Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Θα διπλασιαστούν οι νοσηλείες στα παιδιά»- «Καμπανάκι» από τον Καθηγητής Παιδιατρικής / Νεογνολογίας Γαβριήλ Δημητρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Της Τέτας Γιαννάρου

Με δεδομένο ότι έχει διπλασιαστεί ο αριθμός νοσηλειών των παιδιών στην Ελλάδα και παγκοσμίως, ειδικότερα δε,o διπλασιασμός στις νοσηλείες παιδιών και νεογνών στο ΠΓΝΠ σύμφωνα με τα στοιχεία της Παιδιατρικής Κλινικής, η « Γ» απευθύνθηκε στον Καθηγητή Παιδιατρικής / Νεογνολογίας και Διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής ΜΕΝ Νεογνών και ΜΕΘ Παίδων Γαβριήλ Δημητρίου με ερωτήματα : Προβλέπει αύξηση νοσηλειών με βάση τα έως. τώρα στατιστικά στοιχεία ;

Πόσο θα επηρεάσει την μεταδοτικότητα και τη νόσηση το άνοιγμα των σχολείων παρά τα μέτρα; Η Μετάλλαξη Δέλτα δημιουργεί στα παιδιά σοβαρότερηνόσηση; Θεωρεί ακίνδυνο τον εμβολιασμό και θα αποτρέψει την διασπορά και την εξάπλωση;

«Έχει ήδη επισημανθεί ότι η Μετάλλαξη Δέλτα είναι εξαιρετικά μεταδοτική για όλες τις ηλικίες και βέβαια δεν εξαιρεί τα παιδιά. Αποτελεί γεγονός που έχει επισημανθεί, ότι πρόσφατα μέσα στους τελευταίους καλοκαιρινούς μήνες διπλασιάστηκε ο αριθμός νοσηλειών σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες. Τα συγκεκριμένα στοιχεία αναμφίβολα δηλώνουν την ικανότητα του ιού και συγκεκριμένα της επικρατούσας μετάλλαξης Δέλτα, να «αψηφά » τις υποτιθέμενες μη ευνοϊκές συνθήκες για την εξάπλωση της πανδημίας δηλ. επαφές σε εξωτερικούς χώρους και υψηλές θερμοκρασίες. Άρα Φθινόπωρο και χειμώνα δεν είναι εύλογο ότι θα αυξηθεί η διασπορά με την αλλαγή συνθηκών»;

Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΙΣΩΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ»

Ο ίδιος επισημαίνει, ότι είναι προφανές ότι το άνοιγμα των σχολείων αυξάνει τις πιθανότητες μετάδοσης του ιού και όσον αφορά στην αυστηροποίηση των μέτρων και των οδηγιών το αποτέλεσμα θα φανεί στην πράξη. « Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας κλειδί που θα φανεί αν εφαρμόζονταιμε συνέπεια τα μέτρα και αν αρκούν για να προστατεύσουν από την διασπορά και τη νόσηση.

Προσωπικά», τονίζει «διατηρώ επιφυλάξεις γιατί τα παιδιά μετέχουν και σε εξωσχολικές δραστηριότητες όπου εκεί ενδεχομένως να μην τηρούνται αυστηρά μέτρα. Στο πλαίσιο αυτό, οι μαθητές θα μεταφέρουν τον ιό στις τάξεις. Σύμφωνα με τα εξαγγελθέντα μέτρα για να κλείσει μια τάξη πρέπει να νοσήσει το 50% συν αλλά αν συμβεί αυτό φοβάμαι πως θα έχει πληγεί όλη η τάξη. Η συγκεκριμένη λογική αφορά την πρόθεση της Κυβέρνησης για ανοιχτά σχολεία που όλοι θέλουμε, μπορεί όμως, πράγμα που απεύχομαι, οι εξελίξεις να ανατρέψουν τις προθέσεις».

Σχετικά με την μετάλλαξη Δέλτα ο Καθηγητής Παιδιατρικής υπογραμμίζει πως δεν φαίνεται να επηρεάζει την βαρύτητα της νόσου covid-19 πλήν όμως η αυξημένη μεταδοτικότητα είναι προφανές πως θα αυξήσει τις νοσηλείες. «Τυχαίο παράδειγμα αν πέρυσι νόσησαν 50 παιδιά και νοσηλεύτηκαν 10 φέτος με το συγκεκριμένο στέλεχος θα νοσήσουν 100 και θα νοσηλευτούν 15. Τα 48 παιδιά που νοσηλεύτηκαν από τα τέλη Ιουνίου έως σήμερα τα πήγαν πολύ καλά, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η υπερμεταδοτικότητα δεν θα αυξήσει τα προβλήματα με το να μετατρέψει κάποια περιστατικά σε σοβαρά, καθότι είναι αυξημένες οι μυοκαρδίτιδες ως παρενέργεια της νόσου».

«ΘΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΜΥΟΚΑΡΔΙΤΙΔΕΣ»

Ο Γαβριήλ Δημητρίου υποστηρίζει, ότι θα καταγράφεται πλέον η αύξηση της τροπονίνης ουσίας που αποδεικνύει την εμφάνιση καρδιολογικών παρενεργειών «Πολλά παιδιά παρουσίασαν μυοκαρδίτιδες όταν νόσησαν. Προσωπικά θα ασχοληθώ με το να καταγράφονται τα συγκεκριμένα περιστατικά ώστε να έχουμε στοιχεία στο ΠΓΝΠ για τα ακριβή ποσοστά που παρουσίασαν την συγκεκριμένη παρενέργεια της νόσου».

«Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΟ ΑΝΑΣΧΕΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ»

Τέλος ανέφερε, πως οι κλινικές μελέτες σε εκατομμύρια παιδιά δείχνουν πως ο εμβολιασμός δεν έχει σοβαρές παρενέργειες ώστε να συντρέχουν έστω και ελάχιστοι λόγοι ανησυχίας για την ύπαρξη σοβαρών παρενεργειών. «Η επίκληση του κινδύνου μυοκαρδίτιδας είναι 37 φορές μεγαλύτερος σε περίπτωση που κάποιος νοσήσει. Οι γονείς ας μελετήσουν τα δεδομένα, ας το συζητήσουν με τους παιδιάτρους και αφού κρίνουν την όλη κατάσταση ας αποφασίσουν. Προσωπικά», καταλήγει, « θα πρότεινα τον εμβολιασμό των παιδιών άνω των 12 ετών»

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Oδοιπορικό στο θέατρο «Κάρολος Κουν»- Στα Παλαιά Σφαγεία η έκθεση φωτογραφίας «Έμψυχες εικόνες μιας προσωπικής εξιστόρησης»

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

 

 

Ένα ιδιαίτερο οδοιπορικό-ταξίδι στη συναρπαστική ιστορία και στη μνήμη του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν και των ανθρώπων του για δεκατέσσερα συνεχή καλοκαίρια στην Επίδαυρο, όπως αποτυπώθηκε και το αφηγείται μέσα από φωτογραφικά στιγμιότυπα, που προέρχονται από το μοναδικό ιστορικής αξίας λεύκωμα που δημιούργησε ο σκηνοθέτης και ηθοποιός του Θεάτρου Τέχνης Κωστής Καπελώνης, θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν οι επισκέπτες των Παλαιών Σφαγείων από 3 έως και 26 Νοεμβρίου.

Η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Έμψυχες εικόνες μιας προσωπικής εξιστόρησης», που δημιούργησε και παρουσιάζει το «Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν» παραχωρείται από το εμβληματικό θέατρο στην Πάτρα προκειμένου να εκτεθεί στα Παλαιά Σφαγεία σε συνεργασία με την ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας και το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν.

Πρόκειται για υλικό από το φωτογραφικό λεύκωμα του σκηνοθέτη και ηθοποιού του Θεάτρου Τέχνης Κωστή Καπελώνη, που περιλαμβάνει φωτογραφίες από τις παραστάσεις του Θεάτρου στην Επίδαυρο από το 1985 έως το 1998.

Είναι ένα ιστορικό ντοκουμέντο στο οποίο αποτυπώνονται στιγμές των προβών και ενσταντανέ των προσώπων στα παρασκήνια, τα καμαρίνια, τις παραστάσεις, αλλά και εκτός σκηνής, στην ταβέρνα του Λεωνίδα, στη θάλασσα, στην εμβληματική ντίσκο «Καπάκι», αναδεικνύοντας την αγωνία και την αναμονή των συντελεστών, αλλά και τη ραστώνη, τον μόχθο, τη χαρά και την έντασή τους, πριν και μετά την παράσταση.

Πρόκειται για μια σειρά φωτογραφιών, βαθιά υπόκλιση σε έναν ολόκληρο, άγνωστο και αφανέρωτο κόσμο που λάμπει μέσα στα ασπρόμαυρα καρέ αναδίδοντας ομορφιά κι ορμή. Ένα πλήθος από «έμψυχες» εικόνες, όπου υπερέχει το συναισθηματικό φορτίο.

