Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021
Connect with us

Ελλάδα

Οικονόμου – Αντιμέτωπος με τις νομικές συνέπειες των πράξεών τους οι αντιεμβολιαστές-«μπουκαδόροι» στα σχολεία

Δημοσιεύθηκε

στις

Το εμβόλιο είναι το πιο αποτελεσματικό «όπλο» για την αντιμετώπιση της πανδημίας, τόνισε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Μιλώντας στο «ΣΚΑΪ 100,3», ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι το απόλυτο μέγεθος εμβολιασμών σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων είναι ήδη αρκετά ψηλά και προσέθεσε «πως το 75% των φοιτητών είναι εμβολιασμένοι, κοντά στο 90% των μελών ΔΕΠ, 80% στους διοικητικούς», ενώ και στα Σώματα Ασφαλείας, «παρά τα όσα έλεγαν», όπως είπε χαρακτηριστικά, «τα ποσοστά εμβολιασμού είναι πολύ υψηλά».

Παραδέχτηκε ότι υπάρχει «ένα πρόβλημα στους 60+», οι οποίοι, εάν νοσήσουν ενδέχεται να έχουν παραπάνω προβλήματα, τονίζοντας πως καταβάλλεται κάθε προσπάθεια «για να τους πείσουμε ότι δεν πρέπει να παίζουν με τη φωτιά και να εμβολιαστούν».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι η υποχρεωτικότητα, σαν και αυτή που εφαρμόστηκε στους υγειονομικούς, «είναι μια επιλογή που εξακολουθεί να υπάρχει», ωστόσο, διευκρίνισε ότι, προτεραιότητα τούτη την ώρα είναι να εφαρμοστούν τα μέτρα, συνολικά, έτσι όπως έχουν περιγραφεί και εφαρμόζονται από τις 13 Σεπτεμβρίου.

Για τις εισβολές αντιεμβολιαστών στα σχολεία
«Η λογική του ότι έχω εγώ μια συγκεκριμένη άποψη και θέλω να επιβάλω και ταυτόχρονα να υποβάλω σε τεράστιο κίνδυνο παιδιά, εκπαιδευτικούς, οικογένειες, δεν μπορεί να γίνει ανεκτή», υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου, προσθέτοντας ότι υπάρχουν «συγκεκριμένοι νόμοι, συγκεκριμένες προβλέψεις, συγκεκριμένες οδηγίες από το υπουργείο Παιδείας προς εκπαιδευτικούς, τους διευθυντές, για το πώς πρέπει να αντιδρούν σε τέτοια περιστατικά. Και είναι ξεκάθαρο», επεσήμανε, ότι «η κυβέρνηση, η οργανωμένη Πολιτεία, η εκπαιδευτική κοινότητα δεν υπάρχει περίπτωση να ανεχθεί τέτοιου είδους συμπεριφορές και να παίξει με τη φωτιά».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προειδοποίησε πως «οποιοσδήποτε επιχειρεί να κάνει τέτοια πράγματα, οφείλει να γνωρίζει ότι θα είναι αντιμέτωπος με τις νομικές συνέπειες που επισύρει αυτή του η πράξη. Χωρίς αμφιβολία». Και προσέθεσε πως όλη αυτή η συζήτηση περί τήρησης των μέτρων και κυρίως περί εμβολιασμού, «ένα συνώνυμο έχει: Είναι η λέξη ‘Ελευθερία’. Όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό, δεν έχει αντιληφθεί τι διακυβεύεται», υποστήριξε.

Για το ενδεχόμενο συνάντησης του πρωθυπουργού με τον τούρκο πρόεδρο
«Δεν υπάρχει κάτι νεότερο για συνάντηση του πρωθυπουργού με τον τούρκο πρόεδρο», δήλωσε ο κ. Οικονόμου, προσθέοντας πως «δεν υπήρχε και κάτι προγραμματισμένο». Από την πρώτη στιγμή, που ανακοινώθηκαν τα προγράμματα των δύο ηγετών, σημείωσε, ήταν σαφές ότι δεν συνέπιπτε η παρουσία τους στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Την ώρα που θα φτάνει ο πρωθυπουργός στις ΗΠΑ, όπως χαρακτηριστικά είπε, ήδη θα επιστρέφει ο κ. Ερντογάν στην Άγκυρα.

«Είπε ο κ. Ερντογάν αυτό που είπε, αλλά δεν έχει προκύψει κάτι καινούργιο. Δηλαδή, δεν υπάρχει ούτε κάποιο αίτημα, ούτε κάποια αίσθηση αλλαγής του προγράμματος. Ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει αύριο το μεσημέρι για τις ΗΠΑ και θα φτάσει το βράδυ της Τετάρτης εκεί», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ
Ο Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας για πρόγραμμα συναντήσεων του πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη, ανέφερε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με ξένους ηγέτες, με αξιωματούχους του ΟΗΕ, με στελέχη της επιχειρηματικής και της επενδυτικής κοινότητας, με ανθρώπους της ομογένειας.

Όπως είπε, η ομιλία του πρωθυπουργού στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ «θα σηματοδοτήσει – για μια ακόμη φορά – την ενισχυμένη επιρροή που έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη διεθνή σκηνή. Μια επιρροή, η οποία προφανώς είναι προς όφελος της χώρας μας, των συμφερόντων μας, του ρόλου που διαδραματίζει η Ελλάδα, τόσο στη γειτονιά μας, στην Ευρώπη, όσο και παγκόσμια». Επιπλέον, πολύ ψηλά στην ατζέντα του πρωθυπουργού, θα είναι θέματα όπως η κλιματική κρίση, το περιβάλλον, αλλά και ο ρόλος της Ευρώπης.

Για τη διεθνή θέση της χώρας
Σε ερώτηση που δέχτηκε για τις σοβαρές εξελίξεις μεταξύ Γαλλίας και χωρών του AUKUS, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε πως «η θέση μας είναι ότι η Ευρώπη πρέπει να ενισχύσει το δικό της αυτόνομο πολιτικό ρόλο σ’ όλα τα επίπεδα».

Προσέθεσε, ωστόσο, ότι η Ελλάδα έχει μια πολυεπίπεδη εξωτερική πολιτική και σημείωσε ενδεικτικά: «Έχουμε το προνόμιο να διαδραματίζουμε αυτό τον καθοριστικό ρόλο στην Ευρώπη. Θέλουμε η Ευρώπη να ενισχύσει την αυτονομία της και την παρουσία της σ’ όλα τα επίπεδα: πολιτικά, γεωπολιτικά, οικονομικά. Ταυτόχρονα, η χώρα μας έχει μια εξαιρετική σχέση με τις ΗΠΑ, που θα επισφραγιστεί με την υπογραφή της νέας συμφωνίας, μέχρι τέλος Οκτωβρίου. Στο οικονομικό επίπεδο, συνεργαζόμαστε καλά με όλους τους μεγάλους παγκόσμιους παίκτες. Έχουμε μια εξωτερική πολιτική, ζυγισμένη πάντοτε υπό την οπτική της εξυπηρέτησης των εθνικών μας συμφερόντων. Αλλά και με γνώση των διακυβευμάτων στο σύγχρονο κόσμο».

Για τη ΔΕΘ
Κάνοντας μία αποτίμηση της παρουσίας τόσο του πρωθυπουργού, όσο και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ, ο κ. Οικονόμου έκανε λόγο για ένα τελείως διαφορετικό πολιτικό πλαίσιο στο οποίο κινήθηκε και εκφράστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από αυτό του Αλέξη Τσίπρα.

«Ο πρωθυπουργός μίλησε για τις ανησυχίες τού σήμερα, για τα κρίσιμα διακυβεύματα, για το σχέδιο για το αύριο, για τη ζωή των Ελλήνων πολιτών, για τις προκλήσεις που υπάρχουν, στην Ελλάδα και διεθνώς μετά το 2019, μετά την πανδημία. Για την Ελλάδα που αλλάζει, μέσα από τις πολιτικές μας και τις μεταρρυθμίσεις», σημείωσε.

Και αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε μία σειρά τομέων στους οποίους – όπως υποστήριξε – σημειώθηκε πρόοδος στα δύο χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ:

«Τους 19 από τους 25 μήνες που κυβερνούμε, διαχειριζόμαστε κρίσεις. Και μέσα σε αυτό το περιβάλλον, η χώρα έχει περισσότερους εργαζόμενους από ό,τι είχε όταν ξεκίνησαν οι κρίσεις των μνημονίων. Στη χώρα, έχουν ανοίξει περισσότερες επιχειρήσεις από αυτές που υπήρχαν πριν την πανδημία. Επενδυτικοί κολοσσοί κοιτάζουν την Ελλάδα, φέρνουν τα χρήματά τους εδώ, ανοίγουν δουλειές, αυξάνεται το εισόδημα, αυξάνεται το ΑΕΠ. (…) Είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους. Είναι τα χρήματα που επέτρεψαν να αυξήσουμε κατά 22% τα βασικά επιδόματα. Είναι η ενίσχυση του δημόσιου σχολείου με τα καινούργια προγράμματα, τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία και τα Δημόσια ΙΕΚ».

Προσέθεσε, μάλιστα, πως η κυβέρνηση, «είτε άμεσα, είτε έμμεσα, έχει ενισχύσει το εισόδημα όλων», υποστηρίζοντας πως «δεν υπάρχει επαγγελματική κατηγορία, από τη μισθωτή εργασία μέχρι όλα τα υπόλοιπα εισοδήματα στη χώρα, που να μην βλέπει περισσότερα λεφτά να της μένουν στην τσέπη στο τέλος κάθε μήνα, τα τελευταία δύο χρόνια, είτε άμεσα, είτε έμμεσα. Και αυτό συμβαίνει με τη μείωση των φόρων, με την κατάργηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης, με τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, με τις μικρές αυξήσεις και στον κατώτατο μισθό».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως «δεν υπάρχει νοικοκυριό που να μην του μένουν διαθέσιμα περισσότερα χρήματα από ό,τι παλαιότερα», αναφέροντας πως αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας πολιτικής «λελογισμένης, που δεν μοιράζει πλούτο που δεν έχει, αλλά μοιράζει πλούτο που δημιουργείται και που οφείλεται στην ανάπτυξη».

Από την άλλη πλευρά, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου, έδειξε και στην ομιλία του και στη συνέντευξη Τύπου «ότι δεν κατάλαβε τίποτα, δεν άλλαξε σε τίποτα. Τα συνηθισμένα του κλισέ, τα προσφιλή ψέματα, διανθισμένα από πράγματα που ακούγονται ευχάριστα, εκτός όμως του πλαισίου της πολιτικής οπτικής που πρέπει να έχει ένας ηγέτης, έτσι όπως είναι ο κόσμος σήμερα. Στρέφεται στο πώς θα συντηρήσει ένα ακροατήριο που θα του εξασφαλίσει, στη συνέχεια, αυτό που είναι. Δηλαδή, την παρουσία του ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ένα συμπαγές κόμμα, στα όρια αυτού που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ».

www.in.gr

Ελλάδα

Ιερώνυμος για Φώφη – Αληθινή αγωνίστρια της ζωής που δεν λύγισε μπροστά στις δυσκολίες

Δημοσιεύθηκε

στις

«Μια αληθινή αγωνίστρια της ζωής, μια γυναίκα που δεν λύγισε ποτέ μπροστά στις δυσκολίες, έχασε τη μάχη με τον καρκίνο παλεύοντας μέχρι την τελευταία στιγμή και παραδίδοντας μαθήματα αξιοπρέπειας, γενναιότητας, δύναμης και ήθους», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, όταν πληροφορήθηκε την αδόκητη απώλεια της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά.

Ο Αρχιεπίσκοπος προσέθεσε και τα εξής:

«Όπως άλλωστε και σε ολόκληρη την πολιτική της διαδρομή, που διήνυσε, ταυτόχρονα, με ακλόνητη πίστη σε αρχές και αξίες και στις ιδέες της για μια πιο δίκαιη, ελεύθερη και ισότιμη κοινωνία. Το αποτύπωμά της θα παραμείνει ανεξίτηλο στην πολιτική ζωή της πατρίδας μας. Εύχομαι και προσεύχομαι ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή της και να χαρίζει παρηγορία στους οικείους της».

Περισσότερα

Ελλάδα

Πέραμα – Τι έδειξε η ιατροδικαστική για τον 20χρονο – Έφερε δύο τραύματα σε πνεύμονα και κοιλιά

Δημοσιεύθηκε

στις

Νεότερα υπάρχουν για την υπόθεση της καταδίωξης στο Πέραμα που οδήγησε στον θάνατο του 20χρονου Ρομά και στον τραυματισμό του 15χρονου, που επίσης βρισκόταν στο όχημα, από πυρά αστυνομικών. Το μεσημέρι της Δευτέρας ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική εξέταση.

Ακαριαίος ο θάνατος
Την εξέταση διενήργησε ο ιατροδικαστής Ηλίας Μπογιόκας, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, σημείωσε ότι το θύμα: «Έφερε δυο διαμπερή τραύματα, το ένα στο θώρακα ψηλά στον πνεύμονα που βγήκε από την πίσω μεριά και το άλλο δεξιά στην κοιλιακή χώρα που δεν έπληξε ζωτικά όργανα. Και άρα το θανατηφόρο ήταν στον θώρακα. Ο θάνατος ήταν ακαριαίος».

Σε ό, τι έχει να κάνει με την απόσταση που πυροβολήθηκε ο νεαρός, ο κ. Μπογιόκας διαπίστωσε πως ο 20χρονος δέχθηκε πυρά από μακριά, πέραν των τριών – τεσσάρων μέτρων. Τα στοιχεία της πύλης εισόδου δείχνουν ότι δεν πυροβολήθηκε εξ’ επαφής και από κοντινή απόσταση.

Διαβάστε επίσης: Κατερινόπουλος για Πέραμα – «38 κάλυκες, έλεος – Δεν είχαν τρομοκράτες απέναντι»
Πού βρέθηκε το θύμα
Επιπλέον, το θύμα βρέθηκε πεσμένο στην άσφαλτο, στην αριστερή πλευρά του αυτοκινήτου, στην μπροστινή πόρτα.

Να σημειώσουμε ότι το γεγονός ότι τα τραύματα είναι διαμπερή σημαίνει ότι δεν μπορεί να ταυτοποιηθεί το όπλο ή τα όπλα από τα οποία εβλήθησαν οι σφαίρες που έκοψαν το νήμα της ζωής του 20χρονου Ρομά, με δεδομένο ότι έχουν πυροβολήσει όλοι οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί.

Περισσότερα

Ελλάδα

Εθνικό πένθος για τη Φώφη Γεννηματά με απόφαση του Πρωθυπουργού

Δημοσιεύθηκε

στις

Με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021, ημέρα κηδείας της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά, κηρύσσεται εθνικό πένθος.

Παράλληλα η κηδεία της Φώφης Γεννηματά θα γίνει με τιμές εν ενεργεία Υπουργού και δημοσία δαπάνη.

«Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη, Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα και Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαου Παναγιωτόπουλου η κηδεία της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φωτεινής Γεννήματα θα τελεσθεί με δημόσια δαπάνη.

»Παράλληλα, ως ελάχιστο φόρο τιμής για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφερε στον Λαό, στην Πατρίδα και στο Έθνος διατελέσασα αναπληρώτρια Υπουργός, Υφυπουργός, Νομάρχης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών – Πειραιώς, Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής, αποφασίστηκε να αποδοθούν κατά την κηδεία της οι τιμές που προσήκουν σε εν ενεργεία Υπουργό».

Η σορός της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου και ώρα 10:00 π.μ. στην Μητρόπολη Αθηνών.

Στις 14:00 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στη Μητρόπολη Αθηνών και αμέσως μετά η ταφή της στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ πέθανε στις 12:04, το μεσημέρι της Δευτέρας, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», βυθίζοντας σε πένθος τον πολιτικό κόσμο.

Μαχήτρια στη ζωή, δυναμική γυναίκα και μητέρα, πολιτικός με όραμα: Αυτοί οι τρεις χαρακτηρισμοί, θα μπορούσαν να «φωτογραφίσουν» τη Φώφη Γεννηματά, που κατάφερε να αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμά της στην πολιτική ζωή της χώρας.

Σε όλη την πολιτική διαδρομή της, ξεχώρισε για το ήθος, την ευγένεια, την αγάπη της για τα κοινά και τις κοινωνικές ευαισθησίες της, ενώ αποδείχθηκε μαχήτρια σε προσωπικές σκληρές δοκιμασίες, όπως η μάχη που έδινε με τον καρκίνο.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα