Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε το 47ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο Νότιο Πάρκο

Δημοσιεύθηκε

στις

Με τη συμμετοχή πλήθος κόσμου κάθε ηλικίας, ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στην Πάτρα που φέτος επέστρεψε στο Νότιο Πάρκο, με νέο πολύ διαφορετικό τρόπο, ξεχωριστό στήσιμο.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν χθες με πολιτική συγκέντρωση και ομιλητή το Θοδωρή Χιώνη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, αλλά και πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα με συναυλίες και αφιερώματα.

Όσοι βρέθηκαν στο Νότιο Πάρκο ξεναγήθηκαν στα στέκια, στο βιβλιοπωλείο, την κεντρική έκθεση και τους υπόλοιπους χώρους του Φεστιβάλ.

Στο μαθητικό hotspot οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παίξουν πινγκ – πονγκ, να έρθουν σε επαφή με τις θέσεις της ΚΝΕ για το σχολείο που έχουν ανάγκη σήμερα, αλλά να τους απαντηθεί και το ερώτημα «τι είναι αυτό που κάνει τους ανθρώπους επαναστάτες». Το skate event και οι επιδείξεις των συμμετεχόντων σε αυτό κέρδισαν τα βλέμματα όλων.

Στο φοιτητικό στέκι έγινε συζήτηση για τον ενάμισι χρόνο που ήταν κλειστές οι σχολές και το άνοιγμά τους σήμερα, καθώς και την κατάσταση που επικρατεί σε αυτές στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας.

Στην κεντρική έκθεση του Φεστιβάλ με θέμα «Αντεπίθεση, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, το σοσιαλισμό», έγιναν αρκετές ξεναγήσεις. Η έκθεση, που φέτος έχει διαφορετικό στήσιμο και είναι χωρισμένη σε ξεχωριστά κεφάλαια, δίνει απαντήσεις, σχετικά με την κοινωνία στην οποία ζούμε σήμερα, τον καπιταλισμό, τη διέξοδο που προτείνει το ΚΚΕ, το σοσιαλισμό – κομμουνισμό, καθώς και γιατί αυτή είναι σήμερα η μόνη αναγκαία και ρεαλιστική λύση.

Ακόμη, ενδιαφέρον είχε και η έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής», στην οποία παρουσιάστηκαν νέες και παλιές εκδόσεις.

Ακόμη, οι εκδηλώσεις περιλάμβαναν παράσταση Καραγκιόζη, συναυλίες και παραδοσιακό γλέντι, με τον Γιώργο Βελισσάρη και την ορχήστρα του.

Στο χαιρετισμό του, ο Στάθης Κεντρής, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέας του ΣΠ Δυτικής Ελλάδας καλωσορίζοντας τους επισκέπτες του 47ου Φεστιβάλ, αναφέρθηκε στη δράση της ΚΝΕ, καλώντας τη νεολαία να κάνει το μεγάλο βήμα, να οργανωθεί στην επαναστατική νεολαία του ΚΚΕ.

Ροή ειδήσεων

Advertisement