Στην έκθεση περιέχονται ουσιαστικά τρεις ενότητες, από τις οποίες ο θεατής θα επιλέξει ποια τον ενδιαφέρει περισσότερο και εκεί θα εστιάσει την προσοχή του:

-Ένα ιστορικό, εικονογραφικό αφήγημα της παρουσίας των ανθρώπων του Θεάτρου Τέχνης στο Θέατρο της Επιδαύρου

-Ένα «φωτογραφικό λεύκωμα» με φωτογραφικά ενδιαφέρουσες εικόνες και

-Μια φωτογραφική καταγραφή στιγμιοτύπων που, για κάποιο λόγο, προκάλεσαν το ενδιαφέρον του φωτογράφου.

Συμπεριλαμβάνεται επίσης ένα αφιέρωμα στον εικαστικό και σκηνογράφο Νίκο Αλεξίου, με σκηνικά και κοστούμια που είχε δημιουργήσει για την παράσταση της «Μήδειας» του Θεάτρου Τέχνης στην Επίδαυρο, τα οποία ανήκουν στο προσωπικό αρχείο του Κωστή Καπελώνη.

Η έκθεση θα διαρκέσει από 3 έως και 26 Νοεμβρίου και θα είναι επισκέψιμη στην αίθουσα Κ4 των Παλαιών Σφαγείων σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα από Δευτέρα έως Σάββατο τις ώρες 9.00-14.00 και την Τετάρτη τις ώρες 17.00-20.00.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

6η ΥΠΕ – Στο Πανεπιστήμιο Πατρών για εμβολιασμούς φοιτητών

Δημοσιεύθηκε

στις

«Είμαστε πανέτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε κατάσταση, αλλά το μοναδικό μας όπλο για την αντιμετώπιση της πανδημίας είναι ο εμβολιασμός και τίποτα άλλο».

Δήλωσε μεταξύ άλλων, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννης Καρβέλης στο πλαίσιο της δράσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο χώρο του Πανεπιστημίου Πατρών, με πρωτοβουλία της 6ης ΥΠΕ και σε συνεργασία με τον Πρύτανη και Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου, Χρήστο Μπούρα και Μάρκο Μαραγκό.

«Ήρθαμε σήμερα εδώ, ώστε βοηθήσουμε στην ενημέρωση για την εμβολιαστική διαδικασία και να προκαλέσουμε το ενδιαφέρον των φοιτητών μας, με το καλύτερο δυνατό τρόπο», υπογράμμισε ο κ. Καρβέλης. Και συνέχισε: «Αφενός μεν, κάναμε μια διαδραστική κουβέντα με τους σπουδαστές του Πανεπιστημίου μας και αφετέρου, θέλαμε να περάσουμε το μήνυμα του εμβολιασμού».

Τη δράση της 6ης ΥΠΕ, βοήθησε το Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα, αναπτύσσοντας κινητή μονάδα εμβολιασμού πλήρως στελεχωμένη με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

«Δεν χωράει κανένας εφησυχασμός. Παρατηρείται μια αυξητική τάση σε νεαρές ηλικίες και μάλιστα έχουμε τελευταία αρκετά παιδιατρικά περιστατικά», σχολίασε ο κ. Καρβέλης, ερωτηθείς σχετικά, για τη μέχρι σήμερα κατάσταση στην περιοχή μας.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Το “αντίο” του Απ. Κατσιφάρα στη Φώφη: Πέρασε στην αιωνιότητα διδάσκοντας αξιοπρέπεια

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανακοίνωση με αφορμή τον θανατο της Φώφης Γεννηματά εξέδωσε ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.
Ειδικότερα ανέφερε τα εξής: “Η απώλεια της ΠΡΟΕΔΡΟΥ μας είναι μεγάλη για την δημοκρατική παράταξη, τους συναγωνιστές, τους συντρόφους μας και την Ελλάδα. Πάλεψε με αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια. Έμεινε όρθια και μάχιμη μέχρι και την τελευταία στιγμή, δίνοντας ελπίδα και αισιοδοξία σε όλους μας. Το κενό είναι δυσαναπλήρωτο αλλά οι παρακαταθήκες που άφησε σε αξίες στην πολιτική και την ζωή θα είναι πάντα ζωντανές και επίκαιρες. Πέρασε στην αιωνιότητα διδάσκοντας αξιοπρέπεια”.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα