Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Χωρίς νερό σήμερα Παραλία και Οβρυά- Αναγκαία η διακοπή λόγω έργων

Published

on

Προγραμματισμένες διακοπές στην υδροδότηση σε διάφορες περιοχές του διευρυμένου Δήμου Πατρέων θα σημειωθούν σήμερα, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη το σημαντικό έργο «Διαχείριση Πιέσεων- Διαρροών- Τηλεδιοίκηση Α και Γ Τομέων» που εκτελεί η ΔΕΥΑΠ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Συγκεκριμένα, όπως έχει ανακοινωθεί σήμερα από 11:00 έως 16:00  στη Δημοτική Ενότητα Παραλίας και από 9:00 έως 12:00 σε τμήμα της Οβρυάς της Δημοτικής Ενότητας Μεσσάτιδας και συγκεκριμένα στη περιοχή που βρίσκεται δυτικά του ρέματος Παναγίτσα και μεταξύ  των οδών Δημοκρατίας – Ντεβέ – Αμπελώνων θα γίνει διακοπή στην υδροδότηση, προκειμένου να γίνουν εργασίες εγκατάστασης εξοπλισμού στο δίκτυο ύδρευσης.

Αντίστοιχα, αύριο από 9:00 έως 15:00, στην περιοχή Άη Γιάννη –  Άνω Καστρίτσι της Δημοτικής Ενότητας Ρίου και μεθαύριο Τρίτη, από 9:00 έως 15:00 στην περιοχή Ψαθόπυργου, επίσης, δεν θα υπάρχει νερό λόγω ίδιων εργασιών.

Θυμίζουμε ότι  με το έργο αυτό επιδιώκεται η εφαρμογή προγράμματος ελέγχου των διαρροών σε ένα σημαντικό τμήμα του δικτύων των περιοχών των πρώην Δήμων Ρίου, Βραχνεϊκων και Μεσσάτιδας εφαρμόζοντας πρακτικές και οδηγίες της Παγκόσμιας Ένωσης Νερού για τον έλεγχο των διαρροών σε δίκτυα ύδρευσης.

Βασικά στοιχεία του έργου είναι:

Εγκατάσταση οργάνων για την αδιάλειπτη παρακολούθηση της παροχής και πίεσης σε χαρακτηριστικά σημεία του δικτύου

Εφαρμογή προγράμματος διαχείρισης πίεσης. Το δίκτυο θα χωριστεί σε ζώνες και σε καθεμία από αυτές θα εφαρμοστούν προηγμένες τεχνολογίες για τη ρύθμιση της πίεσης. Παράλληλα ο τηλεέλεγχος και τηλεχειρισμός των γεωτρήσεων και των δεξαμενών θα συμβάλει στη μείωση των απωλειών, ενώ φορητός εξοπλισμός θα λειτουργεί συμπληρωματικά για την έγκαιρη ανεύρεση αφανών διαρροών.

Ροή ειδήσεων

Advertisement