Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021
Connect with us

Εκπαίδευση

Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού: Την Παρασκευή τρέξιμο, περπάτημα, σχοινάκι

Δημοσιεύθηκε

στις

Την Παρασκευή τρέξιμο, περπάτημα, σχοινάκι, χορός κ.ά. διάρκειας 120 λεπτών, με τη συμμετοχή όλων ανεξαιρέτως των μαθητών

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού και της 8ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού

Η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή καλεί όλα τα σχολεία της χώρας  και τα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού, να προβούν , στις 24 Σεπτεμβρίου (στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού  και της 8ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού) στην οργάνωση και υλοποίηση αθλητικών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων με κοινό σύνθημα για το έτος 2021: «Το Σχολείο σε Κίνηση: Αθλούμαστε δημιουργικά».

Οι  δράσεις/δραστηριότητες και εκδηλώσεις σύμφωνα με την εγκύκλιο θα περιλαμβάνουν:

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΑΧΑΪΑ - ΑΙΓΙΑΛΙΑ

*τρέξιμο

*περπάτημα

*σχοινάκι

*χορό

*εκδηλώσεις αναφοράς/ιστορικής αναδρομής κ.ά.

Οι παραπάνω δράσεις θα είναι διάρκειας 120 λεπτών και θα  υλοποιηθούν  αποκλειστικά εντός του σχολικού ωραρίου, με τη συμμετοχή όλων ανεξαιρέτως των μαθητών και μαθητριών κάθε σχολικής μονάδας.

Η υφ. Παιδείας επισημαίνει  με έμφαση ότι κατά την προετοιμασία και τη διεξαγωγή των ανωτέρω δράσεων με ευθύνη των Διευθυντών/Διευθυντριών και των Προϊσταμένων των οικείων σχολικών μονάδων, των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου Φυσικής Αγωγής (ΠΕ11), των Συντονιστών Εκπαίδευσης των ελληνικών σχολείων του εξωτερικού και των εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής κλάδου ΠΕ11 τηρούνται απαρέγκλιτα τα οριζόμενα σε σχετικές Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις ή/και εγκυκλίους του Υ.ΠΑΙ.Θ. που αφορούν (α) στα μέτρα ασφαλούς λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων για την πρόληψη και αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού SARS-COV-2 και (β) στα κατά τόπους μέτρα που λαμβάνονται από την πολιτεία στον τομέα της υγείας για την αντιμετώπιση της επιδημίας του COVID-19.

ΠΗΓΗ: esos

Περισσότερα

Εκπαίδευση

Πάτρα: Χειροτονία σε διάκονο του Παναγιώτη Λάγιου

Δημοσιεύθηκε

στις

Η ιερά μνήμη των εν Αχαΐα και εξ Αχαϊας Αγίων, γορτάστηκε προχθές στον Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλοπυ Ανδρέου.

Στο κέντρο του ναού, είχαν τοποθετηθεί τα ιερά λείψανα του Οσίου Ιωακείμ των Νοτενών, η κάρα της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης και η εικόνα των Αχαιών Αγίων, στους οποίους προστέθηκε και ο Αγιος Εθνοιερομάρτυρας Γρηγόριος Μητροπολίτης Δέρκων (+1821), του οποίου η πρώτη ιερά εικόνα καθιερώθηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών, κ.κ. Χρυσόστομο την παραμονή της εορτής.

Κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας, έγινε από τον Μητροπολίτη Πατρών και η εις διάκονον χειροτονία του Παναγιώτου Λάγιου, Λαμπαδαρίου του Ι.Ν. Παντοκράτορος Πατρών και καθηγητή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ.

Στην προσλαλιά του ο χειροτονηθείς αναφέρθηκε με λόγια βαθειά συγκινητικά «στην εξ΄ απαλών ονύχων ανατροφή του εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου, ευχαρίστησε τον Κύριο και την Παναγία Μητέρα του, στον Απόστολο Ανδρέα, τους πνευματικούς του πατέρες, τους γονείς του, τη σύζυγο του Χρυσάνθη και τους γονείς της συζύγου του, ως και όλους όσιοι συνέβαλαν στην κατά Θεόν πορεία του και στην πραγματοποίηση της επιθυμίας του και της μεγάλης αποφάσεως να ιερωθή.

Εξαιρέτως ευχαρίστησε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο για την πατρική του αγάπη, από την πρώτη στιγμή που τον γνώρισε.

Ο Σεβασμιότατος στην ομιλία του, δόξασε τον Θεό, γιατί αποστέλλει εργάτες στον αμπελώνα Του, παιδιά ευλογημένα τα οποία παρά τις σύγχρονες αντίξοες συνθήκες, αποδέχονται την κλήση και έχοντας την κλίση, προσφέρονται στην Εκκλησία για να ιερατεύσουν ενώπιον του φρικτού θυσιαστηρίου.

Μίλησε για τους γονείς των ιερέων, τις πρεσβυτέρες και ευχαρίστησε για την προσφορά των παιδιών του, των εργατών του Αμπελώνος του Κυρίου, δηλαδή της Αγιωτάτης ημών Ορθοδόξου Εκκλησίας.Κάλεσε δε, το νέο κληρικό να παραμένει σεμνός, ταπεινός, αφοσιωμένος στην Εκκλησία, με ζήλο θαυματουργό και με αμείωτο ενθουσιασμό.

 

Περισσότερα

Εκπαίδευση

Σημαντικά θέματα εκπαίδευσης της Αχαϊας

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΚΕΡΑΜΕΩΣ

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Με την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, συναντήθηκε η βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ., Χριστίνα Αλεξοπούλου, με ατζέντα συζήτησης μια σειρά σημαντικών εκπαιδευτικών θεμάτων που αφορούν στο νομό.

Στη συνάντηση η κυρία Αλεξοπούλου έθεσε προς την αρμόδια Υπουργό το ζήτημα της διαδικασίας στελέχωσης των σχολικών μονάδων της Αχαΐας, με δασκάλους και καθηγητές διαφόρων ειδικοτήτων και ειδικής αγωγής, ιδιαίτερα στις απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές του νομού, μετά και από σχετικό έγγραφο του Δήμου Καλαβρύτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η βουλευτής Αχαΐας έκανε ειδική αναφορά στο όραμά της για τη δημιουργία νέων, σύγχρονων κτιριακών εγκαταστάσεων που θα φιλοξενήσουν το Δημόσιο Πειραματικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΠΙΕΚ) Πάτρας, ζητώντας από την Υπουργό Παιδείας να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες, στο πλαίσιο αναβάθμισης του θεσμού των Δημόσιων ΙΕΚ.

Τέλος, η βουλευτής Αχαΐας κάλεσε την κα Κεραμέως να επισκεφθεί την περιοχή, προκειμένου να συζητηθούν διεξοδικά και σε ευρεία σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς τα ζητήματα που αφορούν τις εκπαιδευτικές μονάδες όλων των βαθμίδων στην Αχαΐα.

Περισσότερα

Εκπαίδευση

«Γνώρισαν»… ιστορία-Μαθητές και μαθήτριες του 46ου Δημοτικό Σχολείου Πατρών, ξεναγήθηκαν σε Πολεμικό και Μουσείο Ποδοσφαίρου

Δημοσιεύθηκε

στις

Εκπαιδευτική εκδρομή στο Πολεμικό Μουσείο, που συστεγάζεται στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, πραγματοποίησαν χθες οι μαθητές και μαθήτριες του 46ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών των δύο τμημάτων της Έκτης Τάξης (ΣΤ1, ΣΤ 2), παρουσία των υπεύθυνων εκπαιδευτικών τους (Μάχη Νικολετοπούλου, Άγγελος Οικονόμου)

Οι μαθητές και οι μαθήτριες ξεναγήθηκαν στον χώρο του Μουσείου, όπου ενημερώθηκαν από τον επικεφαλής του Π.Ν. για την ιστορία του. Στις μέρες μας, το Πολεμικό Μουσείο αποτελεί το μεγαλύτερο μουσείο στρατιωτικής ιστορίας στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Στους χώρους του εκτίθενται κειμήλια που αφορούν την ιστορία των Ελλήνων από όλες τις πολεμικές περιόδους, ενώ παράλληλα λειτουργούν τμήματα ιστορικού, φωτογραφικού και κινηματογραφικού αρχείου.
Η εν λόγω δράση, που θα διαρκέσει, μέχρι και την Παρασκευή 26 του μήνα, ζωντανεύει τις εθνικές μνήμες και τους αγώνες του ελληνικού λαού στα μάτια των μαθητών των σχολείων.
Παράλληλα ο Σκοπευτικός Όμιλος Παραδοσιακών Όπλων Πατρών, ο οποίος στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του Παμπελοποννησιακού Σταδίου, παρουσιάζει το ίδιο χρονικό διάστημα τα επίσης σημαντικά εκθέματά του για τους επισκέπτες/μαθητές σχολείων της πόλης μας.

ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ
Κατά τη διάρκεια της εκεί παρουσίας τους και την ξενάγησή τους στον χώρο έγιναν ερωτήματα και λύθηκαν πολλές απορίες από όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες των δύο τμημάτων, που αποχώρησαν από τον χώρο του Μουσείου κατενθουσιασμένοι.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
Στη συνέχεια οι μαθητές και μαθήτριες του ίδιου σχολείου βρέθηκαν και στο μουσείο ποδοσφαίρου, που έχει δημιουργήσει ο Σύλλογος Παλαίμαχων Πάτρας, όπου παρουσία του υπεύθυνου παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Δημοσθένη Γεωργαντόπουλου, ενημερώθηκαν για την μεγάλη ιστορία του πατραϊκού ποδοσφαίρου. Το τμήμα ΣΤ2 είχε την τύχη να σηκώσει στα χέρια και το κύπελλο, που είχαν κερδίσει από παλαιότερο αγώνα τους οι παλαίμαχοι.

Περισσότερα
ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΑΧΑΪΑ - ΑΙΓΙΑΛΙΑ
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα