Τρίτη 16 Απριλίου 2024
Connect with us

Μπάσκετ

Β. ΛΙΟΛΙΟΣ: «Θα ξαναβγάλουμε το άθλημα στην κοινωνία»

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης είχε ο νέος πρόεδρος της ΕΟΚ με τους συντάκτες του μπάσκετ

ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ Γ. ΝΤΙΝΟΥ

Το 100% από τον ίδιο του τον εαυτό θέλει ο Βαγγέλης Λιόλιος. Ο νέος πρόεδρος της ΕΟΚ συζήτησε χθες με εκπροσώπους των ΜΜΕ για τις προθέσεις του, για το έργο που θέλει να κάνει και φάνηκε πως θα είναι πιο αυστηρός πρώτα με τον ίδιο του τον εαυτό όπως δήλωσε. Όλα με στόχο «το μπάσκετ να ξαναβγεί στην κοινωνία», να γίνει «αεροπλάνο που θα ξαναπετάξει». Περισσότερα με… ονόματα και στοιχεία θα δώσει στις 27 Σεπτεμβρίου, προαναγγέλλοντας την πρώτη του επίσημη συνέντευξη Τύπου ως επικεφαλής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης. Επιπλέον τόνισε πως θα υπάρξουν επαφές με τα σωματεία σε όλη την Ελλάδα μέσα στο επόμενο εξάμηνο, ξεκαθάρισε πως υπάρχει αναπτυξιακό πρόγραμμα και πως προτίθεται να εκμεταλλευτεί το 3×3, ενώ για τους μάνατζερ σε μικρής ηλικίας παίκτες υπογράμμισε πως «δεν μας εξέλεξαν για να κάνουν κουμάντο οι μάνατζερ σε ηλικίες κάτω των 18 ετών, είναι κάτι που θα σταματήσει να συμβαίνει».

Κάποια από τα βασικά σημεία των όσων είπε χθες στη συζήτηση μέσω zoom με τους δημοσιογράφους είναι τα εξής:

Για τις εκλογές: «Ήταν μια διαδικασία που κούρασε το ίδιο το μπάσκετ. Η διοίκηση Πρωτοδικείου ήταν άσχημη σελίδα για το ελληνικό μπάσκετ. Άφησε κηλίδες σε όλους μας αυτή η εκλογική διαδικασία, δίχασε το μπάσκετ. Το μπάσκετ πρέπει να ενώνει. Στις 13/9 έγιναν και… δεύτερες εκλογές, όταν τα σωματεία μού έστελναν μηνύματα και μου έλεγαν προχώρα. Το έχει ανάγκη το ελληνικό μπάσκετ, αλλά δεν θα το κάνουμε μόνοι μας. Κέρδισε το μπάσκετ, πάμε στην επόμενη σελίδα. Δεν με ενδιαφέρει ποιος ψήφισε ποιον. Υπάρχει μια νέα μέρα για το ελληνικό μπάσκετ και αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να το υπηρετήσουμε».

Για τα ΜΜΕ: «Στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου πυροβολούσαμε τα πόδια μας. Δεν απάντησα σε ψεύδη που γράφτηκαν σε βάρος μου. Θέλω την κριτική για το αν θα τηρήσουμε αυτά που είπαμε, αλλά δεν θέλω να πληγώνεται το μπάσκετ. Έξω από τις τέσσερις γραμμές του γηπέδου πρέπει όλοι να συνεργαστούμε. Παύουμε να είμαστε αντίπαλοι. Πρέπει να φέρουμε νέους φιλάθλους στο γήπεδο, να πάμε στα σχολεία, στην περιφέρεια, να μεγαλώσουμε το μπάσκετ. Θα γίνουν και λάθη. Όποιος κάνει κάτι, κάνει και λάθη. Πρέπει να ξαναβγάλουμε το μπάσκετ στην κοινωνία».

Για τις Εθνικές ομάδες: «Το θέμα της Εθνικής Ανδρών θα λυθεί άμεσα, όπως και αυτό των Γυναικών. Είμαστε μια ομάδα, υπάρχουν ο Ντικούδης και η Κωνσταντινίδου. Η τρέλα μας είναι τα αναπτυξιακά. Περισσότερα για όλα θα πούμε στις 27/9».

Για τις Ακαδημίες και τα rapid test: «Δεν μπορεί ένας γονιός θα δίνει 80 ευρώ για να παίζει το παιδί του μπάσκετ. Είναι κάτι για το οποίο μίλησα ήδη με τον υφυπουργό. Πρέπει να δίνω λύσεις, όχι να υποδεικνύω τι δεν είναι σωστό. Το θέμα είναι να πας και να προτείνεις λύσεις. Αν δεν δοθεί λύση θα μικρύνουμε το μπάσκετ. Το παράξενο είναι πώς ένα παιδί πηγαίνει σχολείο με self test και στην ακαδημία θέλει rapid test. Θα υπάρξουν εξελίξεις σύντομα πάνω σ’ αυτό».

Για τη διαιτησία: «Είναι βασικό κομμάτι και δεν είμαι με κανέναν. Αντί να κουβεντιάζουμε για ένα πρόβλημα, πρέπει να το λύνουμε. Θέλω να με κρίνετε αυστηρά για τη διαιτησία, θα πάρω εγώ την ευθύνη. Θα ακούσετε περισσότερα στις 27 Σεπτεμβρίου και για την επιλογή προσώπων».

Για τις διεθνείς σχέσεις της ΕΟΚ: «Έχουμε κλειστεί εντός συνόρων. Θέλει υπομονή και επιμονή. Οι σχέσεις με τη FIBA θα είναι άριστες και έχω και συνάντηση την Τετάρτη, θα έχουμε επαφές με άλλες ομοσπονδίας, αλλά και το ΝΒΑ. Έχουμε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και δεν τον έχουμε βάλει μέσα στην ομοσπονδία. Πρέπει να τον καλέσουμε για να δείξει το δρόμο στα άλλα παιδιά, επειδή έκανε ένα ταξίδι που δεν έκανε κανείς άλλος και παραμένει ταπεινός».

Για το έργο του: «Αν κάνουμε 2-3 πράγματα θα είμαι αποτυχημένος. Έχω αφήσει όλα τα άλλα στην άκρη γιατί αγαπώ το μπάσκετ. Αν πω θα κάνω 100, θα κάνω 100!».

 

 

Συνάντηση με ΟΔΚΕ

Χθες το μεσημέρι υπήρξε συνάντηση μεταξύ του νέου προέδρου της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιου και των Κωνσταντίνου Μπούσια, Παντελή Ελευθεριάδη, προέδρου και γενικού γραμματέα της ΟΔΚΕ αντίστοιχα.

Το κλίμα ήταν εξαιρετικό μεταξύ των 2 πλευρών, με τον Βαγγέλη Λιόλιο να ξεκαθαρίζει:

-Απεριόριστο σεβασμό στους θεσμούς.

-Απόλυτη νομιμότητα στις αποφάσεις και στις ενέργειες.

-Ενότητα του μπάσκετ (κανείς δεν περισσεύει).

-Αγαστή σχέση και συνεργασία ΕΟΚ – ΟΔΚΕ, που θα λειτουργούν ενιαία.

Λέγεται επίσης ότι ο Βαγγέλης Λιόλιος στάθηκε στο δυναμικό ρόλο της ΟΔΚΕ και στις παρεμβάσεις που έχει κάνει τον τελευταίο χρόνο.

 

Εν αναμονή της συνάντησης με Χριστοδούλου

Ο έμπειρος και διεθνής διαιτητής φαίνεται να έχει πάρει την απόφαση να παραμείνει ένα ακόμα χρόνο στην Ευρωλίγκα αφού συμμετείχε κανονικά στο σεμινάριο που διεξήχθη στη Λουμπλιάνα, πέρασε χωρίς πρόβλημα τις εξετάσεις και έχει την εμπιστοσύνη του Στόουκς. Είναι βέβαιο πως θα υπάρξει επικοινωνία με τον νέο πρόεδρο της ΕΟΚ άλλα φαντάζει δύσκολο τη δεδομένη χρονική στιγμή να δεχθεί αφού θεωρείται ένα κορυφαίο στέλεχος της Ευρωλίγκας. Εν αναμονή της συνάντησης πάντως!

 

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement