Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Επιστροφή στην… κανονικότητα-Mετά μουσικής πάλι η εστίαση και αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας από 1 έως 6 π.μ.

Published

on

Τέλος στα περιοριστικά μέτρα που ίσχυαν τις προηγούμενες δύο εβδομάδες (απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 1 έως τις 6 τα ξημερώματα και απαγόρευση μουσικής στην εστίαση), από σήμερα σε Αχαΐα και Ηλεία, καθώς οι δύο νομοί εντάχθηκαν και επίσημα στο πορτοκαλί επίπεδο.

Η αναμενόμενη απόφαση – μετά την αλλαγή στον επιδημιολογικό χάρτη προχθές – εκδόθηκε χθες το απόγευμα και σύμφωνα με αυτή, Αχαΐα και Ηλεία, μαζί με Μεσσηνία, Ηράκλειο και δήμο Ικαρίας, εντάσσονται στο επίπεδο 3 (πορτοκαλί).

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Η «ΖΩΗ» ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ

Η εξέλιξη αυτή, έρχεται να ανακουφίσει κυρίως τον κόσμο της εστίασης, που ήταν και αυτός που κυρίως επλήγη από τα περιοριστικά μέτρα του προηγουμένου διαστήματος. Ήδη, αρκετά καταστήματα διασκέδασης στην περιοχή έχουν προχωρήσει σε ανακοινώσεις επαναλειτουργίας ενώ είναι βέβαιο πως η «ζωή» θα επανέλθει στα καταστήματα διασκέδασης της περιοχής, αυτό το Σαββατοκύριακο.

Πάντως, πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι σε ισχύ παραμένουν τα άλλα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, όπως είναι η απαγόρευση χορών, οι αποστάσεις και φυσικά – από την περασμένη Δευτέρα – η απαγόρευση εισόδου στους κλειστούς χώρους, σε μη εμβολιασμένους και σε όσους δεν έχουν πιστοποιητικό νόσησης.

ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ «ΚΟΚΚΙΝΙΣΑΝ»

Στον αντίποδα πάντως, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, Καβάλα, Πιερία, Ημαθία και Πέλλα μπαίνουν σε κατάσταση μίνι lockdown, ενώ τα μέτρα παρατείνονται σε Ευρυτανία και Αργολίδα, παρατείνονται.

Ο ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

Υπενθυμίζεται ότι ο επιδημιολογικός χάρτης που ανανεώθηκε προχθές έδειξε πως η εβδομαδιαία τάση στην Αχαΐα είναι πτωτική με τον δείκτη θετικότητας να έχει πέσει στο 2,23% και τον 7ήμερο μέσο όρο κρουσμάτων ανά 100.000 να είναι 24,3. Πτωτική είναι η εβδομαδιαία τάση και στην Ηλεία, όπου η θετικότητα εκτιμάται στο 2,42% και ο 7ήμερος μέσος όρος κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους είναι στο 17,3. Στο γειτονικό νομό, οι πλήρεις εμβολιασμοί ανέρχονται στο 43,10% του πληθυσμού και τουλάχιστον μία δόση έχει κάνει το 46,76%

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement