Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Αθλητισμός

Ο Νάσος Μπαζίνας με συνέντευξή του, αποκαλύπτεται στη «Γνώμη»

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Θανάσης (Νάσος) Μπαζίνας αποτελεί γέννημα-θρέμμα της Πάτρας. Στο παρελθόν, αν και αρκετά μικρός στην ηλικία, μόλις 14 (γεννημένος στις 18 Οκτωβρίου 2003), είχε αποτελέσει το «μήλον της έριδος» για Απόλλωνα και Προμηθέα.

Συνέντευξη στον ΣΠΥΡΟ Γ. ΝΤΙΝΟ

 

Το ταλέντο του είναι αδιαμφισβήτητο και όσοι ασχολούνται με το άθλημα του μπάσκετ, τον γνωρίζουν καλά. Πολλοί είναι εκείνοι που τον κατατάσσουν στους top-3 παίκτες της ηλικίας του και η αλήθεια είναι πως δεν θα διαφωνήσουμε. Οι συνεχείς παρουσίες του στις Εθνικές ομάδες καθώς και οι επιτυχίες του με τα τμήματα υποδομής του Προμηθέα αποτελούν εχέγγυα για το μέλλον.

ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΨΗΛΑ

Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε πως πρόκειται για αθλητή που έχει «ψώνιο» με την πορτοκαλί μπάλα και θέλει συνέχεια να βελτιώνεται. Το όνειρό του είναι να φτάσει στο κορυφαίο επίπεδο και έχει όλα τα προσόντα για να το πετύχει. Δουλεύει καθημερινά πολύ σκληρά και αφιερώνει και έξτρα ώρες μόνος του για προπόνηση. Θέλει να πετύχει και δεν πρόκειται να το βάλει κάτω ποτέ.

ΑΝΔΡΩΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΣ

Ανδρώθηκε στην ομάδα του Προμηθέα και το οφείλει στον Βαγγέλη Λιόλιο και στον Μάκη Γιατρά όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. Πρόσφατα, ψηφίστηκε στην κορυφαία πεντάδα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων με θαυμάσια στατιστικά. Ο Νάσος Μπαζίνας σε συνέντευξή του, αποκαλύπτεται στη «Γνώμη» όντας πλέον επαγγελματίας παίκτης και απαντάει ξεκάθαρα με αφοπλιστική ειλικρίνεια.

 

-Αρχικά Νάσο, πώς αισθάνεσαι που είσαι πλέον επαγγελματίας;

«Έχω μόνο θετικά συναισθήματα. Προφανώς και υπάρχει περισσότερη πίεση σε σχέση με πριν. Το άγχος και οι απαιτήσεις έχουν μεγαλώσει αλλά είναι κάτι που πρέπει να το διαχειριστώ. Πρέπει να δείξω καλά αποτελέσματα για την ομάδα αποδίδοντας στο μέγιστο, δουλεύοντας σκληρά κάθε μέρα».

 

-Από ποια ηλικία ξεκίνησες το μπάσκετ;

«Ξεκίνησα να παίζω μπάσκετ 9 ετών στις ακαδημίες του Εσπέρου. Στη συνέχεια στον Απόλλωνα και μετά στον Προμηθέα».

 

-Το κλίμα στον Προμηθέα αυτή τη στιγμή, πώς είναι;

«Έχουμε πολύ ωραίο κλίμα στην ομάδα μέχρι στιγμής. Όλοι είμαστε ενωμένοι μεταξύ μας. Τα νέα παιδιά που ήρθαν είναι πολύ σοβαρά και το κλίμα στην ομάδα πραγματικά είναι ευχάριστο».

 

-Έχεις «δέσει» με τον νέο προπονητή;

«Όσο περνάει ο καιρός, καταλαβαίνω καλύτερα τη φιλοσοφία του νέου προπονητή που θέλει να περάσει στην ομάδα. Κάθε μέρα όλοι μας, «δενόμαστε» όλο και περισσότερο με τον νέο προπονητή σε κάθε στιγμή».

 

-Ποιος είναι ο στόχος σου για φέτος;

«Ο στόχος μου για φέτος είναι να αρπάξω κάθε ευκαιρία που θα μου δοθεί. Δουλεύω κάθε μέρα σκληρά στην προπόνηση αλλά και μόνος μου ξεχωριστά. Παράλληλα με την επιτυχία της ομάδας, θέλω να εκπληρώσω και τους προσωπικούς στόχους που έχω βάλει».

 

-Τι όνειρο έχεις για την μπασκετική σου καριέρα;

«Θέλω να φτάσω όσο ψηλότερα γίνεται, βήμα-βήμα. Ποτέ δεν ξέρεις πού μπορείς να φτάσεις. Δεν έχω βάλει κάποιο όριο στον εαυτό μου αλλά θέλω να φτάσω στο κορυφαίο επίπεδο».

 

-Είσαι διατεθειμένος με κάθε κόστος και κάθε θυσία να φτάσεις σε αυτό το όνειρο; Ή μήπως είσαι χαρακτήρας που ίσως «κουραστεί» στο μέλλον;

«Είμαι διατεθειμένος να φτάσω να αγωνίζομαι σε τοπ επίπεδο γιατί έχω «δίψα» για μπάσκετ. Θα προσπαθήσω να φτάσω εκεί και θα βάλω τα δυνατά μου. Προφανώς και δεν θα το βάλω κάτω ποτέ. Θα κάνω τα πάντα ώστε να εκπληρώσω τους στόχους μου και τα όνειρά μου».

 

-Ποιο είναι το είδωλό σου;

«Το είδωλό μου είναι ο Βασίλης Σπανούλης σίγουρα. Βέβαια, μου αρέσει πολύ και ο Λούκα Ντόνσιτς και αυτός είναι ο λόγος που φοράω το 77 στην πρώτη ομάδα. Στο εφηβικό φορούσα το 7 λόγω του Σπανούλη. Είναι και οι δυο τους, τα πρότυπά μου. Υπάρχουν και άλλοι παίκτες που παρακολουθώ όπως ο Καλάθης και ο Τεόντοσιτς. Μου αρέσουν αρκετά. Μην ξεχάσω και τον Μίσιτς».

 

-Τι γνώμη έχεις για τον κ. Λιόλιο;

«Αρχικά, θέλω να το πω ξεκάθαρα ότι ο κ. Βαγγέλης είναι ο μπασκετικός μου πατέρας στις αρχές και στην ταπεινότητα. Με βοήθησε πάρα πολύ για την εξέλιξή μου μέχρι τώρα στον Προμηθέα και ήταν πάντα δίπλα μου. Συνεχίζει να είναι δίπλα μου και τον ευχαριστώ πολύ».

 

-Τέλος, πώς αισθανόσουν όταν είχες προπονητή τον Μάκη Γιατρά;

«Με κόουτς τον Γιατρά, αισθανόμουν πάντα ένα πολύ ωραίο κλίμα στην ομάδα. Έβγαινε μια ωραία αύρα με ομαδικό κλίμα πως κάθε παιχνίδι μπορούμε να το κερδίσουμε και φάνηκε αυτό με τις μεγάλες νίκες που κάναμε. Αισθανόμουν πάντα το οικογενειακό κλίμα πως όλοι είμαστε 1. Μια γροθιά, όλοι μαζί. Θέλω να τον ευχαριστήσω πολύ για όλα όσα περάσαμε μαζί και του χρωστάω πολλά. Θα ήταν μεγάλη μου χαρά να ξαναβρεθούμε στο μέλλον».

 

Περισσότερα


Ροή ειδήσεων

Advertisement