρα 5 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά Κοιμητηρίου Λεύκας Πατρών.

Η σύζυγος: Θεοδώρα. Τα παιδιά: Αγγελική Βέρρα, Αλεξάνδρα και Δημήτριος Βουτυρης, Αναστασία Βέρρα. Τα εγγόνια: Ανδρέας, Ελένη, Αντώνιος, Θεοδώρα, Νικόλαος, Ιωάννης. Τα αδέλφια: Δήμητρα (χήρα) Αναστ. Βέρρα, Μάρθα (χήρα) Βασ. Βέρρα, Χαρίκλεια (χήρα) Ασ. Καρακάση, Κρυσταλλία (χήρα) Χρηστ. Χρυσανθακοπούλου, Αθανασία και Ευάγγελος Διαμαντάτος, Δημήτριος και Αδαμαντία Μπιθέλη. Οι ανιψιοί. Οι λοιποί συγγενείς.

ΓΙΑΝΝ. ΛΥΡΑΣ. Αγίας Τριάδος 25 (πλησίον Πέντε Δρόμων), Πάτρα. Τηλ.: 2610-337.126, 340.873, κιν.: 6932-318.103, fax: 2610-340.871, e-mail: [email protected]

 

 

Τον πολυαγαπημένο μας

ΣΥΝΟΔΗ ΔΗΜ. ΜΑΡΑΓΚΟ

(ΕΤΩΝ 45)

Κηδεύουμε την Πέμπτη 6-10-2022 και ώρα 4 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας Πατρών. Η ταφή θα γίνει στο Α΄ Δημοτικό Κοιμητήριο Πατρών.

Η σύζυγός του: Αλεξάνδρα. Τα παιδιά του: Στέλλα, Μπέμπης. Οι γονείς του: Δημήτριος και Στέλλα Μαραγκού, Ηλίας Καϊπαλέξης, Ευτυχία Ευθυμάκη. Η αδελφή του: Κυριακή. Οι θείοι του. Τα ανίψια του. Οι λοιποί συγγενείς.

Κ. ΤΣΑΝΤΑΡΛΙΩΤΗΣ Ο.Ε. Καλαβρύτων 18 και Φωκαίας. Τηλ.: 2610-324.855, 2610-324.838, Αθηνών – Ρίου 5Α Ρίον, τηλ.: 2610-326.842.

 

Την πολυαγαπημένη μας

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (χήρα) ΧΡ. ΜΠΑΡΑΚΟΥ

(ΕΤΩΝ 72)

Κηδεύουμε την Πέμπτη 6-10-2022 και ώρα 4 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίων Αγγέλων Α΄ Δημοτικού Νεκροταφείου Πατρών.

Τα παιδιά της: Φεβρωνία και Λεωνίδας Σπανός, Μιχαλίτσα και Σταύρος Μπούνιας, Διαμαντής και Όλγα Μπαράκου, Γεράσιμος και Βικτωρία Μπαράκου, Ευθαλία και Νικόλαος Γιδιάρης, Παναγιώτης και Παρασκευή Μπαράκου. Οι αδελφές: Ακριβή (χήρα) Απολ. Καβαλλιεράτου, Ιουλία (χήρα) Νικ. Καβαλλιεράτου. Οι εγγονοί. Οι δισέγγονοι. Οι ανιψιοί. Οι λοιποί συγγενείς.

Γραφείο Τελετών & Μνημοσύνων ΣΑΜΙΩΤΗ. Πανεπιστημίου 83, Ζαβλάνι (πλησίον Α΄ Νεκροταφείου Πάτρας), τηλ.: 2610-454.184, fax: 2610-450.732, κιν.: 6944-320.495, τηλ.: 2610-455.151. Γίνονται τελετές με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία. Διανυκτερεύει.

 

Την αγαπημένη μας

ΔΙΟΝΥΣΙΑ (χήρα) ΣΩΤ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

(ΕΤΩΝ 82)

Κηδεύουμε την Πέμπτη 6-10-2022 και 4 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Βαλμαντούρας Δήμου Ερυμάνθου.

Τα παιδιά της: Κωνσταντίνος και Πηνελόπη Γιαννακοπούλου, Νικόλαος και Αντωνία Γιαννακοπούλου, Γεώργιος και Δήμητρα Γιαννακοπούλου. Οι αδελφοί. Οι εγγονοί. Οι ανιψιοί. Οι λοιποί συγγενείς.

Γραφείο Τελετών και Μνημοσύνων ΜΙΧΑΗΛ ΝΙΚ. ΠΑΠΑΔΙΟΝΥΣΙΟΥ. Γεωργίου Παπανδρέου 73 (πρώην Καλαβρύτων). Τηλ.: 2610-342.446, κιν.: 6974-761.782, 6974-761.783. e-mail: [email protected]. Γίνονται τελετές με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία. Διανυκτερεύει.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα