Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ρεύμα φθηνό για όλους-Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας χθεμε πρωτοβουλία της δημοτικής Αρχής

Δημοσιεύθηκε

στις

Να μην γίνε καμία αύξηση στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, όπως επίσης και να μην κόβεται η ηλεκτροδότηση όσων αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, απαίτησαν όλοι όσοι συμμετείχαν στη χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από τη ΔΕΗ, στην Ακτή Δυμαίων με πρωτοβουλία της δημοτικής Αρχής.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι δεκάδων φορέων και συλλόγων, καθώς και εκατοντάδες δημότες.
Στη συγκέντρωση απηύθυναν χαιρετισμό, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πάτρας, Κώστας Ζαφειρόπουλος και το μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, Άννα Πελεκούδα. Στη συνέχεια, μίλησε ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης. Το ψήφισμα, που εγκρίθηκε ομόφωνα από τους συγκεντρωμένους, διαβάστηκε από την Αντιδήμαρχο Υγείας και Πρόνοιας, Βίβιαν Σαμούρη.
Όπως τόνισε ο Δήμαρχος, στην ομιλία του, «ο αγώνας ενάντια στις ανατιμήσεις, στις διακοπές του ρεύματος και στους γενικότερους σχεδιασμούς είναι η αρχή. Ξεκινάμε νέους αγώνες και νέες διεκδικήσεις. Είμαστε συμβολικά μπροστά στη ΔΕΗ, για να εκφράσουμε την αντίθεσή μας για το πανάκριβο ρεύμα και το σκοτάδι στο οποίο οδηγούν το λαό. Για χρόνια προετοιμάζουν το έδαφος με όρους όπως «απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας», «πράσινη μετάβαση», «πράσινη ανάπτυξη»,
«εξορθολογισμός» κ.ά. Δε θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια, να μας εκπαιδεύουν στο χαμήλωμα των προσδοκιών. Είμαστε στο 2021. Οι κάτοχοι του πλούτου κάνουν βόλτες στο διάστημα και ο λαός στο σκοτάδι! Ενωμένοι, όλοι μαζί, εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, με οργάνωση του αγώνα μας ενάντια σε όλα όσα ακόμη έρχονται (κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, απολύσεις, κλπ). Για να μπει φρένο σε αυτή την πολιτική».
Να σημειωθεί, πως αντιπροσωπεία επέδωσε και το σχετικό ψήφισμα στην τοπική διεύθυνση της ΔΕΗ.


Ροή ειδήσεων

Advertisement