Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Καρβέλης: Ημέρα μνήμης η σημερινή για αυτούς που …ξεχνούν!!

Δημοσιεύθηκε

στις

Το δικό του μήνυμα με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ στέλενει ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης.
Σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής: “Ημέρα που όλοι θυμόμαστε αυτούς που ζουν ανάμεσα μας με περιορισμένη μνήμη και αντίληψη. Ημέρα για τους πάσχοντες από Alzheimer. Σήμερα μιλάμε για εκείνους τους πάσχοντες που η φυσιολογική γήρανση του εγκεφάλου τους έχει επιταχύνει και επιφέρει γνωστικές δυσλειτουργίες με μείωση των ατομικών και κοινωνικών λειτουργιών τους. Τους θέτει σε ένα πλαίσιο δοκιμασίας άγνωστο και δύσκολο, με πολλαπλές αρνητικές επιπτώσεις. Η σταδιακή έκπτωση δύναται να τους οδηγήσει στην απόλυτη απώλεια και ανικανότητα κίνησης, σκέψης, κριτικής ικανότητας, λήψης αποφάσεων ακόμη και αυτοσυντήρησης. Μαζί με τους πάσχοντες δοκιμάζονται και οι φροντιστές τους. Αν μέχρι στιγμής στην Ελλάδα καταγράφονται 200.000 πάσχοντες, ο αριθμός των φροντιστών είναι σχεδόν διπλάσιος, καθώς η ανάληψη ευθύνης και φροντίδας επιβαρύνει, συχνά, περισσότερα από ένα άτομα, με στενότερα τα μέλη της οικογένειας και δη, τους συζύγους και τα τέκνα. Καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για ένα από τα σημαντικά ζητήματα της Δημόσιας Υγείας, με πολύπλευρες διαστάσεις. Εκείνο που χρειάζεται να τηρούμε όλοι, ως γνώμονα στη ζωή μας, είναι η πρόληψη και η προσπάθεια μείωσης των παραγόντων κινδύνου. Ας βρούμε στη ζωή μας ψυχική ηρεμία, που θα μας απομακρύνει από την κατάθλιψη και το έντονο άγχος. Ας μάθουμε να σιτιζόμαστε σωστά, τηρώντας τη Μεσογειακή Δίαιτα, που συστήνεται παγκοσμίως για την ποιότητα και την αξιοπιστία της. Ας μάθουμε να ελέγχουμε τα βάρος μας, ας κάνουμε συχνά προληπτικές εξετάσεις και ας δώσουμε νόημα στην καθημερινότητά μας συμμετέχοντας σε αθλητικές δραστηριότητες. Με λίγα λόγια, ας δώσουμε αξία και σημασία στη ζωή μας, μέσα από καθημερινές συνήθειες που βελτιώνουν την ποιότητά της και ας μάθουμε να ζούμε με εσωτερικές ισορροπίες. Είναι ένας τρόπος να επιβραδυνθεί η γήρανση και να επιταχυνθούν οι εγκεφαλικές λειτουργίες διατηρώντας τον νου μας, με την κρίση και την αντίληψή του, δραστήριο και ενεργητικό”.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πόσοι νοσηλεύονται με covid στα νοσοκομεία της Πάτρας

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Σε 62 ανέρχονται οι ασθενείς που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Πάτρας. Στο ΠΓΝΠ νοσηλεύονταν χθες 24 ασθενείς στην Κλινική Covid, 2 στην Παιδιατρική και 10 στην MEΘ ΠΓΝΠ, ενώ στο ΓΝΠ «Ο Άγιος Ανδρέας» νοσηλεύονται 23 ασθενείς στην Κλινική και 3 στη ΜΕΘ κορωνοϊού.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ώρα Πατρών και Νέα Πάτρα υπέρ των πρώην της Κοινωφελούς

Δημοσιεύθηκε

στις

Με αφορμή την κινητοποίηση πρώην εργαζομένων της Κοινωφελούς που ζητούν τη στήριξη της δημοτικής Αρχής για να παράταση έστω και λίγων μηνών, προκειμένου να μπορέσουν να πάρουν το επίδομα ανεργίας, η παράταξη «Ώρα Πατρών», καταγγέλλει τον Δήμαρχο για την αρνητική του στάση, αναφέροντας πως «πριν τις δημοτικές εκλογές ο Δήμαρχος είχε υποσχεθεί μονιμοποίηση, έκλεινε τις υπηρεσίες του Δήμου, έκανε πορείες και παραστάσεις έξω από τα δικαστήρια, εμφανιζόταν ως ο μοναδικός υπερασπιστής των δικαιωμάτων τους. Τί άλλαξε μετά τις εκλογές; Η εργατική τάξη έπαψε να διεκδικεί; Αίτημα των πρώην συμβασιούχων, είναι να παραταθεί η σύμβασή τους, δύο με τρεις μήνες προκειμένου να κατοχυρώσουν δικαίωμα στο επίδομα ανεργίας”
ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ
Ανακοίνωση εξέδωσε και ο Νίκος Νικολόπουλος αναφέροντας πως «ο Πελετίδης, οδηγεί στην ανεργία εργαζόμενους του Δήμου. Αρκείται σε πορείες ενάντια στην Ανεργία, σε απευθείας αναθέσεις με 25.000€, οδηγεί στον Καιάδα της Ανεργίας οικογένειες του Δήμου μας. Όσο και να προσπαθεί να μετακυλήσει τις ευθύνες, η Κομμουνιστική Αρχή Πελετίδη ξεγυμνώνεται καθημερινά στα μάτια των Δημοτών και αποκαλύπτονται τα ψέματα που έλεγε»΄.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Επίσκεψη του Αντώνη Κουνάβη στο Kαραμανδάνειο Νοσοκομείο

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο υποψήφιος για την προεδρία της ΔΕΕΠ Νέας Δημοκρατίας Αχαϊας Αντώνης Κουνάβης μετέβη, το πρωί χθες, στο Καραμανδάνειο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του, συναντήθηκε με τον διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος Παύλο Αθανασόπουλο, από τον οποίο ενημερώθηκε για όλα τα ζητήματα που αφορούν το Καραμανδάνειο.
Επιπλέον, ο κ. Κουνάβης συναντήθηκε με μέλη του ιατρικού προσωπικού, καθώς και με εργαζόμενους, που του ευχήθηκαν «καλή επιτυχία» στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής.
Εξάλλου, το βράδυ της Τρίτης, επισκέφθηκε το Αίγιο, όπου είχε επαφές με στελέχη και μέλη του κυβερνώντος κόμματος στα γραφεία της ΔΗΜ.Τ.Ο. Αιγιαλείας.
Παράλληλα, μέλη της Νέας Δημοκρατίας εκφράζουν καθημερινά την υποστήριξη τους στην υποψηφιότητα του, με την πεποίθηση ότι ο ίδιος μπορεί να φέρει μια νέα εποχή στη ΔΕΕΠ.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα