Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Εκπαίδευση

Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού: Την Παρασκευή τρέξιμο, περπάτημα, σχοινάκι

Δημοσιεύθηκε

στις

Την Παρασκευή τρέξιμο, περπάτημα, σχοινάκι, χορός κ.ά. διάρκειας 120 λεπτών, με τη συμμετοχή όλων ανεξαιρέτως των μαθητών

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού και της 8ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού

Η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή καλεί όλα τα σχολεία της χώρας  και τα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού, να προβούν , στις 24 Σεπτεμβρίου (στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού  και της 8ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού) στην οργάνωση και υλοποίηση αθλητικών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων με κοινό σύνθημα για το έτος 2021: «Το Σχολείο σε Κίνηση: Αθλούμαστε δημιουργικά».

Οι  δράσεις/δραστηριότητες και εκδηλώσεις σύμφωνα με την εγκύκλιο θα περιλαμβάνουν:

*τρέξιμο

*περπάτημα

*σχοινάκι

*χορό

*εκδηλώσεις αναφοράς/ιστορικής αναδρομής κ.ά.

Οι παραπάνω δράσεις θα είναι διάρκειας 120 λεπτών και θα  υλοποιηθούν  αποκλειστικά εντός του σχολικού ωραρίου, με τη συμμετοχή όλων ανεξαιρέτως των μαθητών και μαθητριών κάθε σχολικής μονάδας.

Η υφ. Παιδείας επισημαίνει  με έμφαση ότι κατά την προετοιμασία και τη διεξαγωγή των ανωτέρω δράσεων με ευθύνη των Διευθυντών/Διευθυντριών και των Προϊσταμένων των οικείων σχολικών μονάδων, των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου Φυσικής Αγωγής (ΠΕ11), των Συντονιστών Εκπαίδευσης των ελληνικών σχολείων του εξωτερικού και των εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής κλάδου ΠΕ11 τηρούνται απαρέγκλιτα τα οριζόμενα σε σχετικές Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις ή/και εγκυκλίους του Υ.ΠΑΙ.Θ. που αφορούν (α) στα μέτρα ασφαλούς λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων για την πρόληψη και αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού SARS-COV-2 και (β) στα κατά τόπους μέτρα που λαμβάνονται από την πολιτεία στον τομέα της υγείας για την αντιμετώπιση της επιδημίας του COVID-19.

ΠΗΓΗ: esos

Περισσότερα


Ροή ειδήσεων

Advertisement