Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ανθεκτικοί στην κρίση-Τι ανέφερε ο Ν. Φαρμάκης για την περιφερειακή στρατηγική ενάντια στην κλιματική αλλαγή

Δημοσιεύθηκε

στις

Τις εργασίες του περιφερειακού επιμορφωτικού σεμιναρίου του έργου LIFE IP AdaptInGR άνοιξε διαδικτυακά χθες ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος
Φαρμάκης.

«Ο στόχος του έργου ταυτίζεται με τον δικό μας στόχο και συνοψίζεται σε μία πρόταση: Να εφαρμοστεί η Εθνική και η Περιφερειακή στρατηγική με τις κατάλληλες δράσεις στον τόπο μας. Να ενημερώσουμε, να συζητήσουμε, να προλάβουμε, να
διορθώσουμε, να αναχαιτίσουμε τον ρυθμό με τον οποίο κινούμαστε προς την ενεργειακή κρίση, τη διάβρωση των ακτών, την άνοδο της θερμοκρασίας, την αντοχή των υλικών, την αλλαγή της σύστασης της ατμόσφαιρας και όλες τις άλλες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης.
Συνεχίζοντας ευχαρίστησε τα στελέχη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την εκπόνηση και εφαρμογή της δικής μας Περιφερειακής Στρατηγικής για την Κλιματική Αλλαγή, η οποία περιλαμβάνει πολλές δράσεις, αλλά κυρίως εδράζεται στην εμβληματική πρωτοβουλία δημιουργίας 19 τοπικών σχεδίων, ένα για κάθε δήμο της Δυτικής Ελλάδας. «Πρέπει να είμαστε αποτελεσματικοί και να απαντάμε στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Αυτό είναι κατά τη γνώμη μου το στοίχημα του σχεδιασμού. Κάθε σχεδιασμού. Η περιβαλλοντική πολιτική, όπως και κάθε πολιτική, να μην διαμορφώνεται ανεξάρτητα από τους πολίτες, τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής, αλλά να αποτελεί μέρος ενός σχεδίου «από τα κάτω προς τα πάνω», που θα ενισχύει ουσιαστικά την κοινωνική συνοχή, το βιοτικό επίπεδο και τις συνθήκες οικονομικής ανάπτυξης» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
Μάλιστα, ο Περιφερειάρχης, με αφορμή τις πρόσφατες μεγάλες πυρκαγιές, σημείωσε την αναγκαιότητα αναπροσαρμογής των στρατηγικών απέναντι στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και προτεραιοποίησης των πολιτικών ανθεκτικότητας απέναντι σε μία κρίση που, όπως είπε «είναι ήδη εδώ και μας απειλεί όλους». «Ο στόχος είναι τελικά ένας: Να προστατεύσουμε τον τόπο μας και τους ανθρώπους του, αλλά και να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές έναν τόπο σαν και αυτό που εμείς γνωρίσαμε και ακόμα καλύτερο. Με άλλα λόγια, να σώσουμε τους εαυτούς μας και το μέλλον μας» κατάληξε ο κ. Φαρμάκης.
Το εκπαιδευτικό σεμινάριο είναι το πρώτο που πραγματοποιείται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, από τα συνολικά δέκα τρία που θα υλοποιηθούν σε όλη τη χώρα, διεξάγεται μέσω τηλεδιάσκεψης και θα διαρκέσει μέχρι αύριο.
Στόχος είναι η παροχή της απαραίτητης γνώσης και εργαλείων σε υπηρεσίες φορείς πάνω σε θέματα προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή, με έμφαση στους τομείς υψηλής τρωτότητας της κάθε Περιφέρειας, καθώς και η υποστήριξη της εφαρμογής του Περιφερειακού Σχεδίου για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή (ΠεΣΠΚΑ) της κάθε Περιφέρειας.
Το σεμινάριο διοργανώνεται από το Πράσινο Ταμείο στο πλαίσιο της δράσης C.6 του έργου που αφορά στην οικοδόμηση του δυναμικού της χώρας πάνω σε ζητήματα προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή. Τα σεμινάρια απευθύνονται σε Φορείς λήψης αποφάσεων, σε στελέχη τεχνικών και άλλων υπηρεσιών ή/και φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως επίσης σε ενδιαφερόμενα μέρη (συμπεριλαμβανομένων των επαγγελματικών ομάδων σε τομείς που επηρεάζονται από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής).

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πόσοι νοσηλεύονται με covid στα νοσοκομεία της Πάτρας

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Σε 62 ανέρχονται οι ασθενείς που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Πάτρας. Στο ΠΓΝΠ νοσηλεύονταν χθες 24 ασθενείς στην Κλινική Covid, 2 στην Παιδιατρική και 10 στην MEΘ ΠΓΝΠ, ενώ στο ΓΝΠ «Ο Άγιος Ανδρέας» νοσηλεύονται 23 ασθενείς στην Κλινική και 3 στη ΜΕΘ κορωνοϊού.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ώρα Πατρών και Νέα Πάτρα υπέρ των πρώην της Κοινωφελούς

Δημοσιεύθηκε

στις

Με αφορμή την κινητοποίηση πρώην εργαζομένων της Κοινωφελούς που ζητούν τη στήριξη της δημοτικής Αρχής για να παράταση έστω και λίγων μηνών, προκειμένου να μπορέσουν να πάρουν το επίδομα ανεργίας, η παράταξη «Ώρα Πατρών», καταγγέλλει τον Δήμαρχο για την αρνητική του στάση, αναφέροντας πως «πριν τις δημοτικές εκλογές ο Δήμαρχος είχε υποσχεθεί μονιμοποίηση, έκλεινε τις υπηρεσίες του Δήμου, έκανε πορείες και παραστάσεις έξω από τα δικαστήρια, εμφανιζόταν ως ο μοναδικός υπερασπιστής των δικαιωμάτων τους. Τί άλλαξε μετά τις εκλογές; Η εργατική τάξη έπαψε να διεκδικεί; Αίτημα των πρώην συμβασιούχων, είναι να παραταθεί η σύμβασή τους, δύο με τρεις μήνες προκειμένου να κατοχυρώσουν δικαίωμα στο επίδομα ανεργίας”
ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ
Ανακοίνωση εξέδωσε και ο Νίκος Νικολόπουλος αναφέροντας πως «ο Πελετίδης, οδηγεί στην ανεργία εργαζόμενους του Δήμου. Αρκείται σε πορείες ενάντια στην Ανεργία, σε απευθείας αναθέσεις με 25.000€, οδηγεί στον Καιάδα της Ανεργίας οικογένειες του Δήμου μας. Όσο και να προσπαθεί να μετακυλήσει τις ευθύνες, η Κομμουνιστική Αρχή Πελετίδη ξεγυμνώνεται καθημερινά στα μάτια των Δημοτών και αποκαλύπτονται τα ψέματα που έλεγε»΄.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Επίσκεψη του Αντώνη Κουνάβη στο Kαραμανδάνειο Νοσοκομείο

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο υποψήφιος για την προεδρία της ΔΕΕΠ Νέας Δημοκρατίας Αχαϊας Αντώνης Κουνάβης μετέβη, το πρωί χθες, στο Καραμανδάνειο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του, συναντήθηκε με τον διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος Παύλο Αθανασόπουλο, από τον οποίο ενημερώθηκε για όλα τα ζητήματα που αφορούν το Καραμανδάνειο.
Επιπλέον, ο κ. Κουνάβης συναντήθηκε με μέλη του ιατρικού προσωπικού, καθώς και με εργαζόμενους, που του ευχήθηκαν «καλή επιτυχία» στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής.
Εξάλλου, το βράδυ της Τρίτης, επισκέφθηκε το Αίγιο, όπου είχε επαφές με στελέχη και μέλη του κυβερνώντος κόμματος στα γραφεία της ΔΗΜ.Τ.Ο. Αιγιαλείας.
Παράλληλα, μέλη της Νέας Δημοκρατίας εκφράζουν καθημερινά την υποστήριξη τους στην υποψηφιότητα του, με την πεποίθηση ότι ο ίδιος μπορεί να φέρει μια νέα εποχή στη ΔΕΕΠ.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα