Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Σκανάρουν» τα πιστοποιητικά-Ιδιωτικοί υπάλληλοι φύλαξης ελέγχουν τα κινητά και τα έγγραφα των πολιτών που εισέρχονται στο Δικαστικό Μέγαρο

Δημοσιεύθηκε

στις

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

Νέα πραγματικότητα στο Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας καθώς πλέον κανείς δεν εισέρχεται στο κτίριο χωρίς να επιδείξει το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή της νόσησης ή τα αποτελέσματα από ράπιντ ή μοριακά τεστ διάρκειας 48 ή 72 ωρών αντίστοιχα.

Δικαστές, δικηγόροι, δικαστικοί υπάλληλοι, αστυνομικοί αλλά και πολίτες επιδεικνύουν είτε τα έγγραφα είτε στην οθόνη του κινητού τους το ψηφιακό πιστοποιητικό προκειμένου να εισέλθουν στο Μέγαρο.
Το έργο του ελέγχου έχουν επωμιστεί από χθες υπάλληλοι ιδιωτικής φύλαξης, οι οποίοι θα βρίσκονται εφεξής στις εισόδους του Μεγάρου.
Χθες η πρώτη ημέρα εφαρμογής των νέων μέτρων συνοδεύτηκε από μικρά προβλήματα, εφόσον αρκετοί πολίτες δεν γνώριζαν τα νέα μέτρα που είναι σε ισχύ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρχαν περιπτώσεις είτε δικαστικών υπαλλήλων είτε πολιτών που δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές της Κοινής Υπουργικής Απόφασης και δεν τους επετράπη η είσοδος. Χρειάστηκε να μεταβούν σε ιδιωτικά εργαστήρια, να κάνουν rapid test και να επιστρέψουν με το αποτέλεσμα ανά χείρας για να εισέλθουν στο κτίριο. Υπήρχαν και πολίτες που αρνήθηκαν να υποβληθούν σε αυτή τη διαδικασία και δεν εισήλθαν στο κτίριο.
Οι εντολές που έχουν δοθεί στο προσωπικό της ιδιωτικής φύλαξης είναι ρητές για αυστηρή και χωρίς καμία παρέκλιση τήρηση του Νόμου.
Έτσι, κανείς δεν επιτρέπεται να εισέλθει στο Δικαστικό Μέγαρο χωρίς την χρήση μάσκας, είτε είναι εμβολιασμένος είτε όχι, ενώ υπάρχει εντολή για περιορισμένο αριθμό ατόμων (έως 15) στις δικαστικές αίθουσες.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement