Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ερασιτεχνικό

Τρέξτε να προλάβετε

Δημοσιεύθηκε

στις

Η ΕΠΣ Αχαΐας δεν θα δώσει καμία παράταση στην σέντρα της Α’ Κατηγορίας

 ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ Κ. ΓΑΛΑΡΙΩΤΗ

Δεν φαίνεται να είναι διατεθειμένη η διοίκηση της ΕΠΣ Αχαΐας  να δώσει παράταση στην σέντρα του ερχόμενου Σαββατοκύριακου (25-26/9) καθώς ανακοίνωσε το πρόγραμμα των δύο πρώτων αγωνιστικών με τις ώρες διεξαγωγής.

Το μεγάλο πρόβλημα μέχρι στιγμής είναι η επανέκδοση των παλαιών δελτίων τα οποία αλλάζουν και γίνονται ορισμένου χρόνου. Πολλές ομάδες ακόμα δεν έχουν καταφέρει να μαζέψουν από την αρχή τα απαραίτητα χαρτιά που χρειάζονται και η σέντρα για την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου φαντάζει δύσκολη για το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Η αλήθεια είναι ότι η διοίκηση έχει ενημερώσει εδώ και πολύ καιρό την εν λόγω διαδικασία με τις ομάδες να έχουν αργήσει χαρακτηριστικά. Σε αυτό όμως δεν φταίνε και τόσο οι παράγοντες αφού έχουν «πνιγεί» από πολλά θέματα που έχει φέρει η πανδημία.

Το σημαντικότερο δε, είναι ότι πρέπει να πληρώσουν για κάθε επανέκδοση παλαιού δελτίου 7 ευρώ. Σκεφτείτε τώρα το ποσό που πρέπει να καταβάλουν οι παράγοντες έτσι ώστε να μπορούν να είναι έτοιμοι για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Έχουν τα προβλήματα του covid, έρχεται και αυτό για να δέσει… στην αγωνία τους για το αν μπορέσει το σωματείο τους να είναι εντάξει απ’ όλες τις πλευρές.

Μπορεί λοιπόν η διοίκηση και συγκεκριμένα ο γενικός γραμματέας αυτής Δημήτρης Σαρρής να αναφέρει ότι δεν θα δοθεί καμία παράταση διότι δεν βγαίνουν τα κουκιά όμως στο τέλος ίσως παρθεί μια τέτοια απόφαση διευκολύνοντας τις ομάδες που δεν έχουν προλάβει.

ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΓΚΡΙΝΙΑ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ

Σε διαφορετική περίπτωση αν ξεκινήσει κανονικά αυτό το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα όποια ομάδα δεν τα έχει καταφέρει να ολοκληρώσει την επανέκδοση των δελτίων κανονικά θα πρέπει να χάνει τους βαθμούς άνευ αγώνος. Και αυτό διότι θα υπάρξει γκρίνια από τα υπόλοιπα σωματεία που αυτό το διάστημα έτρεξαν για να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες.

Αυτό φυσικά δεν θα το ήθελε με τίποτα η Ένωση οπότε αν σε περίπτωση κάποιες ομάδες δεν έχουν ολοκληρώσει την επανέκδοση των δελτίων θα δοθεί παράταση.

Ετσι λοιπόν η ένωση ανάρτησε το πρόγραμμα των δύο πρώτων αγωνιστικών και μέσα σε αυτό θα δείτε και τις ομάδες του Ηρακλή και της Δόξας Χαλανδρίτσας. Δύο ομάδες που αρχικά δήλωσαν συμμετοχή ωστόσο δεν κατάφεραν να λύσουν τα όποια προβλήματα για να δώσουν το “παρών” στην δράση.

Αυτό τι σημαίνει. Τις τρεις πρώτες αγωνιστικές θα υπάρχουν κανονικά στο πρόγραμμα βάσει του κανονισμού και αν δεν κατέβουν και στις τρεις τότε οριστικά αποβάλλονται από το πρωτάθλημα.

ΥΠΗΡΞΕ ΑΝΑΒΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ 2018

Τα ενωσιακά πρωταθλήματα είχαν πάρει παράταση κατά μια εβδομάδα στον παρελθόν και συγκεκριμένα το 2018 καθώς υπήρξε πάλι πρόβλημα με την εκτύπωση των δελτίων από την ΕΠΟ. Τότε λοιπόν δόθηκε αναβολή σε όλα τα πρωταθλήματα για μια εβδομάδα.


Ροή ειδήσεων

Advertisement